Beschrijving van scheidingsgordijnen-en deur gordijn:

Gebruik van scheidingsgordijnen!

geluidsabsorberend-gordijn-in-een-woonkamer-300x150 deurgordijn

Het dempen van omgevingsgeluiden is een veelvoorkomende behoefte, maar lijkt soms moeilijk op te lossen zijn. Vooral als een ruimte aan meerdere functies moet voldoen en de verschillende activiteiten elkaar verstoren. Natuurlijk zijn er, zoals voor bijna alles, tegenwoordig oplossingen die gebruikt kunnen worden, maar soms laat je budget maar één snelle en zo kosteneffectieve mogelijk methode toe. Gelukkig is die er wel, namelijk het geluidsabsorberende verduisteringsgordijn

Wat is een deurgordijn?

In feite is het niets meer dan een textiel met een hoge dichtheid dat geluiden niet reflecteert maar absorbeert. Men moet zich een groot, dik verduisteringsgordijn voorstellen dat geluiden van beide kanten effectief kan dempen – zelfs tot het punt dat we ze volledig uit kunnen sluiten. Met behulp van het akoestische verduisteringsgordijn is het  makkelijker om  voor ons een ​​rustige en stille omgeving te creëren waar we ons goed op onze taak kunnen concentreren.

Dit deurgordijn is van speciaal voor dit doel ontwikkelde materialen gemaakt. Het is niet voldoende om een doorsnee ​​dicht geweven stof te hebben, omdat je daarmee niet hetzelfde effect kunt bereiken.

Lawaai is het meest voorkomende bijproduct van onze moderne wereld

lawaai

Vaak realiseren we ons niet eens hoeveel lawaai ons omringt, alleen als we ons ergens op willen concentreren. Plots worden de grasmaaier van de buren, de elektrische bel, de sirene van de ambulance, het geluid van een auto, een collega aan het bureau ernaast, het gebrul van een koffiezetapparaat, enz. heel vervelend. In feite zijn we nooit helemaal stil, bijna constant vergezeld van verschillende geluiden in ons leven.

Deze achtergrond-geluiden zijn meestal niet waarneembaar omdat onze oren eraan wennen, we lijken ze niet eens te horen. Maar ze kunnen toch de concentratie en ontspanning verstoren. Een kamerscheidingsgordijn kan ons helpen deze zogenaamde stille zones uit te filteren waar we ein-de-lijk onze eigen gedachten kunnen horen.

Deurgordijnen gebruiken tegen infiltrerende geluiden?

Vrijwel overal waar infiltrerende geluiden storend zijn:

  • Thuis, als roomdivider: veel kleinere appartementen hebben een woonkamer- en  slaapkamerfunctie in één ruimte, wat problematisch is als je niet in je eentje woont, en de ene aan het relaxen is terwijl de ander aan het werk is of gewoon tv kijkt. Zo kan een slaaphoek, gescheiden door een akoestisch gordijn, een stille hoek betekenen, waar je rustig kunt slapen. Maar het kan ook een goede oplossing zijn als je van de woonkamer een werkplek wilt maken, maar zonder de infiltrerende geluiden op het werk.
  • Om een ​​stille kamer te creëren: nog steeds over thuissituatie te hebben kan een kamer waar het lawaai van de straat en de geluiden van de rest van het appartement uitgesloten kunnen worden, van pas komen. Dit kan nodig zijn voor werk of om de juiste kwaliteit van rust te garanderen. Met het gebruik van scheidingsgordijnen kan deze wens eenvoudig worden vervuld.
  • In kantoren waar geluiden van buiten afleiden: we hebben al vermeld dat als men zich zou concentreren, zijn zelfs de kleinste details vaak afleidend, zoals een collega die 2 bureaus verderop belt, de geluiden van een toetsenbord, een koffiezetapparaat, en ga zo maar door. Als dit het geval is, kan het de moeite waard zijn om ook op kantoor speciale gordijnen te gebruiken.
  • Op bijzondere plekken: zoals theaters, studio’s waar stilte belangrijk is. In het theater mogen geluiden uit achter de coulissen niet hoorbaar zijn en in het geval van studio’s mag er geen achtergrondgeluid in de opnames gezveefd worden.

Ruimtescheiding met gordijnen op eenvoudiger manier:

Scheidingsgordijnen-300x150 deur gordijn

Deurgordijnen kunnen niet alleen het ongemak en de problemen, veroorzaakt door binnenkomende geluiden, snel oplossen, maar kunnen ook dienen als een effectieve gordijnen als roomdivider, waardoor ruimtes gemakkelijk van elkaar gescheiden kunnen worden. Voor degenen die op luidere plaatsen wonen, bieden deze gordijnen een dubbele functie door ook te fungeren als geluidsabsorbers voor ramen.

Dankzij de verscheidenheid aan kleuren en patronen hoeft u zich over esthetiek geen zorgen te maken. Geluidsabsorberende gordijnen kunnen een bijzondere decoratie van het appartement zijn; ze passen perfect in het totaalbeeld. Zo kun je twee vliegen in één klap slaan: je kunt een rustig, maar toch design huis hebben, waarbij de gordijnen als roomdivider niet alleen praktisch zijn maar ook bijdragen aan de esthetiek en functionaliteit van je leefruimte.

Als je aan het bestellen bent en geen hulp hebt gevonden tussen de informaties bij het product, neem a.u.b. contact met ons op. Ook als je informatie wilt over de levertijd, schrijf ons dan, zodat je de extra productietijd van het product kunt weten. Voor exacte afmetingen, lees de productinformatie.

K.I.

Similar Posts