Geluidsisolatie materialen:

Een overzicht van de beste geluidsisolerende materialen

Het lijdt geen twijfel dat de ziel van geluidsisolatie en goede akoestiek niet alleen in vorm maar ook in design ligt. De kern van het geheel wordt het best gegeven door het juiste materiaalgebruik. Het heeft geen zin om een ​​zorgvuldig ontworpen geluiddempend paneel te hebben als het van het verkeerde materiaal is gemaakt. Het loont daarom de moeite om de materialen door te nemen die van buitengewoon belang zijn op het gebied van een goede akoestiek en geluidsisolatie.
Geen van de geluidsisolerende materialen werkt op zichzelf perfect

Het geheim van de meest effectieve geluidsisolatie ligt in het feit dat de panelen uit verschillende lagen zijn samengesteld – dit absorbeert niet alleen het geluid, maar verdeelt het ook goed over het oppervlak. Daarnaast is er een veelvuldige behoefte aan een salonachtige uitstraling van deze panelen. De meeste geluidsisolatie kan niet alleen in studio’s nodig zijn, maar ook in woningen, bioscopen en diverse werkplaatsen en vergaderruimtes. Daarnaast is de behoefte aan adequate geluidsisolatie in onze eigen woning tegenwoordig veel groter, aangezien de ontwikkeling van de privésfeer tegenwoordig steeds belangrijker wordt. Panelen die zelfs in dergelijke huizen geweldig werken, moeten zowel stijlvol als praktisch zijn. Het maakt echter niet uit welke materialen worden gebruikt. De volgende zijn de meest gebruikte geluidsisolerende materialen om u een echt inzichtelijk inzicht te geven bij het selecteren van de juiste stukken. Of het nu gaat om panelen, tapijten of andere accessoires, we kunnen kiezen zonder de juiste materialen te kiezen.

Akoestische zijde en katoen

Foto-300x164

Deze behoren tot de meest veelzijdige geluidsabsorberende materialen. Beiden zijn door hun speciale training in staat om geluiden van aanzienlijke intensiteit te absorberen. Basismaterialen niet alleen voor de directe isolatie van muren, maar ook voor de productie van diverse isolatiepanelen en geluidsabsorbers. Dankzij hun gebruiksvriendelijke eigenschappen zijn beide ook perfect voor het maken van panelen die niet alleen uiterst efficiënt zijn, maar evenzeer esthetisch. Ook voor panelen die als kunstwerk op zich hun mannetje staan. De voering van dergelijke panelen is grotendeels van akoestisch leer of steenwol. Akoestisch leer daarentegen kan ook als buitenhoes worden gebruikt. Door het dicht geweven materiaal kan het geluid per membraan absorberen. Daarom kan het worden gebruikt als een belangrijke grondstof voor diepe geluidsabsorberende membranen. Met behulp van akoestisch leer maken ze ook bastraps die bijna volledig in staat zijn om diepe geluiden te absorberen. Alleen piepschuim en akoestisch schuim kunnen alleen hoge tonen alleen absorberen – in tegenstelling tot akoestische zijde.

Pijnboom

kaakDen is eigenlijk een van de verzamelnamen voor de gewone den. We hebben het over een alom bekende houtsoort, namelijk een zeer populaire industriële houtsoort. Het is harder dan spar of lariks, maar heeft de lichte en gemakkelijk vormbare eigenschappen van grenen. Het heeft de voorkeur omdat het een duurzame maar toch gemakkelijk te vormen houtsoort is. Typische toepassingen zijn de meubelindustrie en de tuinbouw. Weinig mensen weten echter dat grenen ook uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen heeft. Dit komt door het harsgehalte dat typisch is voor dennen, dat samen met houtvezels als een soort gelaagde, natuurlijke geluidsabsorbeerder werkt. Naast dat het een geweldige geluidsgootsteen is, biedt het echter ook een esthetisch aangename ervaring. Een goede uitstraling is vaak erg belangrijk bij een geluiddempend paneel. Of u nu een muziekstudio of een kamer in een gezinswoning geluiddicht wilt maken, met grenen beklede panelen of volledig houten diffusers zorgen voor een moderne, bijzondere en unieke uitstraling in elk type kamer.

PES en katoenmix

Verdunkelungsvorhang-Kat.-263x300PES is een afgekorte naam voor polyester, dat in combinatie met katoen een uitstekende grondstof is voor het maken van akoestische gordijnen. Dicht geweven textiel is uitstekend geschikt voor het absorberen en absorberen van geluid bij ramen. Dankzij de katoenvezelstructuur wordt het niet alleen zacht, maar voorkomt het ook stuiteren. En PES zorgt voor voldoende flexibiliteit en drainage.

Geluidsisolerende materialen zijn leer en kunstleer

Lederwaren-300x212

Een van de beste geluidsisolerende materialen na katoen is natuurlijk leer. De textiellederen versie komt echter veel vaker voor vanwege de goedkopere prijsklasse. Dit verandert echter niets aan de eigenschappen die echt leer vertegenwoordigt op het gebied van geluidsisolatie. Enerzijds dempen de textielvezels van kunstleer op vergelijkbare wijze het geluid, anderzijds wordt voor de geluidsisolatie hoogwaardige kunstleer gebruikt. Daarom is er geen kwaliteitsverschil tussen hen, hoogstens vertonen ze enig verschil in duurzaamheid – het is dus geen toeval dat echt leer veel duurder is. Het is niet alleen natuurlijk en de productiekosten verhogen de prijzen, maar ook de duurzaamheid en levensduur. Als u hoogwaardige geluidsisolatie wilt toepassen, kunt u een keuze maken uit het bovenstaande.

Categorieën: Blog