Wat voor soort thuisbioscoopontvanger moet ik kiezen? Deel 2

Het eerste deel van het artikel:

Houd rekening met de grootte en kenmerken van de kamer!

Films klinken VEEL dynamischer dan de meeste muziek. Dat wil zeggen, de luide delen kunnen VEEL luider zijn! Het is belangrijk om een ​​ontvanger met back-upstroom te kopen, anders worden de luide delen vervormd. Dit verslechtert niet alleen het geluid, maar kan ook uw luidsprekers beschadigen. Idealiter ongeveer 100 watt of meer per kanaal. Sterker nog, de ontvangers hebben ook voorversterkeruitgangsaansluitingen, zodat je later een extra versterker kunt toevoegen om de prestaties te verbeteren.

Waar moet je op letten als je draadloos multiroom-geluid wilt?

Als we in het verleden naar muziek wilden luisteren in een andere kamer, moesten we veel gaten in de muren en vloeren boren om de draden naar de luidsprekers te leiden.

Dat is vandaag niet nodig. Veel van de nieuwste AV-receivers van vandaag hebben ingebouwde draadloze multiroom-functies (zoals Denons HEOS, Yamaha MusicCast, enz.) Die kunnen worden bediend via een downloadbare app op je telefoon, tablet of computer.

Veel van de nieuwste ontvangers voor thuisbioscopen kunnen eenvoudig worden bediend vanaf elke applicatie op uw iPhone, tablet of computer, zodat u overal in huis volledige controle hebt.

HEOS-Denon-app

Deze apps zijn vaak aanpasbaar – u kunt ze aanpassen aan een bepaalde kamer. Een voorbeeld is de HEOS by Denon-systeemapplicatie voor meerdere kamers.

Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de ontvanger!

AV-receivers zijn vaak groter dan u misschien denkt.

Een AV-receiver moet warmte afvoeren, dus ik raad aan om er voldoende ruimte omheen te laten voor ventilatie. Als de ventilatie goed is, kan oververhitting worden voorkomen, waardoor de levensduur van de elektronica wordt verlengd.

Eén ding is zeker: de nieuwe AV-receivers van tegenwoordig zijn aanzienlijk groter en zwaarder dan hun voorouders. Dus het op een mooie glazen of plastic plank plaatsen is niet helemaal goed.

Wat is de tweede zone?

Stel je voor dat het 21.00 uur is en je wilt “Westworld” kijken, maar iemand anders wil een andere film op dvd kijken. De multi-zone-ontvanger maakt meerdere videobronnen mogelijk – kabel of satelliet, Apple TV, Blu-ray-speler, enz. En stuurt dit signaal vervolgens naar twee verschillende tv’s. Hierdoor kunt u met een multi-zone ontvanger tot wel twee live tv-programma’s tegelijk bekijken, al heeft u hiervoor wel een extra kabel- of satelliettelevisie nodig.

Is het kamercorrectiesysteem iets waard?

Ja, bijna alle AV-receivers hebben tegenwoordig automatische kamerkalibratie. In een akoestisch behandelde ruimte zijn deze ruimtecorrectiesystemen uitstekend in staat het geluid verder te perfectioneren.

Wat moet ik doen als ik al een AV-receiver heb?

Als je al een thuisbioscoopontvanger hebt maar meer dan vijf jaar oud bent, is het tijd om te upgraden om toegang te krijgen tot de nieuwste formaten, zoals Dolby Atmost. Bovendien is het aantal functies van een nieuwe AV-receiver evenredig met het aantal nieuwe functies in een nieuwe tv. Het is echter niet nodig om de stereo-ontvanger zo vaak te veranderen, omdat er in hun geval niet veel is veranderd. Maar misschien wilt u uw AV-ontvanger vervangen wanneer u een nieuwe tv koopt om te profiteren van de nieuwe functies van meer geavanceerde tv’s.

Welke merken zijn het waard om te kopen?

Er zijn veel uitstekende merken, maar onze favorieten zijn Yamaha, Marantz, Denon, Arcam, NAD en Sony, om er maar een paar te noemen.

10 home cinema-versterkers die volgens ons de moeite waard zijn in 2021:

1.Denon AVC-X8500H

Den.AVC-X8500H-receiver

De 13.2-kanaals home cinema-ontvanger is een werkelijk verbluffend model dankzij zijn 13 vermogensniveaus. Qua uitstraling biedt het een modern en sfeervol zicht. Hij heeft een vermogen van 140 watt per kanaal. Detail, gespierde prestaties. Robuuste behuizing, kamercorrectiesysteem, echt surround-geluid, in staat om de ruimte te vullen. Dynamiek en nauwkeurigheid kunnen beter, diepe zijn niet percussief genoeg, ze wegen hard, letters zijn te klein op de afstandsbediening en hij reageert gevoelig op beweging.

2.Denon AVC-X6700H

AVC-X6700H-receiver

Detail, uitstekende dynamiek en nauwkeurigheid, duidelijke en begrijpelijke dialogen, we kunnen het karakteriseren met een levensecht, ruimtelijk geluid. De bas kan beter zijn, maar met een krachtige subwoofer en luidsprekers komt dat ook goed.

Het vermogen is 205 watt, 11,2 kanalen, 8K HDR-resolutie, wifi, Bluetooth-verbinding, IMAX Enhanced, Dolby Atmos, DTS: X, 8 HDMI-ingangen.

3. Sony STR-DN 1080

Sony-STR-DN-1080-receiver

Nauwkeurige, dynamische, intense bas, 7.2 kanalen, Dolby Atmos, 4K HDR, Bluetooth-connectiviteit.6 Het heeft een HDMI-ingang, muziekstreamingdiensten zijn ook beschikbaar. De afstandsbediening zou de achtergrondverlichting geen kwaad doen, maar de prijs van de ontvanger is zeer betaalbaar.

4.Denon AVR – X2700H

Den.AVR-X2700-receiver

De 7.1-kanaals versterker heeft een vermogen van 150 Watt, 8K HDR, Dolby Atmos, DTS: X, IMAX Enhanced, 7 HDMI-ingangen, Wifi en Bluetooth-connectiviteit. De afstandsbediening is uitstekend, de bas kan krachtiger zijn, maar dat is misschien net wat ons opviel.

5.Yamaha RX-A 1080

Yamaha-RX-A-1080-receiver

Yamaha heeft 170 watt vermogen, 7.2 kanalen, 4K HDR, Dolby Atmos, DTS: X, Wifi en Bluetooth-connectiviteit. De versterker kenmerkt zich door veel functies, geweldig geluid en gedetailleerd geluid, maar wat betreft nauwkeurigheid en dynamiek hebben we er wat mee ervaren.

6.Onkyo TX-SR 393

TX-SR-393-receiver

De 5.2-kanaals AVR belooft 155 watt vermogen per kanaal. mist ingebouwde Chromecast, Wi-Fi, Ethernet-connectiviteit, geen Phono-ingang en geen toegang tot internetradio, Spotify, Deezer, Amazon Alexa … enz. In deze prijsklasse, onder de instapversterkers, kunnen deze tekortkomingen nog steeds worden verontschuldigd . Het kan worden gekalibreerd met behulp van het Onkyo AccuEQ ruimtecorrectiesysteem. Onder de instap-ontvangers is de Onkyo een geweldig en uitstekend model, en de prijs is betaalbaar.

7.Marantz SR6014

Mar.-SR6014-receiver

De Marantz SR6014 is een AV-receiver en dat betekent dat hij is ontworpen als centraal onderdeel van uw thuistheatersysteem. Het is uitgerust met acht HDMI-ingangen, elk geschikt voor 4K-video-opname met volledige HDCP 2.3-ondersteuning. Er zijn ook drie HDMI-uitgangen, waarvan er één volledige eARC-functionaliteit heeft. Het geeft een duidelijk en harmonieus geluid. Het ondersteunt IMAX Enhanced, Dolby Atmos elevation virtualisatietechnologie en DTS: X- en DTS Virtual: X-formaten.

8.NAD C368

C368-receiver

Uiterst eenvoudig, schoon, stabiel en solide, de behuizing is duidelijk ontworpen met het oog op bruikbaarheid en duurzaamheid. De NAD-versterker heeft ook 2 analoge, USB- en 3 HDMI-ingangen, 2 coaxiale en 2 optische ingangen. Op het apparaat kunnen 2 paar speakers en 1 subwoofer worden aangesloten. Voor dit model is ook een Bluetooth-verbinding beschikbaar. Met de MM Phono-ingang kun je ook oude vinylplaten afspelen. De frequentieoverdracht is 10 Hz-65 kHz. Het uitgangsvermogen is 2x 80 Watt. Het geluid is bijna onberispelijk, de prijs is betaalbaar. Het wordt gekenmerkt door hoge kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid. Misschien zijn alleen de hogere bereiken iets zwakker dan verwacht, maar afgezien daarvan hebben we geen ernstige fout gevonden.

9.Denon AVR S750

AVR-S750-receiver

7.2-kanaals 4K Ultra HD AV-receiver met 165 watt per kanaal. Het heeft 6 4 K / HDR-compatibele HDMI-ingangen, 1 uitgang en Ethernet-, USB-, Bluetooth- en Wifi-verbindingen. Er zijn 3 digitale ingangen – 2 optische en 2 coaxiale apparaten op het apparaat. De Audyssey Room Correction-software en de meetmicrofoon meten en kalibreren alle luidsprekers. Speel vinylplaten af op de phono-ingang.

Helaas heeft de AVR-S750H geen Google Chromecast-ondersteuning, in tegenstelling tot zijn rivalen. Betaalbaar en Bluetooth, Apple AirPlay 2, Denons eigen HEOS-functie en Amazon Alexa, Google Assistant spraakbesturing-apps zijn duidelijk in het voordeel van de ontvanger. Ik vond de look niet zo leuk meer. Het lijkt saai, verouderd in vergelijking met vergelijkbare apparaten van concurrenten. Zijn voorganger presteerde wat beter qua geluid, waarbij de bas het meest varieerde.

10.Anthem MRX 1120

Ant.-MRX-1120-receiver

Het heeft 8 HDMI-ingangen en 2 HDMI-uitgangen. Met een 4-core digitale signaalprocessor en 32-bit / 768 kHz D / A-omzetters met differentiële uitgang, is de Anthem MRX 1120 in staat om 4K-video’s om te zetten. We hebben fantastisch geluid, helder en gedetailleerd geluid. Het ARC-systeem is een zeer serieus voordeel, het enige bezwaar is misschien dat het subwoofers niet afzonderlijk kan verwerken.

(We hebben eerder een test geschreven op verschillende van de vermelde ontvangers, die te vinden zijn op onze website.)

Geschreven door Róbert Polgár

Similar Posts