Bass traps:

De bass traps of de membraan bass traps zijn essentieel voor een helder geluid. Met hun hulp kunnen we de belangrijkste en tegelijkertijd de moeilijkste taak vervullen: het dempen van de bass.

Waarom is het nodig om de bass te dempen?

In het geval van lage tonen onder 150Hz neemt de galm toe. In de praktijk betekent dit dat we niet de werkelijke hoeveelheid en kwaliteit van lage frequenties horen, maar het geluid van de kamer. Vervormde bassen kunnen de geluidservaring beschadigen, daarom kunnen we niet volledig genieten van films of muziek.

Bass traps geplaatst in de hoek (2)

Hoe kunnen membraan bass traps helpen?

We passen voornamelijk membrane bass traps toe om galm te temmen.
De membraan bass trap is een akoestisch item dat de overmatige geluidsgolven in een smaller frequentiebereik vermindert. In tegenstelling tot andere absorberende akoestische panelen – de breedband akoestische panelen kunnen de subbassfrequentie niet effectief dempen – zijn membraan bass traps aanzienlijk effectiever in het lage frequentiebereik.

De speciale akoestische artikelen zijn gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit met een dikte die nodig is om lage frequenties te dempen. Dankzij de zorgvuldige afwerking en precieze montage, na een goede akoestische meting en nauwkeurige opstelling, kunnen we een helderder, luchtiger, levensechter en aangenamer geluid krijgen.

Waarom doen schuim, akoestisch schuim en polystyreen het niet?

De lengte van bas geluidsgolven is langer dan de lengte van hoge frequenties. Om bas te verzachten hebben we akoestische panelen van ander type materialen nodig. Diepe bassen kunnen alleen worden getemd door dicht, vezelig materiaal met een hoog soortelijk gewicht of akoestisch membraan. Veel mensen maken dezelfde fout door de muren volledig met akoestisch schuim te bedekken, maar de impact is ver onder hun verwachtingen. Integendeel, het zachte, licht gestructureerde schuim, of polystyreen, absorbeert de hogere frequenties, waardoor de lage frequenties dominanter worden die oorspronkelijk gedempt moesten worden.

Hoe membraan bass trap vallen toe te passen?

 • De bass moet eerst in de hoeken worden verzacht, daarna op de zijmuren – voornamelijk op de voormuur – en achter de positie van de luisteraar.
 • Plaats de membraan bass – trap indien mogelijk niet rechtstreeks op de muur, maar houd minimaal 10 cm afstand.
 • We moeten één van de belangrijkste delen van de kamer, het plafond, niet vergeten.
 • Omdat dit gebied leeg is, kunnen staande golven zich verspreiden zonder enige barrière, wat grote pieken en nullen in de lage frequenties kan veroorzaken.

Op wat voor plaatsen kunnen we bass traps gebruiken?

 • Absorberend membraan kan worden gebruikt in studio’s, thuisbioscopen, soms in woonkamers.
 • In die gevallen waarin andere absorberende panelen niet voldoende demping geven bij de lage frequenties.
 • Op die plaatsen waar de hoge frequenties al te gedempt zijn versus de lage frequenties.

Als je maar één ding kunt kopen, zou dit degene moeten zijn!

Om de perfecte akoestische impact te bereiken, moeten we mogelijk meerdere panelen installeren. Als de ruimtekarakteristieken het niet toelaten om de juiste hoeveelheid akoestische panelen te plaatsen, is het van vitaal belang om zelfs in dergelijke gevallen membraan bass trap te gebruiken.

Bass trap panelen bieden de volgende voordelen:

 • Helderder, gelijkmatiger, meer levensecht geluid.
 • Perfecte sub-bass demping, de kamer wordt gevuld met de echte bas van de muziek of film.
 • Decoratief accessoire in uw woonkamer:

Naast een perfecte klink besteden we ook speciale aandacht aan het uiterlijk. We gebruiken hoogwaardige materialen – hout, leer, kunstleer, akoestisch fluweel – en implementeren ook individuele ideeën – uw eigen foto, bedrukt ontwerp, en een aangepast formaat.

Waarom zijn de bass traps geproduceerd door Perfect Acoustic een goede keuze?

Gemaakt met expertise en ervaring

Naast onze professionele bekwaamheid op hoog niveau, kunnen we ook de ervaring van voorgaande jaren gebruiken bij het ontwerpen en produceren van onze producten.
Maximale effectiviteit geproduceerd door onze unieke technologie, onze membraan bass – traps met de hoogste geluidsabsorptiecoëfficiënt die momenteel op de markt beschikbaar is. Hier zijn wij trots op.

Geproduceerd naar jouw smaak

Bij het produceren van onze specifieke, sub-bass richtende membraanbas-traps, besteden we speciale aandacht aan zowel hun akoestische effectiviteit als hun esthetische uitstraling. Naast de verfijnde afwerking en toegepaste materialen, is het belangrijk dat onze producten passen bij de stijl van uw studio, woonkamer of thuisbioscoop.

Praktische plaatsing, eenvoudige opstelling

Naast akoestische efficiëntie en esthetische uitstraling streven we ook naar praktische plaatsing. Vanwege hun grootte en gewicht kunnen onze bass trap niet alleen aan de muur worden bevestigd, maar kunnen ze ook alleen staan.
Hierdoor kunnen ze ook als mobiele panelen worden gebruikt.
We hebben onze panelen voorzien van boren voor bouten, om montage aan de muur of het plafond te vergemakkelijken.

Wat voor soort materialen gebruiken we?

Afhankelijk van het model kan de bass – trap van hout of kunstleer worden gemaakt. Het grootste probleem is het dempen van lage frequenties onder 70 Hz, omdat vezelachtige, absorberende materialen met een hoge dichtheid niet geschikt zijn.
Resonerende membraan bass trap bladen van hout of leer kunnen echter ongewenste laagfrequente geluidsgolven tot 30 Hz temmen.
Houten membranen werken tussen 30Hz en 200Hz, imitatie van lederen membranen vermindert tussen 30Hz en 600Hz.

Uiterlijk van onze producten

Naast effectiviteit besteden we ook speciale aandacht aan het uiterlijk, met een breed scala aan ontwerpen:

 • Akoestisch fluweel in 16 verschillende kleuren
 • Imitatie van leer in verschillende kleuren en textuur.
 • Optionele gedrukte ontwerpen uit onze voorraad
 • Eigen foto optie
 • Op maat gemaakte maten
 • Verborgen absorbers ontwerpen

Belang van materiaalgebruik in ruimteakoestiek:

Effectieve basabsorptie vereist het gebruik van geschikte grondstoffen. Akoestisch ideale materialen hebben een flexibele, geperforeerde of poreuze structuur en worden gekenmerkt door een hoge lichaamsdichtheid. Dergelijke materialen zijn het hardhout dat we gebruiken, multiplex, gelamineerd meubelplaat en textiel dat speciaal is ontwikkeld voor akoestische doeleinden. Akoestische zijde is, naast zijn stofwerende eigenschappen, een flexibele, duurzame stof, net als akoestisch kunstleer. Cellulaire materialen, zoals piepschuim, zijn niet geschikt voor zowel geluidsabsorptie als geluidsisolatie.

We elimineren bas niet!

Diepe geluiden zijn nodig voor een perfect en harmonieus geluid, maar je moet zeker het basbereik beheren om de geluidservaring niet te verpesten. Laten we beginnen met de hoeken. Het is een goed idee om het aantal basabsorbers aan te passen aan de grootte en vorm van uw kamer. Het meest problematisch in dit opzicht zijn kleinere, vierkante of rechthoekige kamers, omdat de nabijheid van de muren de echo’s versterkt. Het is een goed idee om deskundig advies in te winnen over hoeveel geluidsabsorberende panelen er precies nodig zijn en waar het wordt aanbevolen om ze te plaatsen. Overmatige demping wordt vermeden, aangezien het niet de bedoeling is om een ​​zogenaamde “dovenkamer” te creëren. Akoestische metingen kunnen worden gebruikt om precies te bepalen waar, wat en hoeveel akoestische elementen moeten worden geplaatst.
Dankzij het brede scala aan kleuren en patronen en formaten, onderscheiden onze akoestische geluidsabsorberende panelen zich ook als decoratief huisdecoratie-element.

De audio studio

De akoestische ruimte van de home studio of audio studio moet worden verbeterd. Wij bieden product aan ter verbetering van de akoestiek van de studio. Ons product is het beste voor de studio. Het geluid van de studio is erg belangrijk tijdens de audio-opname. Als je een studio, home studio hebt, gebruik dan ons product om de ruimte van de studio te verbeteren.

Het geluid van de audio-opname zal perfect zijn, als je voor de ideale akoestische behandeling zorgt in de studio. Plaats akoestisch paneel voor de wand van de studio, home studio. Deze zal de akoestische ruimte in uw studio verbeteren. Als je goed geluid in de studio wilt, is deze de beste keuze. De geluiden kaatsen terug van de muren in de ruimte in je studio.

Categorieën: Tutorial