Samsung Premiere LSP9T projector testen

Samsungs 4K-projector met driedubbele laserlichtbron met ultrakort bereik heeft de Consumer Technology Association (CTA) Innovation Award gewonnen. De LSP9T is ‘s werelds eerste projector met HDR10 + -classificatie. Hij kan een beeld tot 330 cm projecteren.

Topmodel

LSP9T-projector

De Premiere LSP9T-projector heeft een helderheid van 2800 lumen en de fabrikant belooft een levensduur van 20.000 uur. Het biedt een extreem breed kleurengamma en is compatibel met HDR10, HDR10 + en HLG. Het geeft een perfect 4K-beeld, zelfs bij de maximale beeldgrootte. De strakke, strak ogende witte projector heeft afgeronde hoeken en de ingebouwde speakers zijn bekleed met grijze stof. De afmetingen van het compacte apparaat zijn 550x128x367 mm en het weegt 11,5 kg. Aan de achterkant van de projector bevinden zich 3 HDMI (waarvan een eARC-compatibel is), USB 2.0, LAN, digitale optische TOSLINK-audio-uitgangen, die Dolby Atmos-audiotracks zonder verlies verzenden, evenals Wifi5 en Bluetooth-verbinding.

Samsung-première-terug

Ethernet-verbinding is beschikbaar voor het netwerkinternet. Ingebouwde Bluetooth-hoofdtelefoon en ondersteuning voor spraakbesturing (Android / Apple AirPlay / ingebouwd Bixby-systeem) zijn ook inbegrepen in de functies van de projector. Samsung Galaxy-telefoons kunnen ook worden aangesloten om te streamen. De videostreaming-app wordt ook ondersteund door de projector, dus er zijn geen belemmeringen voor Netflix, Amazon Prime Video, Apple TV … enz. Services. De slimme afstandsbediening ligt goed in de hand met een logische indeling. Het menu is duidelijk en de projector zelf is heel snel en eenvoudig te installeren. Het geluidsniveau van de projector is 32 dB.

Ingebouwd audiosysteem

LSP9T audiosysteem

De ontwerpers van de Samsung Premiere hebben bij de fabricage van het toestel echt aan alles gedacht. De projector is ook uitgerust met krachtige ingebouwde luidsprekers en het 40 watt, 4,2-kanaals audiosysteem met Acoustic Beam-technologie levert surroundgeluid via 22 slots. Je kunt de beamer ook direct op de muur plaatsen.

Waarom kiezen voor laserprojectoren in plaats van traditionele projectoren?

Een van de belangrijkste aspecten is milieubescherming. In tegenstelling tot apparaten die kwik verbranden, kunnen laserprojectoren als milieuvriendelijk worden beschouwd. Een ander voordeel van laserprojectoren is dat het niet nodig is om lampen te vervangen, dus de onderhoudstijd en -kosten zijn aanzienlijk lager, en projectoren hebben ook een veel langere levensduur dan hun traditionele tegenhangers. Dankzij het gesloten optische systeem beschadigt het stof de laserprojectoren niet, hun energieverbruik en geluidsniveau zijn laag.

Lasertechnologie-DLPRGB

Laserprojectoren hebben minder koeling nodig. U hoeft zich geen zorgen te maken over oververhitting, dus ze kunnen zelfs continu worden bediend en in elke positie worden gebruikt. Ze kunnen onmiddellijk in gebruik worden genomen, u hoeft niet te wachten tot het apparaat is opgewarmd. De helderheid kan ook worden aangepast tussen 20-100%, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Als je met deze factoren rekening houdt, lijkt een laserprojector niet zo veel duurder dan traditionele gloeilampprojectoren. Helaas hebben laserprojectoren ook nadelen. Door het optische DLP-systeem vervagen kleuren soms een beetje en is het zwartniveau niet intens genoeg. Donkere scènes zijn grijzer – meestal in HDR.

Première LSP9T

Dankzij de drievoudige laserconstructie kunnen we een groter kleurbereik en hogere helderheid verwachten. Met deze technologie creëren rode, groene en blauwe lasers het beeld zonder het naar een kleurenwiel te hoeven verzenden zoals andere DLP-projectoren.

Afbeeldingen van de LSP9T

Deze zeer zuivere lasertransmissiemodus verhoogt ook de helderheid, wat er echt toe doet, vooral voor bronnen met een hoog dynamisch bereik en een hogere intensiteit (HDR). De fantastische projector van Samsung kan ook bij daglicht worden gebruikt. Het RGB-lasersysteem biedt een extreem kleurbereik, waarbij de projector 106% van het BT2020 HDR-kleurbereik beslaat en 143% van het DCI-O3-kleurengamma dat wordt gebruikt in digitale bioscopen met behulp van een 16-bits 3D-kleurenkaart. Dankzij HDR10 + ondersteuning zijn hoger contrast, meer gedetailleerde, intensere donkere beelden beschikbaar. Native 4K-beeldvorming wordt ook gerealiseerd dankzij de dubbele flitstechnologie van Texas Instruments. Met het optimale bewegingsverwerkingssysteem zijn beelden zelfs bij beweging scherp.

Projector test
Proiettore Samsung Premiere LSP9T volledige grootte

De topprojector We hebben het geprobeerd in een filmkamer van 35 vierkante meter. Naast audio- en hifi-apparatuur van topkwaliteit en comfortabel meubilair in de kamer, was de akoestiek nagenoeg onberispelijk dankzij de dikke akoestische panelen op de muren, het plafond en de dikke gordijnen voor de ramen.

We vertoonden de sciencefiction-avonturenfilm The Dark Tower, uitgebracht in 2017. De projector produceerde een uitstekend beeld, hoewel we in de donkere delen een nog sterker, dieper zwartniveau zouden hebben doorstaan.

De LSP9T heeft verschillende instelmodi. In de film- of filmmaker-modus hebben we de meer grijstinten ervaren die in donkere scènes voorkomen. In de Bright- of Normal-modus was het contrast beter omdat de DynamicBlack-functie donkere videosignalen verbetert en heldere gebieden vergroot. Huidskleur en andere subtiele kleuren verliezen subtiele nuances. Wat een aangename verrassing was, was het gedetailleerde geluid dat door de ingebouwde luidsprekers werd geproduceerd. De bas was beperkt, maar de waarheid is dat iedereen die geen financieel probleem heeft met het bouwen van een serieus thuistheatersysteem, de hoogwaardige luidsprekers waarschijnlijk ook niet zal vergeten. Als projector is geluid ook niet de primaire functie van de Premiere, maar in vergelijking daarmee produceert het echt gedetailleerde geluiden.

Conclusie

De LSP9T-projector belooft al in één oogopslag eersteklas te zijn, en zijn functies maken het tot een revolutionair nieuw apparaat. Het ontwerp is prachtig, de witte kleur straalt elegantie uit (al heb je misschien wel last van sommigen in de verduisterde filmkamer, de witte projector).

Het apparaat, dat ook een enorm beeld kan projecteren, projecteert uitstekende beelden in het donker en bij daglicht of lamplicht. Helderheid en verbluffende kleuren, moderne beeldverwerkingstechnologie nadert het niveau van nieuwe televisies.

Deze laserprojector maakt geen gebruik van een kleurenwiel, soms is er een regenboogeffect, de zwart / donkere kleuren zijn niet diep genoeg, maar bij DLP laserprojectoren is dit niet verrassend. De prijs is behoorlijk gepeperd, je moet diep in de zak reiken van iedereen die zo’n topgereedschap wil.

Geschreven door Róbert Polgár

Similar Posts