We hebben de McIntosh MA 8900 stereo geïntegreerde versterker getest!

Het Amerikaanse bedrijf McIntosh werd opgericht in 1949. Sindsdien produceert het bedrijf hoogwaardige audioproducten. Dit keer konden we de MA 8900 uitproberen.

Belangrijkste kenmerken:

De 34,1 kg zware versterker is voorzien van een 5-bands equalizer, moderne schakel- en besturingstechniek en een klassieke McIntosh-stijl. Het 2-kanaals apparaat heeft een vermogen van 200 watt per kanaal, een luidsprekerimpedantie van 2,4,8 Ohm, een frequentierespons van 20 Hz – 20 kHz en een frequentieoverdracht van 10-100000 Hz.

McIntosh MA8900 versterker

De behuizing van geborsteld roestvrij staal en zwart geverfd staal is robuust en stabiel, wat resoneert, vermindert en een lange levensduur garandeert. De unieke zwarte glasplaat, de chromen kap geeft de versterker een echt sfeervolle uitstraling. Op het voorpaneel zit een grote blauwe vermogensmeter, die kan worden uitgeschakeld als deze te sterk blijkt te zijn. De draaibare knoppen en het verlichte logo bevonden zich ook op het voorpaneel. Op de achterkant zie je vergulde luidsprekeraansluitingen, 6 digitale, 1 gebalanceerde XLR, 6 asymmetrische RCA-bronnen, 2 coaxiale, 2 optische, 1 USB, speciale MCT-ingangen. De coaxiale ingangen ondersteunen 24-bit 192 kHz-signalen en de USB-ingang ondersteunt PCM alle signalen tot 32-bit, 384 kHz. Het apparaat heeft ook een hoofdtelefoonaansluiting en RS232, IR, datapoorten. De analoge ingang kan zowel magnetische als bewegende draaitafels ontvangen.

MA8900 achterpaneel

De ingangen kunnen onafhankelijk in verschillende configuraties worden gebruikt, elke bron kan worden aangesloten. Het ingangssignaalniveau en de toon kunnen voor elke bypass-ingang worden geselecteerd. De afstandsbediening is goed ontworpen, maar de achtergrondverlichting ontbrak erin.

Geavanceerde technologie

Enorme stroomtransformatoren en autovormen met dubbele uitgang bevinden zich in het midden van de versterker. Het McIntosh monogram koellichaam is niet alleen verantwoordelijk voor de koeling, het heeft een zeer goed warmteafvoer materiaal, waarop een nieuw ontwikkelde eindtrap halfgeleider is aangesloten, de versterker heeft geen opwarmtijd nodig. Het verzendt het audiosignaal door elektromagnetische schakeling. Dankzij de DA1 Digital Audio Module kan het apparaat ook overweg met modernere, up-to-date formaten. De DA1-module gebruikt een 8-kanaals, 32-bits digitaal-naar-analoog-omzetter (DAC) Quad Balanced-topologie voor de conversie.

McIntosh Autoformer

mcintosh automatische vormtechnologie

De Autoformator houdt de uitgangstransistors op het meest lineaire werkingsniveau en levert stroom aan de impedantie van elke luidspreker. Voor andere versterkers zijn de uitgangstransistors meestal rechtstreeks op de luidsprekers aangesloten en compenseren ze veranderingen in de luidsprekerweerstand.

Het elektromagnetische circuit resulteert in een lage contactweerstand, dus een stabiele werking en minimale vervorming kan worden verwacht. In tegenstelling tot andere merken, voorkomt McIntosh-technologie dat rook, dierenhaar, stof…, enz., Of corrosie de versterker beschadigt. De ontwerpingenieurs van de MA8900 hebben ervoor gezorgd dat de versterker veilig ladingen aankan die andere typen versterkers zouden kunnen beschadigen.

Extra functies:

  • Het Power Guard-beveiligingssysteem controleert audiosignalen als het vervorming of overbelasting detecteert en beschermt de luidsprekers.
  • Sentry Monitor beschermt tegen kortsluiting, beschermt de eindtrap.
  • Home Theater Pass Thru maakt het gemakkelijk om te integreren in uw thuistheatersysteem.
  • Hoofdtelefoon Crossfeed Director
  • Power Control regelt het inschakelen van meerdere apparaten als één systeem.
We hebben het getest!

Een oud huis, ong. We hebben de McIntosh-versterker getest in het gezelschap van Dali Oberons staande luidsprekerspaar en Dynaudio-subwoofer in zijn woonkamer van 21 vierkante meter. Op de wanden van de woonkamer zijn geluidabsorberende panelen geplaatst, maar op basis van onze akoestische metingen hebben we vastgesteld dat er minder geluidsabsorberende panelen en meer diffusorpanelen nodig zijn om de ideale akoestiek te creëren.

We keken om te beginnen naar de film Public Enemies, een beruchte Amerikaanse crimineel. De film is gemaakt in 2009, met in de hoofdrol Johnny Depp. Het geluid van de opwindende bioscoop was levendig, helder. We hadden een breed podiumbeeld en een ruimtelijke beleving. We hoorden gebalanceerde midden- en hoge tonen, terwijl de diepte intenser had kunnen zijn. De subwoofer wist dit enigszins te compenseren, maar helaas was ook het basbereik nog onberispelijk.

We luisterden naar het werk van de fantastische componist Hector Berlioz, The Overture to the Roman Carnival, zodat we ook konden rapporteren over de muzikaliteit van de versterker. We waren blij met de dynamiek en helderheid, maar we vonden de bas iets zwakker dan nodig was. De fijnere details gaan soms verloren. De MA8900 kenmerkt zich door neutraliteit, wat geen probleem is, maar we hoorden dat het op sommige plekken te plat klonk. Onjuiste akoestiek kan ook een rol hebben gespeeld in ons onvermogen om McIntosh in alles perfect te vinden. De ruimtelijkheid was echter prima.

Nawoord

De McIntosh versterker kan jarenlang gebruikt worden dankzij moderne ontwikkelingen, het gebruik van solide materialen en hoogwaardige componenten en het modulaire ontwerp. Het merk besteedt ook veel aandacht aan uitstekend geluid. Het produceerde ruimtelijke, realistische geluiden, heldere en vervormingsvrije prestaties. Er waren echter fouten die we moeten vermelden. Soms bleek het geluid te neutraal, waren de bassen niet intens genoeg en ontbraken fijne details. De afstandsbediening heeft geen achtergrondverlichting, de versterker is te groot en zwaar, en het zou fijn zijn om de crossover van de subwoofer te kunnen bedienen, en de MACA-mogelijkheid zou de DAC geen kwaad doen. De prijs is behoorlijk hoog. We zouden 4,5 van de maximaal 5 punten optellen.

Geschreven door Róbert Polgár