We hebben de Sim2 Nero 3D-2 thuisbioscoopprojector getest!

Sim2 is een Italiaans bedrijf opgericht in 1995. Het merk biedt nieuwe en unieke video- en audio-oplossingen, belooft ongeëvenaarde prestaties en een uitstekend ontwerp. Het bedrijf is houder van talrijke onderscheidingen en is gevestigd in Italië.

Kenmerken van de Nero 3D-2 DLP-projector

sim2-nero-3d2-projector

De Neo 3D-2 is een één-chip, full HD, 3D-projector met uitstekende optica, Pure Motion en Pure Movie beeldverbeteringstechnologieën, minimale ruis en een uitstekend koelsysteem.

Uitgerust met een dimbare lamp van 280 watt, kan hij afhankelijk van de lens een helderheid tot 2.000 lumen leveren. Als Dynamic Black is ingeschakeld, is de contrastverhouding 30.000: 1. Het heeft 2 HDMI 1.4-ingangen, werkt met Live Color Calibration 2-software, meet 459 x 210 x 455 mm en weegt 11 kg.

Tot nu toe zijn er 3 Nero-modellen geproduceerd, naast de Nero 3D-2 hebben ook de goedkopere 3D-1 en 3D HB 3D-mogelijkheden. Het basismodel is 3D1, het goedkoopste, met een helderheid van 1600 lumen en een contrastverhouding van 10000: 1. Elk lid van de Nero-serie is een DLP-projector met één chip, wat belangrijk is om te vermelden, want daarvoor kwam Sim2 op de markt met projectoren met drie chips.

Dit model is ontworpen voor speciale thuisbioscopen. Het uiterlijk is elegant, gebogen, Italiaanse stijl, de behuizing is matzwart, wat vooral voordelig is in een donkere bioscoopkamer. Bij de productie zijn onderdelen van hoge kwaliteit gebruikt. Aan elk detail is aandacht besteed, nauwgezette uitwerking. dankzij zijn relatief compacte formaat is hij gemakkelijk te plaatsen, kan hij zelfs op een plank worden gemonteerd en heeft hij 3 verstelbare poten.

Uitstekende glazen lens, geweldige optiek

De glazen lens van de Nero 3D-2 projector is van extreem hoge kwaliteit, waardoor de prijs van de projector vrij hoog is. De lens bevindt zich aan de rechterkant van de voorkant van het apparaat. De projector maakt gebruik van Texas Instruments 0,95-inch 1080p DMD-technologie. De maximale helderheid van de UHP-lamp is 2000 lumen. De Nero 3D-2 heeft geen horizontale lensverschuiving, dus de plaatsing is enigszins beperkt, maar plaatsing in het verticale vlak is niet zo belangrijk, aangezien dit model een handmatige verschuiving heeft die het beeld tot 50% kan verschuiven. De lens kan met een inbussleutel over de lensbehuizing worden verschoven. Het heeft natuurlijk gemotoriseerde, objectieve zoom- en focusfuncties. Het heeft standaard lenzen van echt glas van hoge kwaliteit en de fabrikant biedt ook twee optionele lenzen van hoogwaardig glas. Er is ook een optioneel lenssysteem dat kan worden bevestigd of gemotoriseerd. De infraroodontvanger bevindt zich direct onder de lens en er is er nog een aan de achterkant, samen met de aansluiting voor het netsnoer.

De Nero 3D-2-projector kan werken op 200 en 240 volt bij 48-62 Hz en wordt geleverd met een kabel van ongeveer twee meter. Naast de voedingsconnector en de voedingsschakelaar bevinden alle andere connectoren zich aan de achterkant van het apparaat, zoals de analoge composietvideo-ingang, de RCA-connector, de componentingang en de RS232- en USB-aansluitingen, en nog drie andere Trigger output ook. Het apparaat heeft een standaard Sim2 2005-afstandsbediening, die buitengewoon gemakkelijk te gebruiken is, hoewel de lay-out transparanter zou kunnen zijn.

Instellingen

Life Colour Calibration 2.0 maakt perfecte kleurcoördinaten en witniveau-aanpassingen mogelijk, beeldoptimalisatie kan worden gevarieerd volgens onze eigen ideeën, en Pure Movie en Pure Motion 3D-functies geven je een echte filmische ervaring, met een fantastisch scherp contrast zonder de beweging van de beelden te verliezen. scherpte.

nero3d-2_proj.-configuratiescherm

De implementatie van Sim2 3D is werkelijk bijna perfect. Gebruik de emitter (emitter) infraroodsignalen voor dit model om de projector te synchroniseren met de 3D-bril. Het openen en navigeren door de menu’s was soms een beetje verwarrend, maar met de afstandsbediening is het gemakkelijker te doen. In het menu Afbeelding kunt u de beeldverhouding en resoluties selecteren. Er is hier ook een submenu om Gammacorrectie te selecteren, waarin u kunt kiezen tussen Dynamisch en Parametrisch. Met de parametrische regeling kunt u de gamma-instelling selecteren uit een aantal verschillende instellingen. Er is ook een optie voor kleurbeheer in de menu’s, in het menu Instellingen kun je instellen of de projector aan het plafond of aan de vloer is bevestigd, het heeft ook een digitale keystone-bediening, wat niet echt aan te raden is omdat je details in hoge resolutie gemakkelijk kwijt kunt raken . Variabele iris, testpatronen en initiële setup-functies zijn ook te vinden in het projectormenu. Zonder volledig te willen zijn, zijn alle gebruikelijke aanpassingsfuncties in het menu toegankelijk, zoals helderheid, contrast, scherpte, ruisonderdrukking. Dankzij het submenu Kleurbeheer kunnen het kleurengamma en de kleurtemperatuur worden geselecteerd.

Sim2 Nero 3D-2 Movie-test

zwarte-vlinder-filmposter

We hebben de spannende en verwrongen thriller Black Butterfly uitgekozen om te testen. We hebben de projector getest in een redelijk grote thuisbioscoopruimte. Het is een ruimte van ongeveer 30 vierkante meter, met akoestische geluidsabsorbers en diffusorelementen geplaatst op de wanden en het plafond, waardoor ook het geluidssysteem van de thuisbioscoop voor een perfect geluid zorgde. Om de filmische ervaring compleet te maken, zorgden dikke, dicht geweven, geluidsabsorberende en tegelijkertijd verduisterende akoestische gordijnen voor de ramen voor volledige verduistering.

Na kalibratie met LCC-software ontdekten we ongelooflijke kleurnauwkeurigheid, contrastverhouding, resolutie en de prestaties waren echt indrukwekkend. Zelfs in bewegende scènes bleven de beelden scherp zonder enige onscherpte. De Pure Motion-modus biedt adaptieve bewegingsverwerking, maar aangezien DLP-projectoren over het algemeen zeer goed met beweging omgaan, hoeft u deze niet echt te gebruiken. Dynamisch zwart is alleen beschikbaar in de filmmodus en is ontworpen om het zwartniveau van het geprojecteerde beeld te verhogen.

De 2-dimensionale beeldprestaties waren uitstekend, het kleurengamma was nauwkeurig, we waren er absoluut blij mee, we kregen natuurlijke kleuren, vloeiende overgangen. Er moet echter worden opgemerkt dat Nero 3D-2 een echt geweldig, ongelooflijk gedetailleerd beeld had voor high-definition inhoud. Anders is een van de belangrijkste voordelen van DLP-projectoren met één chip de scherpte. Lenzen van uitzonderlijke kwaliteit en prestaties moeten ook worden geprezen omdat ze werkelijk indrukwekkende prestaties hebben geleverd. Een ander sterk punt van DLP-projectoren is de motion control waar deze projector in uitblonk. We kregen dynamische en verbluffende kleuren, de helderheid was ook echt verbluffend. Dankzij zijn hoge helderheid is de Nero 3D-2 perfect voor gebruik in een kamer met een witte muur of een eventueel helder plafond. Tijdens de projectie van de beelden ontdekten we dat het zwartniveau laag was.

Nero-3 the-2-projector-lens

De 3D-beeldprestaties waren echter ongelooflijk, en dankzij de hoge helderheid elimineert dit model ook het probleem dat gewoonlijk optreedt bij het gebruik van een 3D-bril, namelijk een aanzienlijke vermindering van het licht, waardoor de lichtopbrengst op de meeste projectoren met 50-75 procent kan worden verminderd. en dus wordt het beeld wazig, maar in het geval van de Sim2 Nero 3D-2 produceert de hoogwaardige lamp heldere en duidelijke, scherpe 3D-beelden, zelfs bij gebruik van een bril. Sim2 heeft de nieuwe merk XpanD-bril geoptimaliseerd, deze bril stelde niet teleur tijdens de proef, hoewel ze een beetje zwaar waren en niet erg comfortabel om lange tijd te dragen. Er was ook geen storend regenboogeffect op de 3D-inhoud.

Vonnis

Ook qua uiterlijk en kwaliteit valt de Nero 3D-2 projector in de premium categorie. Dankzij de extreem hoge helderheid is ook de 2D- en 3D-beeldkwaliteit perfect, ook de grijstinten en kleurenschaal zijn referentieniveaus, na enige kalibratie is de videoverwerking indrukwekkend en met behulp van de kleurkalibratiesoftware krijgen we ongelooflijk levendige kleuren.

De zwartniveaus waren iets lager dan we hadden verwacht. De afstandsbediening zou iets transparanter en beter ontworpen kunnen zijn. Het videoniveau is beperkt en de projector kan worden gecategoriseerd in een redelijk hoge prijsklasse, hij past eigenlijk tussen mid- en high-end modellen. Vergeleken met de JVC-projector leverde de JVC-projector naar onze mening betere prestaties en mooiere beelden.

Geschreven door:

Róbert Polgár