Jamo C910 subwoofer review

Of het nu gaat om een tweekanaals of meerkanaals systeem, als de optimale lage frequentie ontbreekt, wordt een perfect geluid niet bereikt. Als u alleen twee- of meerkanaals luidsprekers gebruikt, moeten de luidsprekers voldoende volume hebben om de bas intens genoeg te laten klinken. Met andere woorden, de speakers moeten groot genoeg zijn, wat onvermijdelijk veel ruimte in beslag neemt. Een andere methode is om actieve subwoofers aan het geluidssysteem toe te voegen. Goed afgesteld en ingesteld, kunnen zelfs kleine boekenplankluidsprekers het volledige geluidsbereik weergeven met subwoofers! De Jamo C910 SUB-subwoofer met een versterker van 300 W combineert perfect eersteklas laagfrequente prestaties met een modern, luxueus ontwerp, wat resulteert in deze elegante luidsprekers met een uitzonderlijke akoestiek.

Ontwerp van de Jamo C 910

Jamo-c-910-subwoofer-wit

De Jamo C 910 weegt 14 kilogram, wat geen licht schuim is. Maar toch, het is geen probleem om het te verplaatsen. De speakerkast heeft een strakke en hoekige vorm en is niet voorzien van extra versieringen. In onze test hebben we een zwarte speaker getest. Het oppervlak van de kast is van zwart synthetisch fineer, aangenaam, voelt glad aan.

C-910-onderVanuit een ontwerpstandpunt is de doos op de C910 volkomen eerlijk, maar niet bijzonder aantrekkelijk. Als je echter het meegeleverde speakerrooster erop zet, verbetert de beeldkwaliteit meteen! Dit keer veranderde Jamo het rastermateriaal in een dikke, grijszwarte geweven stof, wat een elegante stijl aan het uiterlijk van het apparaat gaf. De boven- en onderkant van de grille zijn gebogen, waardoor de speaker wat slanker oogt.

Het is uitgerust met een IMG-membraan met een diameter van 254 mm

Qua specificaties is de frontplaat van de C910 uitgerust met een IMG-subwoofer (injection molded graphite, polyfiber) met een diameter van 254 mm. Het membraan is gemaakt van grafiet, wat de voordelen heeft van een laag gewicht en een hoge stijfheid. Het IMG-diafragma zorgt voor een nauwkeurige en solide bas. De klasse D-versterkermodule die verantwoordelijk is voor het aansturen, kan 150 watt uitgangsvermogen leveren en het maximale piekvermogen kan in een oogwenk 300 watt bereiken. De totale frequentierespons is 32Hz ~ 125Hz.

Ontwerp met basreflex aan de voorkant

De luidspreker maakt gebruik van het basreflexontwerp aan de voorkant. De connector van de voorste reflexpoort bevindt zich in de rechterbenedenhoek van het voorpaneel. De smalle opening kan de luchtstroom en resonanties aanzienlijk verminderen en de bredere uitbreiding van laagfrequente geluiden verbeteren. Dankzij de frontreflexpoort kan de C910 ook dicht bij de muur worden geplaatst, waardoor het gemakkelijker wordt om de locatie van de luidspreker te selecteren.

RCA-ingang met draadloze transmissie

C-910 achterpaneelEr zijn ook C910 RCA-ingangen aan de achterkant van de subwoofer. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat gebruikers verbinding kunnen maken met de Pre Out- of Sub Out-uitgang van het audioapparaat. Naast de RCA ingang zit een schakelaar waarmee je de fase kunt aanpassen (0/180). Met de twee zijknoppen kunt u het snijpunt en het volume aanpassen.

Wat nog opmerkelijker is, is dat aan de rechterkant van het achterpaneel een reeks WA-2-poorten is. Als u een extra WA-2 draadloos apparaat aanschaft, kunt u genieten van het gemak van draadloze overdracht. De WA-2 maakt gebruik van 2,4 GHz draadloze transmissietechnologie, die een lage latentie garandeert bij het verzenden van high-definition muziek.

Geluidsprestaties

We hebben de Jamo subwoofer getest in een middelgrote thuisbioscoopruimte. De zaal was akoestisch nog niet perfect. Hoewel er enkele geluidsabsorberende panelen met leermembraan op de muur zijn geplaatst, zijn er in de hoeken nog steeds basstraps nodig voor een goed geluid en zullen er absorptiepanelen met twee patronen met diffusors op de muren worden geplaatst. Eerder probeerde de eigenaar de akoestiek van de kamer te verbeteren met piepschuim wandpanelen in plaats van houten, hoogwaardige akoestische elementen, maar zag helaas geen verbetering. Dit was natuurlijk niet verrassend voor ons, omdat spons-, schuim-, piepschuimmaterialen geen diepere geluiden kunnen absorberen, maar in ruil daarvoor vernietigen ze het hoge bereik volledig, waardoor de akoestiek alleen maar verder wordt aangetast. We hebben de subwoofer getest met een paar Jamo S 807 vloerstaande luidsprekers.

De C910 had een breed, uitgebreid, levendig geluid en de muziek klonk ook rijker. Bij het spelen van het nummer Smooth Criminal van Michael Jackson, met de toevoeging van een subwoofer, was er onmiddellijk een verandering in geluidskwaliteit voelbaar. Door een subwoofer toe te voegen, vulde het de luisterruimte van 20 vierkante meter met laagfrequente energie. We hoorden krachtige, ritmische, dynamische, gerichte diepten.

Qua muziek presteerde de Jamo subwoofer goed. Maar hoe zit het met de films? Het laagfrequente geluidseffect dat door de C910 werd uitgestraald, was erg sterk en benadrukte de emotionele spanning van de gevechten en explosies die in de films plaatsvonden. De C910 ging goed om met dynamische veranderingen en een volle bas, wat een gedetailleerd geluid oplevert.

Vonnis

Over het algemeen zijn de prestaties van de subwoofer-bas absoluut krachtig, gekenmerkt door goede dynamiek en heldere geluiden. Het exterieurontwerp is modern en elegant. Er zijn drie kleuren om uit te kiezen, dus het past gemakkelijk in de meeste interieurs. Dankzij de reflexpoort aan de voorkant kun je de luidspreker dicht bij de muur plaatsen, zodat hij ook in kleinere kamers comfortabel past zonder veel ruimte in beslag te nemen. Dankzij zijn opmerkelijke prestaties verbetert hij het geluid van zelfs de kleinere boekenplankluidsprekers aanzienlijk. De prijs is ook zeer betaalbaar.

Geschreven door Robert Polgár