Het lijkt misschien dat dromen van de optimale parameters van het gordijn niet zo’n grote kunst is. De afmetingen van het raam of de deur zijn immers gegeven, een kleermaker is dus voldoende en de gegevens kunnen worden vastgelegd. Ja, maar als de basis de centimeters van de deuren en ramen is, dan zal het eindresultaat vrijwel zeker niet laten zien wat het meest gewenst en gewenst is. Dit geldt met name als het gordijn niet alleen een decoratieve functie vervult, maar ook een akoestische functie heeft. In dit geval is het verhogen van de hoeveelheid geluidsabsorptie een nadrukkelijk doel, dat niet verrassend primair wordt gedreven door de ideale afmetingen. Maar toch, wat is het waard om op te letten voor een zichtbaar, hoorbaar perfecte keuze?

Bereid je voor met een meetlint!

tape-afstand-laser-300x225

De kleermaker is echt de moeite waard om bij de hand te houden, want dit is niet het gebied waar het ooghoogte speelt. Wedden is een goede zaak, een smartphone-app kan een winnaar zijn, en het is buitengewoon voor iemand om perfect te raden, maar nauwkeurig schalen valt niet in de gokcategorie. Er is hier dus geen plaats voor benaderende waarden. Hoe dan ook, meestal wil niemand de gordijnen om de twee weken verwisselen, dus dat kost zoveel energie en tijd om er toch in te passen. Ook hier geldt: “Twee keer meten, één keer knippen!” zeggen, zelfs als de snede in veel gevallen door een professional zal worden gedaan.

Het wordt aanbevolen dat de breedte van het gordijn minstens twee keer de breedte van het raam is, maar de waarheid is dat het het beste is om een ​​vermenigvuldiger van twee en een half te gebruiken. De stadslegende dat het juiste gordijn precies de grootte van een raam of een deur heeft, is een heel verkeerd idee om maar één ding te doen. Vergeet het, indien mogelijk permanent! Een grotere fout kan niet worden gemaakt!

Waar moet je op letten voor een perfecte geluidsabsorptie?

Om ervoor te zorgen dat het gordijn, of het nu een variatie is op maat van een deur of een raam, niet alleen spectaculair goed presteert, maar ook akoestisch het verschil hoorbaar maakt, is nauwkeurige maatvoering essentieel. Wat denken we? Hoe groter bijvoorbeeld de opening tussen het gordijn en bijvoorbeeld de muur of de deurpost, hoe meer geluidsgolven er doorheen kunnen ontsnappen, hoe minder geschikt de geluidsabsorberende eigenschap is. Dus op de grond hangen is een heel goed idee, en je kunt zelfs de muur aanraken, en we raden deze oplossing zelfs aan, omdat dit de beste manier is om de geluidsisolatie te maximaliseren. Hoewel de ringli een zeer populaire oplossing is, is het in dit opzicht geen ideale oplossing. Geluid kan en zal vrij door de gaten stromen, dus als geluidsabsorptie een essentiële optie is, is deze methode de moeite waard om opzij te zetten.

De beste oplossing is een gordijnoprolband.

Rideau snoer-300x169

De intrekstrip is goed omdat de haak die aan de kroonlijst zit achter het gordijn wordt gehaakt. Daarom wordt het bovenste deel van het gordijn tot 2-3 cm verhoogd, wat de vorming van openingen vermindert. Vergeet niet dat zelfs de kleinste opening door het geluid kan komen, wat de sereniteit van de kamer vermindert.

Dan is het raadzaam om een ​​beetje op de dikte van het materiaal te letten. Hoe dikker het materiaal, hoe logischerwijs de geluidsabsorptie. Dus de dichte, meerlaagse gordijnen zijn zeker een voordeel, en hun golvende val verwent ook de ogen.

Uit het bovenstaande blijkt dat deze modellen niet alleen qua functionaliteit uitzonderlijk goede keuzes zijn. In de praktijk gaat het niet om een ​​textiel dat natuurlijk een praktische en akoestisch uitstekende beslissing is, maar het laat sowieso veel ruimte voor kritiek. Echt niet! Integendeel! De praktische eigenschappen van akoestische gordijnen gaan gepaard met esthetische kenmerken, waardoor ze buitengewoon aantrekkelijke accessoires zijn voor het aankleden van de omgeving. Een goed gekozen stuk kan een blikvanger zijn in elke kamer, omdat het meteen de aandacht trekt.

Wanneer en hoe is het verschil te horen?

In het licht van het bovenstaande is de enige vraag hoe wordt geluidsisolatie ervaren in het dagelijks leven? Deze vraag lijkt misschien te simplistisch, maar op een leeftijd waarop veel mensen geluidsoverlast niet eens opmerken, is het nog steeds belangrijk om de details te benadrukken. Laten we deze op een basisniveau bekijken!

Akoestische gordijnen kunnen worden gebruikt in kantoren, huishoudens of zelfs studio’s, omdat ze uitstekend geluidsgolven absorberen. In sommige gevallen is een geluidsabsorptie van 20-30 decibel niet ongewoon, wat zeker geen gering resultaat is. Geluidsoverlast heeft vaak alleen de negatieve gevolgen die kunnen worden opgemerkt: aandachtsverlies, concentratieproblemen, onredelijke vermoeidheid, onvoldoende slaap ’s nachts, onvoldoende rust, en de lijst kan nog lang doorgaan.

Deze symptomen komen tegenwoordig in het leven van bijna elke persoon voor, maar maar heel weinig mensen weten waarom. Een van de meest tastbare gevolgen van geluidsabsorptie is dat de hierboven genoemde spraaksignalen ofwel worden verminderd of volledig worden geëlimineerd. Terwijl de fysiek hoorbare akoestische beleving sterk verbeterd kan worden, bijvoorbeeld tijdens het kijken van films of het luisteren naar muziek.

Voeg daarbij het voor de hand liggende voordeel dat akoestische gordijnen een kleurrijke, stijlvolle keuze zijn die de ruimte aankleedt, dus het lijdt geen twijfel of het de moeite waard is om te leven met de positieve dingen die lawaai verdrijven en uw kwaliteit van leven verbeteren. Een modern, trendy en kwalitatief hoogstaand stuk is geen uitzonderlijk duur tijdverdrijf, dus het kan gemakkelijk in elk huis worden verkregen.

Categorieën: Blog