Denon AVR-S750H Home Cinema-versterker Test

Denon-AVR-S750H versterker

Het merk Denon is ons al bekend, we hebben Denon versterker eerder getest. De AVR-S750H is een 7.2-kanaals 4K Ultra HD AV-receiver home theater-versterker met 165 watt versterking per kanaal. Op deze manier kunnen we op alle 7 kanalen een gebalanceerde, identieke kwaliteit verwachten.

Laten we dat eens van dichterbij bekijken!

S750H voorpaneel

De dikke zwarte doos heeft een groot display en handige bronknoppen. De gebruikersinterface is niet erg decoratief, het uiterlijk van de versterker lijkt wat achterhaald in vergelijking met zijn concurrenten (bijv.Sony). Het heeft 6 x 4 K / HDR-compatibele HDMI-ingangen (1 op het voorpaneel), 1 uitgang en Ethernet-, USB-, Bluetooth-, Wifi-aansluitingen. Er zijn 3 digitale ingangen – 2 optische en 2 coaxiale apparaten. De Audyssey Room Correction-software en zijn meetmicrofoon meten en kalibreren alle luidsprekers. Speel vinylplaten af op de phono-ingang.

Denon achterwand

De luidsprekeraansluitingen zijn kleurgecodeerd. Het is ook geschikt voor 24-bit / 192 kHz en DSD-weergave. Ondersteunt de nieuwste videoformaten. De exclusieve Denon Setup Assistant helpt bij het instellen en kan ook worden bediend met een Smart TV-afstandsbediening via de Smart TV HDMI CEC-functie. Met de ingebouwde HEOS-technologie kun je overal muziek streamen en in elke kamer hetzelfde klinken.

Uitstekend 3D-geluid

Da S750H

Geweldig 3D-geluid wordt gegarandeerd door Dolby Atmos, DTS: X, Dolby Atmos Virtualization en DTS Virtual: X. De Denon-versterker is ook geschikt voor 4K Ultra HD-resolutie en eARC (Enhanced Audio Return Channel) voor perfecte 3D-geluidskwaliteit.

Het apparaat heeft bijna alles wat het nodig heeft….

Helaas heeft de AVR-S750H geen Google Chromecast-ondersteuning, in tegenstelling tot sommige van zijn rivalen. (voorbeeld: Sony) Dit is een nadeel voor Android-gebruikers. Spotify Premium-gebruikers kunnen hun favoriete muziek streamen dankzij Denon Spotify Connect, evenals Apple Music en Air Play 2. U kunt ook het volume, de bronkeuzeschakelaar en de volumeregeling bedienen vanaf uw Android- en iOS-smartphone. Het is ook compatibel met Amazon Alexa, Google Assistant en Apple Siri-spraakassistenten.

We hebben de versterker getest

De 10,5 kg Denon versterker is getest in een ruimte van circa 25 vierkante meter. De akoestiek in de ruimte moet nog verbeterd worden door enkele diffusorpanelen te plaatsen. We zijn begonnen met testen met een actie-dvd van Blu-Ray-kwaliteit.

De geluiden van Alita, Battle Angel, klonken helder, gebalanceerd en het 3D-effect was verbluffend. Een beetje hoorden we soms de diepere reeksen “uitgesmeerd”.

In 2018 zagen we The Equalizer 2. -thriller met Denzel Washington in de bioscopen. Denon en de bijbehorende KRK Rokit-luidsprekers werkten goed samen. We waren blij met de hoge en middentonen, de dialogen waren begrijpelijk, duidelijk, maar nogmaals, we merkten wat ruis op in de basgeluiden met de geluidseffecten. Het 3D-geluid was daarentegen echt fantastisch, de geluiden omringden het, de ruimte was mooi gevuld.

De concertfilm U2 – Experience-Live uit Berlijn van de legendarische band volgde. De versterker gaf de concertervaring realistisch weer. Het voelde alsof we in Berlijn waren, tussen het razende publiek. De instrumenten waren van elkaar te scheiden, maar bij hogere volumes liet de helderheid van de bas te wensen over. Soms leek het diepe bereik saai.

Door de phono-ingang kun je ook naar vinylplaten luisteren, dus dit keer werd het vinylalbum van Boney M Oceans of Fantasy aan de draaitafel toegevoegd. Het retro gevoel van leven werd op een absoluut levensechte manier overgebracht door het versterkende, heldere en mooie geluid van onze ervaring, hoewel de lagere bereiken helaas niet perfect waren.

Gevolgtrekking

De Denon AVR-S750H versterker heeft verschillende voordelen, waaronder de betaalbare prijs. Bluetooth, Apple AirPlay 2, Denons eigen HEOS-functie en Amazon Alexa, Google Assistant-apps voor spraakbesturing zijn duidelijk in het voordeel van de versterker. Het uiterlijk van anderen vond ik niet zo leuk. Het lijkt saai, verouderd in vergelijking met vergelijkbare apparaten van concurrenten. Zijn voorganger presteerde iets beter qua geluid, met de meeste problemen in het basbereik. Het ontbreken van een Chromecast moet ook als negatief worden genoemd. We raden het vooral aan voor middelgrote kamers en kamers. Vergeet akoestische behandeling niet. Het kiezen van de juiste speakers is ook erg belangrijk qua geluid. Wij raden de Denon AVR-S750 H versterker aan, maar als je een krachtigere percussie bas wilt, kies dan voor een ander merk in deze prijsklasse.