Sony VPL-VW 570ES 4K 3D Home Cinema Projector Review

De 4K-projectoren van Sony kunnen terecht rivalen zijn van JVC-projectoren met vergelijkbare functies. De VW 570ES-projector heeft een helderheid van 1800 lumen, motorfocus en zoomfunctie en gemotoriseerde lensverschuivingsfuncties. Met 14 kg is het geluidsniveau van het apparaat 26 decibel en de levensduur van de lamp van de fabrikant is ongeveer 6000 uur. (Afhankelijk van gebruik.)

Laten we de projector eens goed bekijken!

sony-vpl-vw-570es-projector-wit

Aan beide zijden van de lens zitten ventilatiegaten om voor een goede ventilatie te zorgen. Het heeft twee HDMI-ingangen aan de zijkant, die beide 18 Gbps 4K HDR-overdracht ondersteunen, wat betekent dat het in staat is tot 60 frames per seconde. USB, RS232, IR-minijack, 2 x 12 V-trigger en Ethernet-connectoren zijn ook beschikbaar op de projector.

sony-vpl-proj.-dach

Het Sony 4K UHD-logo is zichtbaar aan de bovenkant van de projector, de aansluitingen zijn verzonken in het chassis, zodat deze verborgen kan worden bij plaatsing op het plafond of de tafel. De glazen lens bevindt zich in het midden en een power-LED bevindt zich boven de lens. Helaas verschijnen de vingerafdrukken op het glanzende plastic front vrij snel. Omgeven door een lenskraag met bronseffect, wordt de lens beschermd door een plastic kap die naar de voorkant van de lens schuift wanneer deze niet wordt gebruikt. Dit kan problemen geven bij plafondmontage omdat deze kleine deken in de weg kan zitten.

vpl-vw achterplaat projector

De afstandsbediening is groot, goed ontworpen, gemakkelijk te zien en gemakkelijk te gebruiken. De hogedrukkwiklamp van 280 watt heeft een levensduur van 6000 uur bij gebruik in de lage modus, maar met 4K HDR-inhoud zal deze levensduur naar verwachting worden verkort. Het contrast is 350.000: 1.

Andere mogelijkheden

Native 4K SXRD-technologie (reflecterend scherm met Silicon X) biedt een resolutie van 4096 x 2160. We raden de Sony-projector aan voor middelgrote en grotere bioscopen. Voor een beeld van 100 inch wordt een afstand van 3,05 tot 6,28 meter aanbevolen en voor een beeld van 120 inch is 3,67 meter de ideale afstand.

Picture Position Memory slaat de instellingen op. Dynamische iris verhoogt het contrast en past de helderheid aan, terwijl de beeldverbeteringsfunctie van Sony Realization het uiterlijk verder optimaliseert. WCG-Wide Color Gamut is uitstekend, dwz er is een breed scala aan kleuren beschikbaar. Er zijn verschillende beeldinstellingen: Cinema 1-2, Reference, TV, Game, Bright Cinema en Bright TV. Dankzij de verfijningsfuncties van Motion Flow kunnen aanvullende instellingen worden gemaakt met de modi True Cinema, Smooth Low, Smooth High, Combination en Impulse.

Foto-instellingen

sony-vw570es-proj.

Tijdens het testen leek de Cinema 1-beeldmodus helderder met een beetje een tv-effect, en waren de referentie- en tv-modi minder contrasterend. Als u de projector niet in volledige duisternis gebruikt, is Bright Cinema de beste keuze, maar voor ons is True Cinema het meest gebleken. De projector maakt nogal wat lawaai tijdens het gebruik, maar als hij wordt gebruikt in een filmkamer met een goed geluidssysteem, zal hij waarschijnlijk niet eens verschijnen. De 3-chip SXRD-projector bleek een betere lichtregeling, diepere zwartniveaus en een beter dynamisch contrast en dynamische iris te hebben.

sony-real.creation-functie

Het apparaat heeft ook een CMS-kleurbeheersysteem en tweepunts witbalansregelingsfuncties. HDR10 en HLG compatibel, maar ondersteunt geen Dolby Vision en HDR10 +.

Reality Creation en Motion Flow frame-interpolatie verbeteren en scherpen het beeld verder.

Projector of tv? Dit is de vraag!

De schermgrootte van tv-toestellen is beperkt, ze kunnen behoorlijk zwaar zijn, wat transport en installatie moeilijker maakt dan in het geval van een beamer. Projectoren kunnen vrijwel elk beeldformaat projecteren, afhankelijk van het type en de grootte van de kamer. Ze zijn heel gemakkelijk te bevestigen en te plaatsen, maar je hebt ook een scherm van de juiste maat en kwaliteit nodig, dat weer behoorlijk wat ruimte in beslag kan nemen. Qua beeldkwaliteit zijn lcd- en plasmatelevisies voorlopig bijna onverslaanbaar. Projectoren kunnen levendigere en natuurlijkere kleuren projecteren. Het contrast is duidelijk beter dan bij tv’s, omdat door de reflecties het door de projectoren geprojecteerde licht het contrast vermindert, tenzij het in de kamer volledig verduisterd wordt.

Projector versus tv

De projectoren worden in de eerste plaats aanbevolen voor het kijken naar films, thuistheatersystemen, het gebruik van een overbodige projector om eenvoudige tv-programma’s te bekijken, omdat beelden in standaarddefinitie er op een groot scherm vreselijk uitzien en de levensduur van de projectorlamp wordt verkort door te veelvuldig gebruik. De levensduur van de lamp van projectoren is ook eindig. Het hangt natuurlijk ook af van het gebruik, maar lampvervanging is een erg duur tijdverdrijf, laserprojectoren zijn een uitzondering, maar als je voor een laserprojector kiest, moet je er rekening mee houden dat de beeldkwaliteit niet perfect zal zijn. Zelfs de duurste projectoren van de beste kwaliteit hebben een basisgeluid tijdens het gebruik, wat voor sommigen vervelend kan zijn. Tv’s hebben een groot aantal ingangen en extra functies, terwijl projectoren alleen basisingangen hebben. 3D-inhoud die door projectoren wordt geprojecteerd, is daarentegen perfecter en beter dan tv’s.

Over het algemeen kan worden gezegd dat televisies veelzijdiger zijn, een beter contrast hebben en geen projectiescherm nodig hebben, dat veel ruimte in beslag kan nemen. Als u echter een apparaat voor uw thuistheatersysteem wilt kiezen om films te kijken, raden we u projectoren aan.

Kom naar de bioscoop!

De projector is aangesloten op een ca. We hebben het getest in een woonkamer van 30 vierkante meter, waar akoestische panelen werden gebruikt om het geluid van de kamer te verbeteren om het ideale geluid van het thuistheatersysteem te garanderen, en traditionele gordijnen werden vervangen door dikke, dicht geweven geluidsisolerende akoestische panelen. gordijnen, waardoor niet alleen de akoestiek wordt verbeterd, maar ook volledig wordt gedimd.

Sony 4K vw570es plafondproject

Het beeld dat door thuisbioscoopprojectoren wordt geprojecteerd, is alleen scherp en helder als de kamer bijna volledig kan worden verduisterd zoals in een echte bioscoop. We keken naar de thriller van 2014 Voordat ik ga slapen. Nicole Kidman en Colin Firth zijn de hoofdrolspelers van deze opwindende bioscoop, de mystieke sfeer van het verhaal is vrij mystiek. De Sony projector produceerde scherpe, heldere beelden, mooie, natuurlijke kleuren, het contrast was onberispelijk en het zwartniveau was diep en intens genoeg. We hebben de film in HD-inhoud bekeken, er was absoluut geen probleem met de kwaliteit. We hebben ook de beeldinstellingen geprobeerd, de kleuren werden blauw in puur witte modus, dus we negeerden dit.

Vervolgens keken we naar de sciencefiction-thrillerfilm The Darkest Minds, die in 2018 werd vertoond. De prestaties van de Sony-projector waren perfect, de diepte van de zwartwaarden was onberispelijk, we zagen ook de kleuren en het contrast perfect.

Gevolgtrekking

De ontwerper van de VPL-VW570ES-projector verdient zeker lof voor het produceren van een projector waarvan de beeldkwaliteit dicht bij die van een televisiescherm ligt. Het zwartniveau is intens, gedetailleerd en natuurlijk voor de kwaliteit van de geprojecteerde beelden, de kleuren zijn mooi en levendig. In vergelijking met de JVC DLA NX7-projector vonden we Sony leuker, maar we vonden hier ook iets verwerpelijks, zoals het feit dat er een aparte beeldinstelling nodig is om SDR en HDR te gebruiken, en deze projector maakt behoorlijk veel lawaai in volledige modus. Dit laatste probleem kan worden voorkomen als uw home cinema-geluidssysteem bestaat uit luidsprekers van topkwaliteit. Mis de akoestische behandeling van de kamers niet, want zelfs de beste luidsprekers kunnen geen onberispelijk geluid leveren als de akoestiek niet goed is!

Geschreven door Róbert Polgár

Similar Posts