Bass traps:

De bass traps of de membraan bass traps zijn essentieel voor een helder geluid. Met hun hulp kunnen we de belangrijkste en tegelijkertijd de moeilijkste taak vervullen: het dempen van de bass.

Waarom is het nodig om de bass te dempen?

In het geval van lage tonen onder 150Hz neemt de galm toe. In de praktijk betekent dit dat we niet de werkelijke hoeveelheid en kwaliteit van lage frequenties horen, maar het geluid van de kamer. Vervormde bassen kunnen de geluidservaring beschadigen, we kunnen niet volledig genieten van films of muziek.

Bass traps geplaatst in de hoek (2)

Hoe kunnen membraan bass traps helpen?

We passen voornamelijk membrane bass traps toe om galm te temmen.
De membraan bass trap is een akoestisch item dat de overmatige geluidsgolven in een smaller frequentiebereik vermindert. In tegenstelling tot andere absorberende akoestische panelen – de breedband akoestische panelen kunnen de subbassfrequentie niet effectief dempen – membraan bass traps absorberen bass aanzienlijk effectiever in het lage frequentiebereik.

De speciale akoestische artikelen zijn gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit met een dikte die nodig is om lage frequenties te dempen. Dankzij de zorgvuldige afwerking en precieze montage, na een goede akoestische meting en nauwkeurige opstelling, kunnen we een helderder, luchtiger, levensechter en aangenamer geluid krijgen.

Waarom doen schuim, akoestisch schuim en polystyreen het niet?

De lengte van bass geluidsgolven is langer dan de lengte van de hoge frequenties. Om bas te verzachten hebben we akoestische panelen van ander type materialen nodig. Diepe bassen kunnen alleen worden getemd door dicht, vezelig materiaal met een hoog soortelijk gewicht of akoestisch membraan. Veel mensen maken dezelfde fout door de muren volledig met akoestisch schuim te lijmen, maar de impact is ver onder hun verwachtingen, integendeel, het zachte, licht gestructureerde schuim, polystyreen, akoestisch schuim absorbeert de hogere frequenties, waardoor de lage frequenties worden dominanter die oorspronkelijk gedempt wilde worden.

Hoe membraan bass trap vallen toe te passen?

 • De bass moet eerst in de hoeken worden verzacht, daarna op de zijmuren – voornamelijk op de voormuur – en achter de positie van de luisteraar.
 • Plaats de membraan bass trap ins indien mogelijk niet rechtstreeks op de muur, maar houd minimaal 10 cm afstand.
 • We moeten een van de belangrijkste delen van de kamer, het plafond, niet vergeten.
 • Omdat dit gebied leeg is, kunnen staande golven zich verspreiden zonder enige barrière, wat grote pieken en nullen in de lage frequenties kan veroorzaken.

Op wat voor plaatsen kunnen we bass traps gebruiken?

 • Absorberend membraan kan worden gebruikt in studio’s, thuisbioscopen, soms in woonkamers.
 • In die gevallen waarin andere absorberende panelen niet voldoende mitigatie geven bij de lage frequenties.
 • Op die plaatsen waar de hoge frequenties al te gedempt zijn versus de lage frequenties.

Als je maar één ding kunt kopen, zou dit degene moeten zijn!

Om de perfecte akoestische impact te bereiken, moeten we mogelijk meerdere panelen installeren. Als de ruimtekarakteristieken het niet toelaten om de juiste hoeveelheid akoestische panelen te plaatsen, is het van vitaal belang om zelfs in dergelijke gevallen membraan bass trap te gebruiken.

Bass trap klemmen bieden de volgende voordelen:

 • Helderder, gelijkmatiger, meer levensecht geluid.
 • Perfecte sub-bass demping, de kamer wordt gevuld met de echte bas van de muziek of film.
 • Decoratief accessoire in uw woonkamer:

Naast perfect klinken besteden we ook speciale aandacht aan het uiterlijk. We gebruiken hoogwaardige materialen – hout, leer, kunstleer, akoestisch fluweel – en implementeren ook individuele ideeën – uw eigen foto, bedrukt ontwerp, aangepast formaat.

Waarom zijn de bass traps geproduceerd door Perfect Acoustic een goede keuze?

Gemaakt met expertise en ervaring

Naast onze professionele bekwaamheid op hoog niveau, kunnen we ook de ervaring van voorgaande jaren gebruiken bij het ontwerpen en produceren van onze producten.
Maximale effectiviteit geproduceerd door onze unieke technologie, onze membraan bass traps kunnen trots zijn op de hoogste geluidsabsorptiecoëfficiënt die momenteel op de markt beschikbaar is.

Geproduceerd naar jouw smaak

Bij het produceren van onze specifieke, sub-bass richtende membraanbas-vallen, besteden we speciale aandacht aan zowel hun akoestische effectiviteit als hun esthetische uitstraling. Naast de verfijnde afwerking en toegepaste materialen, is het belangrijk dat onze producten passen bij de stijl van uw studio, woonkamer of thuisbioscoop.

Praktische plaatsing, eenvoudige opstelling

Naast akoestische efficiëntie en esthetische uitstraling streven we ook naar praktische plaatsing. Vanwege hun grootte en gewicht kunnen onze bass trap niet alleen aan de muur worden bevestigd, maar kunnen ze ook alleen staan.
Hierdoor kunnen ze ook als mobiele panelen worden gebruikt.
We hebben onze panelen voorzien van boren voor bouten, om montage aan de muur of het plafond te vergemakkelijken.

Wat voor soort materialen gebruiken we?

Afhankelijk van het model kan de bass trap van hout of kunstleer worden gemaakt. Het grootste probleem is het dempen van lage frequenties onder 70 Hz, omdat vezelachtige, absorberende materialen met een hoge dichtheid niet geschikt zijn.
Resonerende membraan bass trap bladen van hout of leer kunnen echter ongewenste laagfrequente geluidsgolven tot 30 Hz temmen.
Houten membranen werken tussen 30Hz en 200Hz, imitatie van lederen membranen vermindert tussen 30Hz en 600Hz.

Uiterlijk van onze producten

Naast effectiviteit besteden we ook speciale aandacht aan het uiterlijk, met een breed scala aan ontwerpen:

 • Akoestisch fluweel in 16 verschillende kleuren
 • Imitatie van leer in verschillende kleuren en textuur.
 • Optionele gedrukte ontwerpen uit onze voorraad
 • Eigen foto optie
 • Op maat gemaakte maten
 • Verborgen absorbers ontwerpen

Categorieën: Tutorial