We hebben de Yamaha RX-V4A home theater receiver getest!

Laten we eerst eens kijken naar de RX-V4A-ontvanger:

VOORDELEN:

-Moderne, schone buitenkant

-Draadloze surround-luidsprekers

-4K Ultra High Definition met 8K-upgradefunctie

-Zelf ontwikkelde Yamaha akoestische optimizer

-Uitstekende compatibiliteit met geavanceerde videoformaten

-Beschikbaarheid van streamingdiensten

-Hoge snelheid versterker

-Uitstekende game-ervaring

-Eenvoudige installatie en bediening

NADELEN:

-Het is niet compatibel met toonaangevende surround-formaten zoals Dolby Atmos

-Geen ondersteuning voor voorkanalen

-Geen IEC-aansluiting

-Enigszins goedkoop ontwerp

Kenmerken van Yamaha RX-V4A

Yamaha RX-V4A ontvanger review

Aantal kanalen: 5.1, uitgangsvermogen: (1kHz, aangedreven op één kanaal) 145W (6 ohm, 0,9% THD), uitgangsvermogen: (20Hz-20kHz, aangedreven op twee kanalen) 80W (6 ohm, 0,09% THD), : 4 Het heeft HDMI-ingangen, 1 HDMI-uitgang, 4K Ultra HD-verwerking, HD-audiodecodering (DTS-HD, True-HD), Bluetooth- en Wifi-verbinding, 1 optische ingang aan de achterkant, 1 digitale coaxiale ingang, 3 Er zijn 10 analoge audio-ingangen. De ontvanger meet 435 x 171 x 377 mm en weegt 8,8 kg. Het heeft ook een AM / FM-tuner.

Yamaha biedt een breed scala aan A-versterkers om aan de verschillende behoeften van klanten te voldoen. We hebben de Yamaha RX-V6A home cinema receiver eerder getest en hadden een zeer positieve indruk. Daarom waren we geïnteresseerd in wat het RX-V4A-model te bieden heeft, dat beschikbaar is tegen een uiterst betaalbare prijs.

RX-V4A ontvangeringangen

Volgens de fabrikant beschikt dit toestel over geavanceerde features zoals Cinema DSP 3D, waardoor gebruikers en deze supersnelle versterker een ongeëvenaarde geluidskwaliteit kunnen verwachten. Het heeft ook andere geavanceerde functies zoals toekomstige ondersteuning voor meerdere HDMI-ingangen, HDR10+, eARC, 4K/120Hz en 8K. Deze AV-receiver biedt een verbluffende film- en game-ervaring. Het exterieurontwerp is eenvoudig en strak, maar heeft toch een moderne en frisse uitstraling. De kamerkalibratiefunctie beoordeelt de akoestiek van de kamer voordat de geluidsuitvoer precies voor de locatie wordt geoptimaliseerd. Met ingebouwde Wi-Fi en Bluetooth kunt u draadloos verbinding maken met uw slimme apparaten.

Ontwerp en bouw

Het strakke nieuwe ontwerp van de glanzend zwarte ontvanger maakt hem buitengewoon aantrekkelijk. Het heeft een delicate, zachte vorm door de afgeronde randen. Het aantal knoppen is door Yamaha geminimaliseerd, wat zorgt voor een transparanter, helderder uiterlijk. In het midden van het voorpaneel zit een vrij grote volumeknop, rechts daarvan vind je de ingangskeuzeknop. Tussen de twee knoppen zit een tweeregelig display, stopcontacten en aanraakknoppen. Aan de onderkant zit een USB-poort, een YPAO-microfoon en een koptelefoonaansluiting.

YPAO-microfoon

De YPAO (Yamaha Parametric room Acoustic Optimizer) analyseert de akoestiek van een kamer en maakt vervolgens nauwkeurige aanpassingen om het beste geluid voor de kamer te leveren.

Dankzij de high-speed versterker is de receiver in staat tot stabiel en helder geluid, wat hem ideaal maakt voor high-definition muziek of zelfs home theater. Met dit apparaat is een continue signaaloverdracht altijd verzekerd.

Werkt met Alexa en Google Assistent. Met AirPlay 2 kun je met Siri muziek streamen vanaf je Apple iOS-apparaat.

RX-V4A waarvan

Yamaha Compressed Music Enhancer maakt gebruik van geavanceerde digitale signaalverwerking met behulp van speciale algoritmen om verloren gegevens te herstellen, zodat geluiden altijd klinken zoals ze zouden moeten.

Cinema DSP 3D-systeem

Yamaha’s eigen Cinema DSP 3D-systeem biedt 17 DSP-programma’s voor een groot aantal soundscapes, en volgens de fabrikant kun je zelfs theater- of concertgeluid creëren.

8K-compatibiliteit

De HDMI-uitgang en 4 ingangen van het Yamaha-model zijn ook 8K-compatibel. Maar natuurlijk is hij ook in staat tot 4K / 120 Hz signaalresolutie. Dit model is ook compatibel met de meeste geavanceerde videoformaten, waaronder HLG, HDR10, Dolby Vision en HDR10+.

Als je een perfecte game-ervaring wilt, garandeert de RX-V4A heldere en foutloze resultaten met VRR en 4K / 120Hz. ALLM- en QFT-functies zorgen voor een probleemloze, dynamische en naadloze game-ervaring.

Functie voor draadloze achterspeakers

De functie van de draadloze achterspeakers elimineert onnodige bekabeling. Dit model is te combineren met Yamaha MusicCast 20 of 50 speakers, waardoor je ook niet veel kabels nodig hebt.

MusicCast-systeem

Met het audiosysteem van Yamaha MusicCast kunnen we ook alle compatibele producten bedienen met een smartphone, Google Assistant of Amazon Alexa audio. Of je nu dezelfde muziek wilt afspelen of een andere muziek in verschillende kamers, de Yamaha RX-V4A maakt het mogelijk dankzij de MusicCast app.

Geluidskwaliteit en prestaties

Deze AV-receiver heeft een DSP-programma dat zorgt voor 17 geluidsvelden. Yamaha verzamelt geluidsveldgegevens van muziekclubs en beroemde concertzalen over de hele wereld en kan een concert- of podiumervaring in een thuisomgeving produceren.

De menukaart is overzichtelijk en logisch, al zou het wat uitgebreider mogen. Het geluid is realistisch, luchtig, precies en duidelijk. De bas is voldoende, maar blijft toch wat achter bij de duurdere instrumenten. Als je een fan bent van een intensere, kloppende bas, is het ook de moeite waard om een ​​subwoofer aan te schaffen.

Door de kamerakoestiek te analyseren, kalibreert de akoestische optimizer van de ontvanger het geluid om het juiste geluid voor de kamer te leveren. Het herstelt het gecomprimeerde geluid, zodat we het originele geluid duidelijk en natuurgetrouw kunnen horen. Natuurlijk is het gebruik van een ruimtekalibratieprogramma niet voldoende voor een perfecte akoestiek, we moeten ook nadenken over de akoestische behandeling van de muren, plafond, vloer en raamoppervlakken van de kamers!

De kamer waar de ontvanger werd getest, was een middelgrote thuisbioscoopruimte. De akoestiek van de ruimte was optimaal, met diffusorfrontpanelen aan de wanden en breedband geluidspanelen voor een ideale geluidsbehandeling. Op de vloer is een akoestisch kleed geplaatst wat niet alleen het geluid verbetert, maar ook zorgt voor een huiselijke, warme sfeer. Tijdens de test hebben we de receiver aangesloten op een paar Magnat Transplus 1500 speakers.

Overzicht

Deze receiver biedt een uitstekende geluidskwaliteit voor een betaalbare prijs. Zijn uiterlijk is modern, jeugdig, hoewel sommige onderdelen er wat goedkoop uitzien. (De volumeknop is bijvoorbeeld niet erg stabiel of erg flitsend, maar we bedienen het apparaat meestal toch met de afstandsbediening, dus het is niet erg.) maar als je een intensere bas wilt, kies dan de grote broer van de RX -V4A, de Yamaha RX-V6A. De RX-V4A past het geluid precies aan de ruimte aan. Met de applicatie Music Cast kunt u alle problemen met bekabeling en de bijbehorende rommel oplossen. Het nadeel is het gebrek aan compatibiliteit met Dolby Atmos, maar voor deze prijs past het nog steeds. Het heeft nog steeds veel extra functies.

Geschreven door Robert Polgár

Similar Posts