Musical Fidelity Nu-Vista 800 geïntegreerde stereoversterker test

Musical Fidelity produceert al meer dan 30 jaar audio- en hifi-producten, opgericht door Anthony Michaelson.

Nu-Vista 800 versterker

Musical-Fidelity-Nu_Vista_800-versterker-zwart

De Nu-Vista 800, met zijn vrij grote afmetingen en gewicht in vergelijking met andere versterkers, weegt 39 kg en behoort niet tot de schuimlichtversterkers. Verkrijgbaar in zwart en zilver, er zijn twee grote reservemeters aan de voorkant voor volumeregeling en bronselectie. Er is ook een liquid crystal display en een aan / uit-knop op het voorpaneel. Grote, dikke heatsinks aan de zijkant van de versterker zorgen voor een goede koeling.

NuVista 800 achterpaneel

Het vermogen per kanaal is 330 watt, de achterkant van de versterker heeft 4 paar RCA’s, een paar XLR-ingangen en 2 paar RCA-uitgangen. Dit laatste kan worden gebruikt om het signaalniveau te wijzigen. Dubbele bekabeling is ook mogelijk, de versterker kan ook banaanstekkers accepteren. Het is gemaakt van premium onderdelen, het is al te zien.

Nuvistor-technologie

De Nu-Vista-serie is gemaakt met Nuvistor-technologie, ontwikkeld in de jaren 50. Nuvistor is een geavanceerde elektronenbuis met metalen buis die extreem duurzaam is, hoge prestaties levert en uitstekend geluid en flexibiliteit biedt. Deze ultramoderne schakelingen garanderen een uitstekend, helder, vervormingsvrij geluid en een stabiele werking.

NUVISTOR-technologie

De oprichter van Musical Fidelity, Anthony Michaelson, kocht de laatste operationele productielijn en richtte praktisch zijn eigen Nuvistor-productiefabriek op. Door de komst van transistors is het gebruik van elektronenbuizen bij de productie van audio- en hifi-producten op de achtergrond geraakt. De fabrikant schrijft 100.000 uur voor nuvistoren. De Nuvistor-vacuümbuis heeft meestal de vorm van een vingerhoed, is volledig gemaakt van metaal en heeft een keramische basis. Het vereist speciale apparatuur en een productielijn. De hele constructie wordt geassembleerd en vervolgens in een metalen behuizing geplaatst, verzegeld en verwerkt in een eenvoudige vacuümkamer met eenvoudige robotapparatuur. Nuvistors behoren tot de best presterende ontvangerbuizen en hebben een extreem laag geluidsniveau.

De versterker heeft een triode-ontwerp en kan dankzij directe verwarming zelfs bij hoge temperaturen veilig worden gebruikt. Aan de boven- en achterkant zitten kleine openingen waardoor je de vier verlichte Nuvistor-buizen kunt zien, die rood worden als ze aan staan ​​en dan groen als ze opgewarmd worden.

Nu-Vista-800 vanaf hier

Het heeft een symmetrisch ontwerp, 2 grote transformatoren en twee monoblokken, dit heet “dual mono”. Dit resulteert in een uitstekende kanaalontkoppeling. De frequentieoverdracht ligt tussen 10 Hz en 30 kHz, de signaal-ruisverhouding is 107 decibel en het is uitgerust met een tweelijnige uitgang voor analoge opnames en koptelefoons. De afstandsbediening is vrij zwaar, aluminium, zijdeglans. De LED-achtergrondverlichting kan worden uitgeschakeld als iemand u lastig valt. De versterker heeft een dikke, geborstelde aluminium kap waardoor hij erg robuust en stabiel is.

De Surface Mount PCB is ontworpen om korte signalen over te brengen, waardoor vervorming verder wordt geminimaliseerd. De bypass-optie is ook beschikbaar voor aansluiting op een thuistheatersysteem. Er ontbreken echter USB-ingangen, wat nu een basisfunctie is van bijna alle moderne versterkers. De Nu -Vista heeft een 800 bridge-verbonden eindtrap, wat betekent dat 2-2 versterkers aan elke kant tegen de klok in werken, bij een belasting van 1 Ohm, en 2170 watt per kant leveren.

Het dubbele monoblok wordt aangevuld met een aparte 1,5 kV, superstille drive nettransformator per kanaal. De krachtige versterker met enorme stroom- en stroomreserves garandeert de fijnheid en snelheid van de versterker, alles met gemak, zonder enige beperking.

Testen
No-Sight-800-in-a-room

We hebben de versterker met een paar Dynaudio-luidsprekers verbonden in een thuistheaterruimte, waar akoestische tapijten en gordijnen en geprinte akoestische wandpanelen werden gebruikt om een ​​relatief ideaal geluid te bereiken. Er zijn nog een paar diffusorelementen nodig om de perfecte akoestiek te creëren.

We hebben getest hoe goed het presteerde op het gebied van versterkermuziek. We hoorden voor het eerst Bruno Mars- Anderson-Paak: Laat de deur openstaan. De Nu-Vista 800 leverde heldere, scherpe geluiden, brede bassen en gedetailleerd geluid, uitgebreide lage frequenties en een uitstekend stereo-effect. De versterker kenmerkt zich door een fijn, zacht geluid.

Soortgelijke ervaringen kunnen worden gemeld tijdens het kijken naar een film. In 2019 werd het misdaadfilmdrama 21 Bridges vertoond en bleven we de versterker testen. We hadden een prettige, gedetailleerde, ruime productie, de delicatesse ging soms ten koste van de middenklassen, die daardoor een beetje naar de achtergrond werden geduwd. De basgeluiden waren daarentegen erg intens, helder en duidelijk.

Overzicht

De Nu-Vista 800 versterker is gemaakt met een oude maar uiterst betrouwbare technologie, aangezien nuvistorbuizen tot wel 100.000 uur meegaan. We kunnen een betrouwbare en duurzame werking verwachten van versterkers met nuvistorbuizen.

Bij de plaatsing moet rekening worden gehouden met de grote afmetingen en het gewicht. We kregen een rijk en ruimtelijk geluid, een breed scala aan podium- en stereobeelden. In het midden van de provincies vonden we soms iets verwerpelijks. De versterker heeft geen USB-ingang, wat op zijn beurt een basisprincipe zou zijn in de wereld van vandaag.

De belangrijkste voordelen van de versterker zijn de duurzame, hoogwaardige en degelijke elektronenbuis met directe verwarming en het ontwerp met twee monoblokken, dat zorgt voor een uitstekende kanaalkoppeling. Het wordt ook aanbevolen voor het luisteren naar muziek of voor thuisbioscoopsystemen, omdat het ook kan worden geïntegreerd in thuisbioscoopsystemen met behulp van de bypass-functie.

Geschreven door Róbert Polgár

Similar Posts