Sonos Roam bluetooth-speaker review

De Sonos Roam is een van de beste draagbare luidsprekers die je kunt krijgen, met krachtig geluid, robuust ontwerp, geweldige connectiviteit en slimme thuisbediening. Dankzij zijn gespierde basprestaties is hij ook ideaal voor gebruik buitenshuis, maar kan hij ook binnenshuis worden gebruikt.

sonos roam-luidsprekerbeoordeling

Roam detecteert waar we zijn en probeert met Trueplay tuning het geluid af te stemmen op de ruimte; en met de Sound Swap-functie zet je het geluid met één druk op de knop naar de dichtstbijzijnde Sonos-speaker. Roam IP67-rated is stof- en waterbestendig, en hopelijk zal een software-update de bug elimineren dat het apparaat niet automatisch wordt uitgeschakeld, dus als je applicaties zoals Tidal of Spotify niet afsluit, kan je luidspreker snel leeglopen.

Roam maakt 10 uur continu afspelen mogelijk op een enkele lading en behoudt zijn lading tot 10 dagen wanneer niet in gebruik. Om op te laden, kunt u de Roam-luidspreker aansluiten op de optionele magnetische draadloze oplader van Sonos of een andere draadloze Qi-oplader, of zelfs de luidspreker opladen met de meegeleverde USB-C-kabel. Het compacte formaat van de Roam past overal comfortabel. Het kan verticaal of horizontaal worden geplaatst.

De Roam heeft zowel Bluetooth- als Wi-Fi-connectiviteit, wat betekent dat hij kan functioneren als een draagbare luidspreker en als onderdeel van een Sonos-systeem met meerdere kamers, evenals een slimme luidspreker dankzij Google Assistant en Alexa-spraakbesturing.

Bluetooth-luidspreker in roaming

Dankzij de automatische omschakeling navigeer je gemakkelijk tussen Bluetooth- en wifi-verbindingen, dus als je van buiten naar binnen gaat, zal de Sonos Roam, die eerder aan je Bluetooth-apparaat was gekoppeld, verbinding maken met wifi zonder dat je hem hoeft in te schakelen. worden geschakeld. Met Auto TruePlay stemt de speaker het geluid automatisch af op je omgeving, of je nu Bluetooth of Wi-Fi gebruikt.
Ondanks zijn kleine formaat (0,43 kg), levert de Roam krachtig geluid met uitstekende bas, zelfs als het een beetje van de ritmische precisie mist die je zou verwachten van een audiofiele luidspreker. Krachtige bas is handig wanneer u buiten naar de luidspreker luistert, zodat omgevingsgeluid de muziek niet overweldigt.

Ontwerp

Hij is langer en dunner dan de Sonos Move en kan worden vergeleken met een waterfles, waardoor hij veel gemakkelijker te dragen is dan zijn voorganger en robuust genoeg om de weersomstandigheden te weerstaan. Sonos beweert 30 minuten onder water te blijven. (We durfden dit niet te proberen, omdat fabrikanten op basis van onze eerdere ervaring vaak zeggen dat de mate van waterbestendigheid van bluetooth-luidsprekers erg royaal is, maar in werkelijkheid zijn ze druppelbestendiger gebleken.)

Zwervende luidsprekers

De voorkant van de luidspreker is voorzien van een wit Sonos-logo in reliëf; een LED erboven geeft de verbindingsstatus van de luidspreker aan, terwijl een LED aan de andere kant de levensduur van de batterij aangeeft.

Aan de linkerkant van de speaker zitten de bedieningsknoppen: de volumeknoppen, de afspeel/pauzeknop en een knop om de microfoon aan en uit te zetten. Druk twee keer op de play/pauze-toets om naar het volgende nummer te gaan, of druk drie keer om naar het vorige nummer te gaan.

Om Roam te koppelen met andere Sonos-producten, houd je de afspeel-/pauzeknop ingedrukt om verbinding te maken met een andere Sonos-speaker. Het lichte reliëf van de knoppen maakt ze tastbaarder en gemakkelijker te gebruiken in vergelijking met de aanraakgevoelige knoppen bovenop Sonos Move – en gemakkelijker te gebruiken voor slechtzienden.

Verkrijgbaar in “Shadow” zwart en “Lunar” wit, de Sonos Roam beschikt over “precisie-ontworpen” honingraatroosters – maar verwacht geen echt 360-graden geluid.

De plaatsing van de luidsprekers is flexibel – de Roam kan horizontaal op een oneffen ondergrond worden geplaatst voor stabiliteit of verticaal – neemt minder ruimte in beslag. Je kunt ook een draadloze oplaadstandaard voor Roam kopen. Wat betreft ondersteuning voor muziekservices, ondersteunt het AirPlay 2 op Apple-apparaten met iOS 11.4 en hoger, Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal, YouTube Music, 7Digital, Sonos Radio en meer. Via dezelfde S2-applicatie.

Geluid van Sonos Roam

We hebben de Sonon Roam-speaker ook getest in ons binnenkantoor en buitenshuis. Over het algemeen waren we erg blij met de prestaties en het geluid van de kleine luidspreker, maar we wilden iets meer horen van de midden- en lagere tonen omdat sommige details verloren gingen door de krachtige bas; daarom, als u Roam binnenshuis gebruikt, wilt u misschien de EQ-instellingen aanpassen om de hoge tonen te verhogen. Uiteraard bepalen de akoestische eigenschappen van de gegeven kamers ook het geluid van de speakers.

In alle kamers en kantoren is het aan te raden om de wanden en het plafond te behandelen met geluidsabsorberende panelen en akoestische diffusors voor een ideale geluidsbalans. Vergeet het vloeroppervlak niet, plaats akoestische, dicht geweven geluiddichte tapijten om reflecties te voorkomen. Het verbeteren van de akoestiek van de kamer is in elke kamer erg handig, omdat zelfs de beste, duurste geluidssystemen niet goed klinken als de kamer wordt nagegalmd of als er te veel basgeluid is. In het geval van de Sonos Roam werken de lage frequenties buitenshuis heel goed, waar er geen muren zijn om het geluid terug te laten stuiteren, maar binnenshuis kan de bas een beetje overmeesterd zijn, wat het muzikale genot verstoort.

De Sonos Roam mist de precisie en het ritme van audiofiele speakers, maar van een speaker van dit formaat kun je geen uitgebreid en perfect geluid verwachten.

De transducer in de luidspreker zet het elektrische signaal om in een golfvormige verandering in luchtdruk – het geluid dat u hoort – en deze beweging vereist zowel ruimte als ruimte in de luidspreker om zoveel mogelijk lucht te verplaatsen. De ontwerpers van Sonos zijn erin geslaagd de afmetingen te verkleinen door de transducer onderdeel te maken van de behuizing zelf, waardoor de luidspreker kleiner en lichter is geworden, terwijl hij toch geluidskwaliteit levert. Sound Swap is een van de beste functies van Sonos Roam waarmee je muziek van Sonos Roam naar de dichtstbijzijnde beschikbare Sonos-speaker kunt overbrengen en vice versa. We hebben Sound Swap geprobeerd in combinatie met twee Sonos One-luidsprekers en een Sonos Sub-subwoofer en het werkte soepel. Zoals gezegd werkt deze functie ook andersom, dus als je de play/pauze-knop ingedrukt houdt, wordt het geluid van een andere speaker naar de Roam gestuurd.

Ondanks de focus op draagbaarheid, maakt Roam een ​​groot deel uit van het Sonos-systeem, wat betekent dat je het kunt gebruiken als onderdeel van een audio-opstelling met meerdere kamers, of twee luidsprekers kunt koppelen voor stereogeluid.

Om Sonos Roam te gaan gebruiken, moet je verbinding maken met een wifi-netwerk via de Sonos S2-app. Het opzetten van de luidspreker duurde slechts een paar minuten.

Roam werkt ook met Google Assistant en Alexa voice controls, met de voice assistant naar keuze zet je de speaker aan, bedien je andere smart home devices, het enige wat je hoeft te doen is verbinding maken met wifi.

Sonos Roam instellen met Google Assistant is supereenvoudig: de Sonos-app leidt de gebruiker naar de Google Home-app om instellingen te maken. We ontdekten dat de microfoons ons geluid heel duidelijk konden opnemen, zelfs als de muziek op een gemiddeld volume speelde.

Samenvatting

Ondanks zijn kleine formaat levert deze luidspreker krachtige prestaties met een uitstekende bas. De luidspreker is voorzien van twee klasse H-versterkers, een zeer efficiënte motor die volgens Sonos de audio-uitvoerprestaties en het bereik verhoogt, evenals een uitstekende middenluidspreker en een tweeter. Hoewel het geluid de ruimte niet zo goed vult als de grotere Sonos Move, produceerde de Roam dankzij het slimme ontwerp een van de beste geluiden onder de draagbare luidsprekers.

De Sonos Roam kan eenvoudig worden geïntegreerd in een bestaand Sonos-systeem, een uitstekende draagbare luidspreker en zeer krachtige bassen die ideaal zijn om buiten te luisteren. De prijs is vrij hoog in vergelijking met andere draagbare luidsprekers, je kunt ook veel goedkopere op de markt vinden. Hoewel de geluidsprestaties echt heel goed zijn, kunnen de basfrequenties te pijnlijk zijn en kan het ritme beter zijn.

Google Now of Alexa kunnen alleen worden gebruikt via een Wi-Fi-verbinding, dus we kunnen deze smart home-functies niet gebruiken via een Bluetooth-verbinding.

Geschreven door Robert Polgár

Similar Posts