We hebben de NAD T787 AV-receiver getest!

Het merk NAD werd bekend in de jaren 70. Het werd in 1999 gekocht door een Canadees bedrijf, maar blijft ernaar streven de specifieke kenmerken en unieke stijl van NAD te behouden.

Kenmerken

NAD-T787 VERSTERKER

Het exterieurontwerp van de 7-kanaals versterker wordt gekenmerkt door eenvoud en esthetiek, met een grote volumeknop op het voorpaneel. Er is geen scharnierend deksel waarachter nog meer bedieningsknoppen verborgen zouden kunnen zijn. Het grote display is zeer gemakkelijk af te lezen, het menusysteem is duidelijk en transparant. De knoppen zijn vrij gevoelig, het toestel zelf is vrij groot en zwaar met zijn 25,2 kilo. Het vermogen van de versterker is 200 Watt per kanaal, 8 Ohmon. Dankzij het modulaire ontwerp kan het verder worden uitgebreid met HD Audio, High End Audio, Video, 3D, HDMI-uitbreiding en High End videomodules.

T787-ACHTERPANEEL

De connectoren zijn verguld, de signaal-ruisverhouding is 93 decibel en de frequentieoverdracht ligt tussen 20 Hz en 20 kilo Hz. Het is uitgerust met een AM / FM-radio-ontvanger, zeven HDMI-ingangen, drie componentvideo- en vier S-video-ingangen, evenals 3-3 optische en coaxiale digitale ingangen. Het heeft ook een hoofdtelefoonaansluiting en zeven kanalen en twee subwooferuitgangen onder de versterkerfuncties. Verborgen achter een uitstekend paneel vinden we nog een A / V-ingang. Het heeft 3D, 1080p / 24-ondersteuning, evenals Dolby True HD, Dolby Digital Plus, DTS HD-decoders en de AV-receiver heeft ook een multiroom-functie. Ook de automatische luidsprekerinstelling en de meetmicrofoon behoren tot de functies van de versterker. Het werkt met een grote ringkerntransformator.

Audyssey-programma

Surround-systeem OVER

We hebben ook XM, iPod-poorten ontdekt en natuurlijk kunnen we met dit apparaat het Audyssey MultiEQ XT-kalibratiesysteem gebruiken. We kunnen de instellingen maken met behulp van de meetmicrofoon. Dankzij de EARS-surroundmodus kan het stereobronnen omzetten naar meerkanaals en in de directe modus kan het niet-digitale, analoge signalen verzenden, zoals die van draaitafels of phono-voorversterkers. Het is buitengewoon eenvoudig op te zetten en veroorzaakte geen problemen.

Bij de T787 worden twee afstandsbedieningen geleverd. De ene wordt gebruikt om de tweede zone te bedienen, de basis heeft een grote achtergrondverlichting van de afstandsbediening die, als we hem in de hand nemen, vrijwel onmiddellijk oplicht. U kunt ook bepalen hoe lang het oplicht. Hij werkt op vier AA-batterijen, de batterijen in het batterijvak rammelen een beetje. Verder ligt de afstandsbediening erg goed in de hand, er zitten logisch geplaatste knoppen op. De instellingen in de kamerkalibratiesoftware waren behoorlijk nauwkeurig. Dit was ook een aangename verrassing, omdat anders kamercorrectieprogramma’s alleen geen perfecte instellingen kunnen maken, omdat ze voornamelijk de geluidsdruk meten, ze niet voldoende kunnen compenseren voor kamerakoestische fouten. Dit is ook de reden waarom als u een ideale film- of muziekervaring wilt krijgen, u ook aandacht moet besteden aan de akoestische verbetering van de kamers.

Test

We hebben de versterker getest in een doorsnee woonkamer in een appartement in een oud condominium. De muren waren van baksteen, de meubels waren klassiek elegant. We hebben de eigenaar enkele tips gegeven om de akoestiek te verbeteren, aangezien de meting resulteerde in reflecties en staande golven die het geluid aanzienlijk verslechteren. Het loont zeker de moeite om in de toekomst geluidsabsorberende en diffusorpanelen aan de wanden te plaatsen. We zijn begonnen met testen met een paar Dali Oberon 7 staande luidsprekers en een Velodyne SPL 1200 Ultra subwoofer.

De repetitie begon met een filmpje. In 2008 werd de Amerikaanse avonturenfilm The Mummy- The Tomb of the Dragon Emperor uitgebracht, en we begonnen de versterker te testen. We ervaarden strakke, precieze geluiden, een goede dynamiek en intense bassen. De versterker zorgde voor stevige bassen en een natuurlijk, levensecht geluid. We keken toen naar de muzikale, romantische film Coyote Ugly. We waren ook benieuwd naar de muzikale details en hoefden niet teleurgesteld te zijn. We konden genieten van geaccentueerde middentonen, percussieve bassen en een gebalanceerd helder geluid.

Ten behoeve van audiofans hebben we de versterker ook getest om naar muziek te luisteren. We luisterden naar het nummer Imagine Dragons Natural. Het toestel leverde een heel mooi, gebalanceerd stereobeeld, de bas zat ook absoluut op zijn plaats en klonk behoorlijk intens, strak en accuraat. We ontdekten echter ook fouten in het geluid. De hoge tonen waren vaak te levendig en het ontbrak ons ​​aan detail en subtiliteit.

Onze mening

T787-Ampère

De NAD 787 AV-receiver heeft een zeer aangenaam uiterlijk, een eenvoudige en strakke uitstraling. We konden strakke geluiden, intense bassen en geaccentueerde middentonen ervaren. Dankzij de resonantievrije behuizing konden we genieten van echt vervormingsvrije, zuivere resultaten. Het stereogeluid was ook uitstekend, we kunnen harmonieuze, gebalanceerde geluiden melden. We hebben vastgesteld dat hoe hoger het geluidsdrukniveau (SPL), hoe beter de versterker kan klinken. Er is echter nog steeds ruimte voor verbetering voor ontwerpers in termen van detail en subtiliteit, en het zou de moeite waard zijn om de verwarrende, soms buitensporige levendigheid die wordt ervaren in het geval van hoge tonen te verfijnen. Wat nog negatiever was, is dat deze versterker nogal wat features heeft. In deze prijsklasse zouden echter veel meer functies worden verwacht.

Houd er bij het kiezen van versterkers rekening mee dat u deze wilt gebruiken om naar stereomuziek te luisteren of films te kijken. Er zijn modellen die in beide gevallen een uitstekende keuze zijn, de T787 is zo’n model.

Geschreven door Róbert Polgár