Beschrijving van scheidingsgordijnen-en deur gordijn:

Gebruik van scheidingsgordijnen!

geluidsabsorberend-gordijn-in-een-woonkamer-300x150 deurgordijn

Het dempen van omgevingsgeluiden is een veelvoorkomende behoefte, maar kan soms moeilijk op te lossen lijken. Dit kan een probleem zijn, vooral wanneer een ruimte meerdere functies moet hebben en verschillende activiteiten elkaar kunnen verstoren. Natuurlijk zijn er, zoals bijna alles, oplossingen die tegenwoordig kunnen worden gebruikt, maar soms is er maar één snelle en zo kosteneffectieve methode mogelijk. Gelukkig is die er wel, namelijk het geluidsabsorberende verduisteringsgordijn

Wat is een deurgordijn?

Kamerkeuze-met gordijn-300x199 deurgordijn

In feite is het niets meer dan een textiel met een hoge dichtheid dat geluiden niet reflecteert maar absorbeert. Men moet zich een groot, dik verduisteringsgordijn voorstellen dat geluiden van beide kanten effectief kan dempen – zelfs tot het punt waarop we ze volledig kunnen uitsluiten. Met behulp van het akoestische verduisteringsgordijn is het voor ons makkelijker om een ​​rustige en stille omgeving te creëren waar we ons goed op onze taak kunnen concentreren.

Deze deur gordijn zijn gemaakt van speciaal voor dit doel ontwikkelde materialen. Het is niet voldoende om een ​​dicht geweven stof te hebben, omdat we daarmee niet hetzelfde effect kunnen bereiken.

Lawaai is het meest voorkomende bijproduct van onze moderne wereld

lawaai

Vaak realiseren we ons niet eens hoeveel lawaai ons omringt, alleen als we ons ergens op willen concentreren. Plots worden de grasmaaier van de buren, de elektrische bel, de sirene van de ambulance, het geluid van een auto, een collega aan het bureau ernaast, het gebrul van een koffiezetapparaat, enz. heel vervelend. In feite zijn we nooit helemaal stil, bijna constant vergezeld van verschillende stemmen in ons leven.

Deze extra geluiden zijn meestal niet waarneembaar omdat onze oren eraan wennen, we lijken ze niet eens te horen. Tegelijkertijd kunnen ze de concentratie en ontspanning verstoren. Een kamerscheidingsgordijn kan ons helpen deze zogenaamde stille zones uit te filteren waar we eindelijk onze eigen gedachten kunnen horen.

Deurgordijnen gebruiken tegen infiltrerende geluiden?

Vrijwel overal waar infiltrerende geluiden storend zijn:

  • Thuis, als roomdivider: veel kleinere appartementen hebben een woonkamer en een slaapkamer in één ruimte, wat problematisch is als de een niet alleen woont en de ander aan het relaxen is, de ander aan het werk is of gewoon tv kijkt. Zo kan een gaashoek, gescheiden door een akoestisch gordijn, een rustige hoek creëren waar je rustig kunt slapen. Maar het kan ook een goede oplossing zijn als je van de woonkamer een werkplek wilt maken en niet gestoord wilt worden door de infiltrerende geluiden op het werk.
  • Om een ​​stille kamer te creëren: terwijl je toch thuis blijft, kan een kamer waar het lawaai van de straat en de geluiden van de rest van het appartement kunnen worden uitgesloten, van pas komen. Dit kan nodig zijn voor werk of om de juiste kwaliteit van rust te garanderen. Met het gebruik van scheidingsgordijnen kan deze wens eenvoudig worden vervuld.
  • In kantoren waar geluiden van buiten afleiden: we hebben al vermeld dat zelfs als men zich zou concentreren, zelfs de kleinste details vaak afleiden, zoals een collega die 2 tafels verderop belt, op een toetsenbord drukt, een koffiezetapparaat, enzovoort. Als dit het geval is, kan het de moeite waard zijn om ook op kantoor speciale gordijnen te gebruiken.
  • Op bijzondere plekken: zoals theaters, studio’s waar stilte belangrijk is. In het theater kunnen geluiden achter de schermen niet worden gefilterd en in het geval van studio’s kan er geen achtergrondgeluid in de opnames worden gefilterd.

Partitioneren met gordijnen is eenvoudiger:

Scheidingsgordijnen-300x150 deur gordijn

Deurgordijnen kunnen het ongemak en de problemen veroorzaakt door infiltrerende geluiden snel oplossen. Ze kunnen fungeren als scheidingswand, maar degenen die op luidere plaatsen wonen, kunnen ook fungeren als geluidsabsorbers voor ramen.

Met een verscheidenheid aan kleuren en patronen beschikbaar, hoeft u zich ook geen zorgen te maken over esthetiek. Geluidsabsorberende gordijnen kunnen een bijzondere decoratie van het appartement zijn, ze passen perfect in het totaalbeeld, dus we kunnen tot twee vliegen in één klap slaan: we kunnen een rustig, maar toch design huis hebben.

Als je wilt bestellen en geen hulp hebt gevonden bij het product in de informatie, neem dan contact met ons op. Als u informatie wilt over de levertijd, schrijf ons dan zodat u de extra productietijd van het product kunt achterhalen. Voor exacte afmetingen, lees de productinformatie.

Categorieën: Blog