We hebben de Sonus Faber Aida staande speakers getest!

Sonus-Faber-Aida

 

 

 

 

 

 

 

Een XII. luxe districtsbezit werd opgeroepen om het Sonus Faber Aida-luidsprekerspaar te testen. De enorme hifi-kamer is uitgerust met de nieuwste technologie, kabels en versterkers, de eigenaar wilde graag een paar hoogwaardige luidsprekers uitproberen van het nieuw aangekochte Sonus-bedrijf. De akoestische behandeling van de kamer was al gedaan bij het ontwerp van de kamer, het traditionele tapijt werd ook vervangen door het akoestische tapijt van de eigenaar, dus er was niets mis met de surround sound van de kamer.

De Italiaanse “hengst”

Sonus-Faber-Aida-da wie

Het Italiaanse bedrijf Sonus Faber-luidsprekers vertegenwoordigt de luxe categorie, wat tot uiting komt in het uiterlijk, de technologie en natuurlijk de hoge prijs van de producten. Het Italiaanse bedrijf streeft naar perfect geluid en artistiek design bij het maken van luidsprekers. Aida-luidsprekers worden duidelijk gekenmerkt door premium kwaliteit en prijs. De aanblik van de prachtig vervaardigde, met de hand vervaardigde staande luidspreker voor 3,5 passagiers betovert u onmiddellijk. Na zorgvuldig ontwerp en ontwikkeling hebben de ingenieurs van het bedrijf de storende trillingen tot bijna nul teruggebracht, waardoor een helder, perfect geluid ontstaat. Om het geluid van de uitlaatlucht te verminderen, is het Stealth Reflex-systeem ontwikkeld, dat de zuiverheid van diepe geluiden garandeert. De Anima Legata is een stalen constructie die door vrijstaande luidsprekerboxen loopt en trillingen naar de onderste en bovenste dempers geleidt. Het derde systeem koppelt de luidspreker los van de grond, waardoor vrijwel alle onaangename trillingen worden geëlimineerd. Deze technologie wordt ook gebruikt in de hoogste wolkenkrabbers ter wereld.

Beoordeling door Sonus Faber Aida

De Aida-luidspreker is ongeveer. 150 kg, maar dankzij de drie systemen brengt het geen trillingen over op de vloer. De center- en tweeterbediening bevinden zich aan de achterkant van de Sonus Faber Aida-speakers. Door het Sound Field Shaper-systeem in te stellen, kunt u ervoor zorgen dat uw luidspreker onberispelijk nauwkeurige podiumbeelden levert in elke kamergrootte. De tweeter is de door het bedrijf zelf ontwikkelde Arrow Point DAD, een legering van een dome en een ringradiator. Het diafragma van de middenradiator is niet geperst, aan de lucht gedroogd cellulosevezelmateriaal en heeft daarom een ​​ruw oppervlak. De spreekspoel is gemaakt van verkoperd aluminiumdraad, dat een zeer goede geluidsgeleiding heeft, wat resulteert in een veel helderder en nauwkeuriger geluid in het middenbereik dan wanneer het van massief koper zou zijn gemaakt. De infrarood subwoofer aan de onderkant van de doos zorgt voor het laagste bereik. Crossing frequentie waarden: 55 Hz, 180 Hz, 250 Hz, 3000 Hz. Frequentieoverdracht: 18-35000 Hz, vermogen 100-1000 watt, gewicht 330 kg / paar.

Alles heeft een prijs

Ik denk dat we gerust kunnen zeggen dat deze speaker niet alleen naar perfectie streeft, maar ook naar perfectie zelf! Het kan zelfs de “Ferrari” van de luidsprekers worden genoemd, aangezien het ontwerp en de technologie, net als de Italiaanse sportwagen, zorgvuldig zijn ontworpen en ontwikkeld. Wie zo’n kwaliteit wil, moet echter diep in de buidel tasten, want de prijs is zeker erg hoog.

Over de top

Met dit high-end model is de geluidsbeleving van muziek of film in elke stijl en ritme onovertroffen. Ze treden op op concertzaalniveau zonder vervorming en fouten. Bij hogere volumes kan de muziek nog aangenamer, duidelijker en verstaanbaarder klinken. De basklanken zijn niet agressief, maar creëren een echt en levendig gevoel.

Hoofdrepetitie

Andrea-Bocelli-und-Sarah-Brightman

Als we al een in Italië gemaakte luidspreker hebben getest, luisterden we eerst naar het fantastische duet met de Italiaanse zangeres Andrea Bocelli, Sarah Brigthmann, het nummer Time to Say Goodbye. Het is moeilijk onder woorden te brengen wat we hebben meegemaakt. De zang, de instrumenten klonken kristalhelder en gedetailleerd. We hadden het gevoel alsof we in een concertzaal voor het podium zaten en live naar deze geweldige hit luisterden. We verwonderden ons gewoon en staarden. In overeenstemming met de naam van de spreker werd ook Verdi’s opera in vier bedrijven Aida onthuld. De opera kan heel erg geliefd of gehaat worden. Met dit paar luidsprekers is het gegarandeerd dat degenen die tot nu toe de kriebels van dit genre hebben gekregen, ook de schoonheid van de opera zullen voelen. De ervaring die we hebben opgedaan via de luidsprekers is onbeschrijfelijk! Elke stem van de goudkeeloperazangers klonk zo rinkend en wonderbaarlijk dat elke cel in ons lichaam huiverde. De muziek vulde de hele ruimte, we hoorden het vanuit dezelfde studentenposities in dezelfde kwaliteit en volume.

We kwamen toen in rotsiger wateren.

Poster van Aerosmith

Het nummer “Crazy” van Aerosmith volgde. De stem van zanger Steven Tyler klonk vlekkeloos op het hoogste volume, net als de instrumenten. Er was geen teken van ongewenst geluid of trillingen.

Een droom voor elke hifi- en audioliefhebber

Ongetwijfeld valt de Sonus Faber Aida op tussen de speakers die we tot nu toe hebben gekend en getest! Voor degenen die de mogelijkheid hebben om een klein fortuin uit te geven aan het perfecte geluid, raden we deze luidsprekers duidelijk aan.