Sonos Playbar sound projector review

Sonos-PLAYBAR-soundbar

Sonos is gevestigd in Californië en is marktleider op het gebied van audio- en hifi-producten. Deze week sluiten we het testen van de producten van het merk af met de Sonos Playbar-geluidsprojector.

Kenmerken

Aangesloten op moderne flatscreen-tv’s heeft de Sonos Playbar uitstekend geluid. Het is heel eenvoudig te installeren met behulp van optische kabels. Geschikt voor zowel Dolby Digital-geluid als stereomodus, de Playbar. 6 center, 3 tweeters en 9 digitale versterkers (klasse D) garanderen een kwaliteitsgeluid. De middenluidsprekers klinken als een luidsprekerarray, dus het geluid dat uit de luidspreker komt en de beelden op het scherm zijn in harmonie met elkaar. Het is mogelijk om op je Android of iOS mobiele telefoon een applicatie te downloaden waarmee je eenvoudig verbinding maakt met de speaker. Dit toestel biedt ook streaming mogelijkheden, we kunnen ook gebruik maken van iTunes, Tidal, Deezer of Spotify applicaties. Het is natuurlijk compatibel met andere Sonos-producten, dus we kunnen een heel serieus geluidssysteem creëren door de producten van het merk te combineren. Draadloze connectiviteit is mogelijk dankzij Sonos BRIDGE. Je kunt de geluidsinstellingen aanpassen, de bas, treble en volume aanpassen. Het heeft een automatische afspeelfunctie waarmee u kunt selecteren of het tv-geluid al dan niet automatisch start.

Het werkt met de meeste infraroodafstandsbedieningen en kan ook worden bediend met de Sonos Controller-app – beschikbaar vanaf Android, iPhone, iPod touch of iPad. Speelt alle bronnen af ​​die op de HDTV zijn aangesloten. (satelliet-settopboxen, Blu-ray-spelers en gameconsoles). De voeding: AC 100-240V, 50-60Hz. Afmetingen: 900 mm x 85 mm x 140 mm, gewicht 5400 g.

Ingressi Playbar

Helaas is er maar één manier om verbinding te maken met een tv, en dat is via een digitale optische kabel. Deze eenvoud heeft ook een voordeel, aangezien slechts één kabel de tv met de Playbar verbindt – maar dit is een nadeel bij het aansluiten van apparaten met meerdere HDMI-ingangen en HDMI-uitgangen.

Sonos Playbar-geluid

Dit is echt een mooi vormgegeven en minimalistische stijleenheid. Kan ook aan de muur worden gemonteerd met een optionele beugel of voor de tv worden gelegd, de ingebouwde versnellingsmeters detecteren automatisch de richting en passen het geluid dienovereenkomstig aan.

Sonos-Playbar-on-the-wall

De akoestische omstandigheden op de testlocatie waren in orde, dankzij de geluidsabsorberende panelen van leermembranen en akoestische houtdiffusors. Bass-traps in de hoeken zorgden voor een juiste afhandeling van diepe geluiden. De akoestiek van de kamers is ideaal als we ook de wanden, hoeken en plafonds behandelen met producten die speciaal voor akoestische doeleinden zijn gemaakt. Het wordt aanbevolen om akoestische gordijnen voor de ramen en de patiodeur te plaatsen. Ook de plaatsing van de speakers en de afstand tot de muur of de positie van de student zijn bepalend voor de geluidskwaliteit!

We hebben ook Sonos Playbar geprobeerd om films te kijken en naar muziek te luisteren. In onze ervaring klinkt Playbar het beste wanneer het naar buiten gericht is met de bredere rand.

Naast de andere aansluitingen beschikt het apparaat ook over een paar ethernet-aansluitingen waarmee je andere apparaten via het Sonos-netwerk met internet kunt verbinden, zoals een smart tv. Dankzij de infraroodsensor stel je de Playbar zo in dat hij reageert op de volumeregeling op de afstandsbediening van de tv en er is zelfs een repeater ingebouwd om alle andere afstandsbedieningscommando’s naar de tv te krijgen, ook als de Playbar vooraan staat ervan. Er is geen optie voor spraakbesturing. Je hebt Sonos Beam nodig om Google Assistant, Alexa of Siri te gebruiken.

De breedte van de toon is buitengewoon indrukwekkend, het geluid is dynamisch, gedetailleerd en ruimtelijk. Soms klinkt het alsof het geluid naar boven wijst in plaats van naar de luisterpositie, vooral wanneer het plat wordt geplaatst.

De Playbar is in zijn categorie in staat tot behoorlijk behoorlijke diepten, hoewel hij worstelt met de laagste bas. Wil je een perfecte bas, dan wil je misschien een Sonos Sub-subwoofer toevoegen. Sonos Sub via de app aan het systeem toevoegen is een eenvoudig proces en het geluid zal duidelijk verbeteren.

Altoparlanti Playbar

Het Sonos-systeem kan Dolby Digital-geluiden decoderen of pseudo-surroundgeluid produceren op basis van een stereosignaal. Het is echter jammer dat het DTS of audiotracks van hogere kwaliteit zoals Dolby TrueHD niet aankan – dit laatste kan te wijten zijn aan de bandbreedtebeperkingen van de optische verbinding. Het is ook vermeldenswaard dat veel tv’s alleen stereogeluid optisch verzenden. , dus voor een goed Dolby Digital 5.1-geluid moet de set-top box of dvd / Blu-ray-speler decoderen en rechtstreeks verbinding maken met de Playbar.

Samenvatting

Playbar-soundbar-con-tv

Het opzetten van de geluidsprojector was niet altijd gemakkelijk, het kostte wat tijd, maar daarna was het een makkelijke kwestie om te bedienen. Het uiterlijk is strak, esthetisch, het kan aan de muur worden gemonteerd, maar het kan ook gelegd worden. Het klinkt best redelijk, hoewel het ook aan te raden is om een Sonos Sub-subwoofer aan te sluiten voor een ideale bas. Het verbetert het geluid van de tv aanzienlijk en biedt ook opties voor het streamen van muziek. Het kan op zichzelf geen surroundsensatie genereren, maar het decodeert Dolby Digital-signalen die naar zijn digitale ingangen komen. Qua geluid (noch qua ruimte, noch qua volume) benadert het op zichzelf niet de goede oude bedrade stereowereld, hoewel het door zijn formaat “goed” klinkt in de playbar-categorie. Het past misschien niet onder een tv en het maakt niet uit hoe we het plaatsen qua geluid.

De Sonos Beam is een compactere, hoog klinkende smart tv-speaker, compleet met stembesturing, wat ons betreft een betere keuze dan de Playbar.

Geschreven door Róbert Polgár