We hebben de Sony BDP-S6700 Blu-Ray speler getest!

Sony Corporation is een bekend en populair merk. De in Tokio gevestigde multinational is uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste elektronica-, IT- en entertainmentbedrijven. Sony werd in 1946 in Tokio opgericht door ingenieur Masaru Ibuka en natuurkundige Akio Morita. Het succesverhaal van het bedrijf begon in 1954 toen Tokyo Tsushin Kogyo K.K., of Tokyo Telecommunications Engineering Corporation, zoals het bedrijf toen heette, een vergunning kreeg om transistors te produceren.

Presentatie van Sony BDP-S6700 Blu-Ray-speler

SONY-BDP-S6700 Blu-ray-speler

Deze speler is een bijgewerkte versie van de BDP-S6500, maar dit model ondersteunt draadloze Bluetooth-technologie met LDAC-technologie. Hierdoor kijk je films met een draadloze koptelefoon. U kunt ook verbinding maken met internet via wifi of ethernet. WiFi is dual-band, dus het heeft twee keer zoveel bandbreedte.

U kunt een mobiele applicatie naar uw smartphone downloaden waarmee u uw telefoon als afstandsbediening kunt gebruiken. De meegeleverde afstandsbediening is iets te klein, wat onhandig in de hand ligt. Gelukkig zijn de knoppen redelijk geplaatst en goed zichtbaar in het donker. Het heeft ook knoppen zoals een Bluetooth-koppelingsknop en een knop om Netflix te starten.

De BDP-S6700 ondersteunt 24p op VUDU, Amazon en Netflix. Veel Netflix- en Disney Plus-shows zijn ook beschikbaar in 4K. Naast deze applicaties kunt u kiezen uit meer dan 300 andere. De Sony App Store is ook beschikbaar op deze speler en bevat audio-apps zoals Pandora en Spotify. (Natuurlijk hebben de meeste streamingdiensten een abonnement nodig!) Apps selecteren en navigeren op het startscherm was eenvoudig en probleemloos.

achterplaat bdp-s6700

Er is slechts één HDMI-ingang en één coaxiale audio-uitgang op de speler. Onder de aan / uit-knop aan de voorzijde bevindt zich een USB-poort waarop u een externe harde schijf kunt aansluiten om opgeslagen video- en fotobestanden af ​​te spelen. Audiofielen zouden baat hebben bij een tweede HDMI-poort voor audio-uitvoer. De BDP-S6700 ondersteunt Dolby True HD en DTS HD Master Audio en kan worden aangesloten op een AV-receiver voor verbluffende surround sound.

Omdat het DLNA-compatibel is, kunnen we muziek, foto’s en video’s uploaden naar de cloud en deze draadloos openen. Sony heeft ook een smartphone-app SongPal Link waarmee u uw muziek van uw Blu-ray-speler in meerdere kamers met compatibele luidsprekers kunt afspelen. Het is compatibel met de formaten MP3, AAC, WAV, FLAC, ALAC en DSD, die kunnen worden afgespeeld via de USB-poort. U kunt ook standaard cd’s afspelen met de speler. Naast standaard Blu-ray en dvd’s wordt 3D Blu-ray-weergave ook ondersteund voor degenen die deze functie op prijs stellen. Het is DLNA-compatibel, dus het kan worden gekoppeld met andere apparaten in uw thuisnetwerk, zoals een pc.

Ontwerp

De Sony-speler is verkrijgbaar voor een zeer betaalbare prijs, maar helaas in ruil voor de betaalbare prijs, is het uiterlijk van de speler vrij goedkoop, plastic en bijna alarmerend licht. Gelukkig is hij klein en dun genoeg om op elk rek of plank te passen. Het kan echter niet als lelijk worden beschouwd. Hoewel zwart, zijn er minder vingerafdrukken op de behuizing. Er zijn slechts twee knoppen op het voorpaneel: een om de stroom in te schakelen en de andere om de schijflade in te schakelen. Het zou beter zijn om een ​​display aan de voorkant van de speler te hebben, maar dat is helaas niet het geval. Om redenen van kosteneffectiviteit is het beeldscherm zeker weggelaten. Er was wat ruis tijdens het afspelen, maar dat weerhield je er niet van om de film te bekijken.

Test

bdp-s6700-player-recensie

Om de speler online te verbinden, zie de snelle en gemakkelijke installatiegids op het scherm die verschijnt wanneer u de speler voor de eerste keer inschakelt. Eenmaal verbonden, hebben we toegang tot een breed scala aan apps, waaronder Amazon Video, Netflix, Spotify en YouTube. We kunnen onze favorieten selecteren om het systeemrecord op de startpagina te hebben voor snelle toegang.

U kunt Video & TV SideView ook downloaden om de standaardfuncties van uw Blu-ray-speler vanaf uw smartphone of tablet te bedienen, maar u kunt hem ook bedienen met een eenvoudige maar krachtige afstandsbediening. U kunt gemakkelijk door de menu’s navigeren, of het nu gaat om het afspelen van een schijf, het bladeren door slimme functies, het koppelen van Bluetooth-apparaten of het wijzigen van instellingen – de georganiseerde startpagina is gemakkelijk te navigeren, terwijl de dual-coreprocessor voldoende snelheid biedt. Het menu reageert snel en het laden en opstarten van schijven is een snel proces.

We zijn voor het eerst begonnen met testen met de animatiefilm A Dog’s Way Home, uitgebracht in 2019. De details van de gezichten en kleding werden getrouw gereproduceerd door de speler, wat een diep en realistisch beeld opleverde, dankzij het detail dat deze speler kan weergeven. De kleuren waren ook helder, zonder ooit overdreven te lijken. Hoe sterk de S6700 ook is qua kleur, hij presteert ook goed in donkere scènes. Het detail van de schaduwen is uitstekend, en het toont donkere en lichte elementen zodat ze niet met elkaar vermengen. Het heeft ook HDMI Deep Color.

Ik was niet onder de indruk van de 4K-zoomfunctie van deze speler. Het levert een scherp, gedetailleerd beeld op, maar verwacht niet dat het de werkelijkheid benadert in termen van kleur, contrast of subtiliteit. Zoomen doet het echter uitstekend met dvd’s. Hoewel de ruis toeneemt en het detail afneemt, vooral in donkere scènes, produceert het toch een volledig zichtbaar beeld dat kleuren even levendig weergeeft en beweging net zo stabiel houdt als Blu-ray. We ondervonden ook snelheid en nauwkeurigheid tijdens het streamen, hoewel we wel wat bewegingsproblemen opmerkten, maar de redenen hiervoor waren eerder te vinden in de beperkingen van het streamen dan in het vermogen van de speler.

Qua geluid doet de BDP-S6700 het helemaal niet slecht. Het middenbereik mag iets mooier en meer geaccentueerd zijn. Hij behandelt de bas met verrassend zelfvertrouwen, terwijl zijn momentum en dynamiek zorgen voor een uitstekend geluid voor soundtrack. We zouden het niet als een alledaagse cd-speler gebruiken (het heeft tekortkomingen in termen van detail), maar het is absoluut goed voor het spelen van losse muziek.

We kunnen het belang van akoestiek niet benadrukken. Als je een perfect geluid wilt terwijl je naar muziek luistert of een film kijkt, zorg dan voor de muren en plafonds van de kamers. Uitstekende geluidsabsorberende en diffusorelementen kunnen worden gebruikt om het geluid te verbeteren. De vloerarm is bekleed met geluidwerende tapijten, waardoor de akoestische ontwikkeling van de kamers compleet is.

Vonnis

bdp-s6700-speler-met-kabel-en-afstandsbediening

De Sony heeft wederom bewezen uitstekende prestaties te weten te combineren met een scherpe prijs. Deze Blu-ray-speler voert applicaties veel soepeler uit dan andere spelers. De Sony BDP-S6700 is gewoon een van de beste Blu-ray-spelers ter wereld, dankzij zijn verbluffende beeldkwaliteit, uitgebreide toepassingsmogelijkheden en de mogelijkheid om video’s om te zetten naar bijna 4K-resolutie. Het is gemakkelijk te gebruiken en in te stellen, en u kunt zelfs 2D-video’s naar 3D converteren. Maar om niet alleen over de gunstige eigenschappen te praten, hadden we ook enkele kritische opmerkingen. Dit is een ouder model, waardoor de beschikbaarheid van diensten wat beperkt is. Helaas ondersteunt het geen HDR, wat voor een beter contrast zou zorgen. De afstandsbediening is te klein, de knoppen staan ​​te dicht bij elkaar. Het uiterlijk van de speler is vrij goedkoop, maar voor deze prijs kunnen we niet veel meer verwachten. De prestaties zijn echter echt overtuigend, dus iedereen die geen grote bedragen aan een blu-rayspeler wil uitgeven, zal het goed doen met het Sony-model.

Geschreven door Róbert Polgár