TIDAL streamingdienst beoordeling

Tidal is een Noorse muziekstreamingdienst. Naast videoclips van hoge kwaliteit biedt het ook veel exclusieve inhoud. Het werd in 2014 gelanceerd door Aspiro in Noorwegen en is momenteel eigendom van Project Panther Bidco Ltd.

Tidal heeft geen gratis, door advertenties ondersteunde optie, dus je moet maandelijks betalen, maar in ruil daarvoor krijgen we geluid van hoge kwaliteit.

Tidal biedt ook een premium familiepakket en een HiFi familiepakket dat door maximaal vijf personen gebruikt kan worden. Aanzienlijke kortingen worden ook genoten door studenten (50 procent korting), militairen (40 procent korting) en nieuwe deelnemers (40 procent korting). Daarnaast heeft Tidal een proefperiode van 30 dagen zodat we de service kunnen testen.

Premium inhoud

We krijgen premium content voor de premium kosten van Tidal. Tidal heeft geweldige, originele, omvangrijke artikelen, zodat we meer over de artiesten kunnen leren terwijl we naar hun liedjes luisteren.

We vinden ook exclusieve video-inhoud die niet beschikbaar is op vergelijkbare services. De exclusieve video-inhoud van Tidal bestaat uit muziekvideo’s, concertopnames achter de schermen en andere interessante en vermakelijke video’s. Deze video-inhoud is beschikbaar voor zowel Tidal Premium- als Tidal HiFi-abonnees.

Tidal is niet de goedkoopste van de streamingdiensten, maar biedt duidelijk de beste geluidskwaliteit. Muziek luisteren wordt een echte belevenis als de akoestiek van de ruimte voldoende is. Dit vereist de behandeling van wanden en plafonds met akoestische geluidsabsorberende en diffusorpanelen. Geluidsabsorberend Geluidsabsorbers zijn verantwoordelijk voor het dempen van overmatige basgeluiden en het elimineren van echo. De diffusers verspreiden de geluiden gelijkmatig in de ruimte, zodat je met hun hulp een gebalanceerd, helder geluid kunt bereiken. Als je niet met een koptelefoon naar muziek luistert, wil je misschien luidsprekers van goede kwaliteit als je de beste geluidskwaliteit wilt.

Marée Mqa Sound

De Tidal Masters-collectie is beschikbaar voor abonnees die Tidal mobiele of desktop-applicaties gebruiken. Masters-tracks bieden muziekliefhebbers van studiokwaliteit high-definition muziek dankzij de Master Quality Authenticated (MQA) audiocodec. Deze op FLAC gebaseerde streams zijn 24-bits, 96 kHz-kwaliteit en klinken echt fantastisch.

Getijden hoofdfunctie

Tientallen albums in talloze genres zijn beschikbaar in de Tidal Masters-catalogus, en fans van klassieke beat, jazz of zelfs pop-rock, rapstijl kunnen hun favoriete albums vinden.

De interface van Tidal verschilt niet significant van andere muziekstreamingdiensten. Tidal heeft tientallen afspeellijsten met een thema, gecategoriseerd op stemming, tijdstip en evenementen.

Met de Android- en iOS-apps van Tidal kun je muziek in de cache opslaan voor offline afspelen. Tidal heeft overeenkomsten gesloten met Sony, Universal en Warner, evenals een aantal uitgevers. U kunt ook een lijst met uw favoriete nummers maken en een radiostation maken op basis van de nummers van een bepaalde artiest. In tegenstelling tot Spotify mist Tidal songteksten, wat teleurstellend kan zijn als je de songtekst wilt lezen.

Helaas hebben gebruikers niet de mogelijkheid om hun afspeellijsten openbaar te delen met andere gebruikers. In de privémodus kunnen we echter via een link inhoud met onze vrienden delen.

U kunt naar eigen smaak My Video Mix-afspeellijsten met clips maken.

De app is ook te vinden tussen Samsung- of Android Smart TV-apps.

Op Apple-apparaten kun je Tidal-inhoud streamen naar compatibele apparaten met AirPlay. In alle andere gevallen heb je natuurlijk de mogelijkheid om je apparaat via Bluetooth met andere apparaten te verbinden.

HiFi Great-functie

De Tidal HiFi Hi-Res-functie maakt deel uit van de streamingdienst van Jay Z, Beyoncé, Kanye West en Co. en is beschikbaar sinds de lancering van Tidal in 2015.

De uitgebreide artikelen van de dienst, goed onderhouden playlists, exclusieve albums, videocontent, hoogwaardig geluid (vooral via Masters) en vroege toegang tot concerttickets zijn van unieke waarde. Het biedt meer dan 70 miljoen nummers en 250.000 videoclips.

Tidal heeft interessante aanvullende informatie over songwriters, producers, bandleden en nog veel meer voor veel albums. Je kunt ook korte biografieën, concertdata en links naar kaartverkopers en kanalen vinden.

Roon-gebruikers kunnen Tidal integreren met slimme muziekapparaten. Integratie werkt snel en eenvoudig.

Met Tidal luister je naar de geselecteerde muziek in Dolby Atmos-formaat. Dit vereist een geschikt surroundsysteem en een compatibele streamer. Dit zijn momenteel Apple TV 4K, Fire TV Stick (met en zonder 4K). Ook via Nvidia Shield TV kun je genieten van het bijzondere 3D-geluid. Let ook op de plaatsing van de speakers en de kamerakoestiek voor het perfecte geluid.

Tidal Connect

De Tidal Connect-functie werkt volgens hetzelfde principe als Spotify Connect. Het onderscheidt zich van zijn concurrenten vooral doordat Tidal ook gebruikt kan worden om high-definition content te streamen, wat met Spotify nog niet mogelijk is. Dit betekent dat je dankzij Tidal Connect muziek kunt streamen in MQA-formaat of Dolby Atmos Music naar compatibele actieve luidsprekers of streamingversterkers van verschillende fabrikanten.

samengevat

De streamingdienst onderscheidt zich van de streamingdiensten door zijn extra features en unieke geluidskwaliteit. We misten de mogelijkheid om afspeellijsten openbaar te delen en konden ons aanbod aan nummers van studiokwaliteit uitbreiden. Tidal biedt exclusieve muziekcontent, waarvan een groot deel niet eens op schijf is uitgebracht, dat weet Spotify niet. Tidal klinkt realistischer, dieper dan Spotify, het geluid is verbluffend dankzij de MQA-functie.

Geschreven door Robert Polgár

Similar Posts