We hebben de Yamaha HS8 actieve studiomonitor getest!

We bezochten de stad Piliscsaba, een studio voor thuisopname en mixen. De garage van 18 vierkante meter van de eengezinswoning werd omgebouwd tot studio en hier stond ook de home cinema-installatie. De ruimte is akoestisch nagenoeg perfect, maar de plafonds zijn nog niet behandeld waardoor reflecties langs het plafond ontstaan. Door enkele akoestische panelen te plaatsen is dit probleem echter zeer snel en eenvoudig op te lossen. De eigenaar nodigde ons bedrijf uit om de Yamaha HS8-luidsprekers te testen.

Het resultaat van Japanse precisie – onberispelijk geluid!

Meestal Yamaha-HS8-S

De inwoners van het land van de rijzende zon worden gekenmerkt door precisie, nauwkeurig werk en het streven naar perfectie. Ze willen ook voorop lopen met hun audio- en hifi-producten, dus doen ze hun best om Yamaha-producten geweldig te laten presteren. Het bedrijf werd opgericht in de 19e eeuw, dat zich aanvankelijk beperkte tot het vervaardigen van muziekinstrumenten. Sinds 1978 domineren Yamaha-luidsprekers ook de luidsprekermarkt. Tegenwoordig dragen veel audio- en hifi-apparaten deze merknaam.

Een luidspreker uit het middensegment – van topkwaliteit

Men kan zeggen dat de Yamaha HS8 een van de meest populaire studiomonitors is. Enerzijds dankzij dit alles zijn uiterst betaalbare prijs (beschikbaar rond 300 EUR), evenals zijn echt hoge kwaliteit, minimalistisch ontwerp en fantastisch geluid. Verkrijgbaar in zwart en wit, de strakke, eenvoudige uitstraling van de luidspreker van ongeveer 10 kg is in eerste instantie geliefd. De luidsprekerbox is gemaakt van MDF-panelen, waardoor resonanties aanzienlijk worden geminimaliseerd.

Yamaha HS8-ranglijst

Er zijn verschillende instelmogelijkheden op de achterkant van de doos, zoals “Room Control”, om de problemen te voorkomen die kunnen optreden als je de speaker te dicht bij de muur plaatst. (Anders is de luidspreker zo ontworpen dat hij minimaal anderhalve meter van de muur verwijderd is.) High Trim EQ is ook mogelijk gemaakt met dit model. De twee audioconnectors, XLR en TRS, bevinden zich ook aan de achterkant van de doos, evenals de wachtwoordniveauregeling. Symmetrische en asymmetrische bekabeling is ook mogelijk.

Yamaha – de beste geluiden!

De tweeweg 8-inch subwoofer wordt gevoed door een ingebouwde versterker van 75 watt en de met metaalrooster beschermde, naar buiten gebogen dome-tweeter heeft ook een eigen ingebouwde versterker met een vermogen van 45 watt, voor een totaal 120 watt vermogen. We riskeren te zeggen dat de prestaties van de luidspreker indrukwekkend zijn, zelfs zonder een aparte subwoofer!

Extra informatie

-Magnetische afscherming

-Cross-schakelfrequentie: 2000 Hz

-Frequentiebereik: (-10 dB) 38 Hz tot 30 kHz

Test Yamaha-HS8

We doken in enorme diepten – Yamaha Test Listening

Yamaha HS8 luidsprekers

Brahms ‘Hongaarse dans werd als eerste uitgevoerd. Alle snaren van de snaarinstrumenten zwaaiden netjes en nauwkeurig. Door het levensechte geluid zagen we ook de band en de dirigent voor ons. We konden genieten van de harmonie van mooie, gelijkmatige klanken.

We hebben de test voortgezet met elektronische muziek. Avicii’s populaire nummer, Levels, klonk gebalanceerd, gedetailleerd en helder. We waren voorzichtig met het volume omdat de mogelijkheden van de niet al te grote studio limieten zijn. We ondervonden een licht piepgeluid in de hoge tonen, maar met het hoge geluidsfilter konden we deze kleine fout gemakkelijk corrigeren.

Martin Garrix dierenfoto

Om de basklanken te testen, gebruikten we de ritmes van Martin Garrix: Animals. Krachtige, stevige, heldere bas overtuigde ons van de uitmuntendheid van de Yamaha HS8. In het laagste bereik klinkt de bas een beetje “sponsachtig”, verstikt, dus het gebruik van een basfilter wordt aanbevolen. Naast de scherpe hoge tonen was het middenbereik geconcentreerd, helemaal niet naar de achtergrond geduwd.

Omdat de studio tevens fungeert als bioscoopkamer hebben we de speakers ook op dit gebied getest. “Call of the Wild” werd gespeeld in bioscopen met Harrison Ford in de spannende avonturenfilm die ons volgende proefpersoon was. We kunnen in vervoering raken over de kennis van de Yamaha HS8 als het om cinema gaat. Duidelijke en realistische geluidseffecten, dreunende diepe, verstaanbare spraak kenmerkten de geluiden die door de monitor werden uitgestraald.

samengevat

De Yamaha HS8 actieve studiomonitor is onverslaanbaar in zijn prijsklasse. Het zou ook veel duurdere luidsprekers aankunnen. Het kan een uitstekende keuze zijn, zelfs voor professionele geluidsstudio’s, vooral voor het mixen van geluid, maar ook voor opnames.

Voor serieuzere klussen kan het echter geen kwaad om een ​​subwoofer te gebruiken om echt percussieve diepten te krijgen. De hoge tonen zijn scherp, resoneren mooi, het middenbereik wordt niet onderdrukt door de andere frequenties, de bas is duidelijk en krachtig. Piepen tijdens treble kan worden gecontroleerd met het treble-filter. We raden grotere kamers aan met een minimum van 25-30 vierkante meter. De goede prijs, de strakke, smaakvolle luidsprekerbehuizing, het 120 Watt versterkingssysteem, het hoge geluidsfilter plaatsen de monitor van de Japanse fabrikant duidelijk bij de winnaars!