Genelec 8010A studiomonitor review

Bewaak Genelec 8010A

De kleine Genelec-luidspreker van 1,5 kg is een geweldig draagbaar, compact model. Het exterieurontwerp lijkt erg op de Genelec 6010, verder heeft de 8010A ook de standaard Genelec-stijl meegekregen. Op het eerste gezicht lijkt het ontwerp en de grootte van de aluminium behuizing het meest op een computerluidspreker.

Uitpakken

Genelec-Monitor-Front

Het kleine formaat zou helemaal niemand moeten misleiden. De speaker heeft Klasse D versterkers. De met metaal afgeschermde subwoofer heeft een vermogen van 80 watt en de met metaal afgeschermde subwoofer heeft een vermogen van 50 watt. Groene LED licht op wanneer de luidspreker is ingeschakeld. De IsoPod rubberen zool van het merk Genelec is antislip en de hoek van de luidspreker kan worden aangepast met een handige kleine metalen clip.

Terugkeer van de woordvoerder van Genelec

Op de achterkant vind je DIP-schakelaars waarmee je de frequentierespons en de bas kunt regelen. Ook ontvang je een handleiding voor de instellingen, die je daarbij helpt. Er is ook een gebalanceerde XLR-ingang op het achterpaneel. Vanwege het kleine formaat wordt de stroom geleverd via een klein tweepolig stopcontact, omdat er niet genoeg ruimte is voor een IEC-stopcontact. De kruisingsfrequentie is 3 kHz. De maximale geluidsdruk is 96 dB, de frequentierespons is 67 Hz-25 KHz. Compatibel met Genelec 7050 B subwoofer. De lange diepe reflexbuis met geoptimaliseerde aandrijvingen en filters verdient respect.

Slimme signaalsensor

Het Intelligent Signal Sensor Circuit (ISS) gaat naar de stand-bymodus als er geen audio-invoer wordt gedetecteerd. Het duurt ongeveer een halve seconde om het in te schakelen, maar als je iemand lastig valt, kun je zelfs de ISS-functie uitschakelen.

Geluidstest
8010A-Weissmonitor

We plaatsten het Genelec 8010A-luidsprekerpaar aan weerszijden van de laptop, in een kleinere studio waar diffusorfrontpanelen en geluidsabsorberende geprinte elementen op de muren en het plafond zorgen voor geluidscontrole. Bass traps zijn opgezet in de hoeken, zo dicht bij de muren en hoeken zijn geen probleem in de kleine, kleine studio. In het geval van studio’s is het uitermate belangrijk om de kamer op de juiste manier te “dempen” met akoestische elementen, zodat de opgenomen geluidsmaterialen of mixen ook in andere kamers goed klinken. Optimale akoestische behandeling verbetert niet alleen de kwaliteit van geluidsopnamen, maar verzwakt ook naar binnen en naar buiten gefilterde geluiden.

Met een dwergreuzenstem

We hebben zijn nieuwste hit, Clean Bandit: Tick Tock, naar mijn laptop gedownload. We hadden een heel positieve ervaring. De kleine Genelec produceerde gebalanceerde, nauwkeurige lineaire geluiden, zowel in het midden- als in het hoge bereik. We vonden de bas een beetje laag, maar voor een monitor dit groot, het is niet zo’n grote teleurstelling. Vervolgens luisterden we naar de huidige muziek van Alex Adair, Make Me Feel Better. De 8010A heeft wederom bewezen niet te worden onderschat. We kregen scherpe en kristalheldere hoge tonen en een ideaal middenbereik. De diepe waren weer zwakker dan normaal. Maar door duidelijkheid en nauwkeurigheid, ondervonden we niet vermoeiend voor de oren, zelfs na langdurig luisteren naar muziek.

Gevolgtrekking

Ondanks zijn kleine formaat levert de Genelec 8010A studiomonitor verbluffende prestaties. De ideale studentenafstand is 1 meter. Als close-up monitor, voor observatie in studio’s, ter referentie of voor opnames op locatie is deze kleine monitor een prima keuze. U kunt een nauwkeurig, gebalanceerd, krachtig en helder geluid verwachten wanneer u dit model koopt. Bassen kunnen intenser zijn, maar als het niet als hoofdmonitor wordt gebruikt, zou dit geen bijzonder nadeel moeten zijn. De Genelec-monitor is niet goedkoop, maar staat voor een goede kwaliteit. Als het uiterlijk zou worden gekenmerkt, zouden we zeggen dat het een “correct”, “schattig” stuk.

Similar Posts