Waarom een ​​wandpaneel gebruiken?

Het wandpaneel dient voornamelijk als geluidsabsorbeerder, maar sommige typen kunnen ook als diffusor worden gebruikt.

Daarom kunnen ze worden onderverdeeld in verschillende categorieën.

Het gebruik ervan hangt grotendeels af van de locatie van de panelen en de woonruimte die we willen gebruiken.

Waarom hebben we te maken met akoestiek?

Akoestiek en zijn tekortkomingen doordringen elke dag van ons leven. Slechts heel vaak zijn we ons er niet van bewust. Wanneer echter de echo in een ruimte storend is, of de hifi niet klinkt zoals je zou verwachten, is de gans zeker niet het optimale geluid. Het is goed om hier rekening mee te houden, vooral omdat geluidsoverlast sowieso voor veel overlast en fysieke problemen in ons leven kan zorgen.

Concentratieproblemen en afleiding kunnen worden waargenomen, maar er zijn mensen die regelmatig hoofdpijn hebben of overmatige, onredelijke vermoeidheid, die na verloop van tijd verdacht en vooral opvallend wordt. Het is verbazingwekkend om voor het eerst te worden geconfronteerd dat deze symptomen soms terug te voeren zijn op een even banale oorzaak als niet-ideale akoestiek. En hoewel de hub zelf misschien banaal lijkt, is de oplossing niet eenvoudig.

Wat is de ideale akoestiek bij wandpanelen?

Uit het bovenstaande lijkt het bijna alsof een optimaal geluid vrijwel onbereikbaar is. Het is niet. Echovrij, schoon, dynamisch geluid is gebaseerd op het absorberen en verstrooien van diepe geluiden. Hiervoor zijn de eindproducten van zelfgemaakte DIY niet voldoende. Bovendien is plaatsing, zoals we hierboven al aangaven, ook niet incidenteel.

De wandpanelen zijn niet alleen gemaakt van afgemeten, gecertificeerde, hoogwaardige materialen, ze zien er ook goed uit. Ze hebben dus ook een decoratieve functie. Er mag geen belemmering zijn voor hun verwerving. In termen van kosten kosten ze aanzienlijk minder dan de tijd en energie die nodig is om huiswerk te maken en uit te proberen. Het is niet nodig om hiermee te experimenteren, zodat gevoelens van frustratie, woede, wrok en wanhoop volledig vermeden kunnen worden.

Het klinkt niet zoals ik het wil

Om dichter bij de akoestiek te komen, komen we met een alledaags maar erg vervelend voorbeeld. Stel dat je een kwaliteitsvol thuisbioscoopsysteem hebt met elk accessoire en accessoire. De aankoop is een serieuze financiële investering, zelfs voor het meest basale model. Maar de operatie is achter de rug, alles is thuis eindelijk op zijn plaats, en het grote moment waarop het effect van het verwennen van de oren enorm zou moeten zijn, de oerknal, het getrommel, is weg. Enthousiasme wordt onmiddellijk overschreven door twijfels en frustratie. Er lijkt misschien een probleem te zijn met de instellingen, dus dan begint het keveren, maar hoe denkbeeldig de potmeters hier en daar ook verschuiven, de situatie is onveranderd. Het geluid is slecht.

Welnu, voordat het thuisbioscoopsysteem onvrijwillig leert vliegen, is het de moeite waard om na te denken over de akoestiek. In die tijd krijgen en gebruiken veel mensen akoestische sponzen en piepschuim, maar toch wordt de minimaal verwachte geluidservaring niet gecreëerd.

akoestische-panelen-in-een-bioscoopzaal

Waarom hoor ik niet wat ik nodig heb?

Omdat deze twee materialen door hun dichtheid ongeschikt zijn voor het absorberen of verstrooien van diepe geluiden. Aan de andere kant worden de hoge tonen afgezwakt, zodat ze er in eerste instantie zelfs goed uit kunnen zien, omdat de reflecties in het hogere bereik worden verminderd. Maar later steekt het paardenbeen uit en blijkt dat nog niet alles klopt. De basgeluiden kunnen geleidelijk worden versterkt, de bas kan worden vervormd, er kan een echo-effect optreden en overal kan “kamergeluid” worden gezien. Dat hoort allemaal niet bij een goede akoestiek.

Velen, wanneer ze worden geconfronteerd met het fenomeen echo, verwerven absorbers en proberen het probleem thuis op te lossen. Maar vaak wordt het verwachte resultaat nog steeds gemist. Waarom? Want de dichtheid van het gebruikte materiaal maakt niet uit en de plaatsing is natuurlijk ook niet incidenteel. Als een detail niet correct is, zal er geen diepe geluidsabsorptie optreden. De keerzijde van de medaille, als de geluidsabsorptie te succesvol is, kan een vervormd, onbegrijpelijk geluid produceren dat op zijn zachtst gezegd geen verwennerij kan worden genoemd.

Geldt dit alleen voor een thuisbioscoopsysteem?
akoestische-kantoor-met-phono-absorbers-300x270

Nee helemaal niet! Zoals hierboven vermeld, is geluidsoverlast een van de populaire ziekten van onze tijd. Sommige mensen realiseren zich niet eens hoeveel machines er om hen heen zoemen, ratelen en rinkelen. Als we alleen huishoudelijke apparaten als basis nemen, kunnen we al zien dat we dagelijks worden blootgesteld aan veel decibel geluid. Zoals we hebben gesuggereerd, heeft dit zijn eigen nadelige gevolgen. Maar niet alles hoeft zo te zijn. Vooral omdat er een handige, efficiënte en opvallende oplossing is.

Dankzij hun specifieke ontwerp zijn de wandpanelen ontworpen om akoestische onderbrekingen in elke ruimte op te vangen. Ze zijn betrouwbaar, van hoge kwaliteit, maar wat nog extra is, is dat ze design zijn. Het is dus niet genoeg dat ze onverslaanbaar zijn in geluidsabsorptie, ze kunnen zelfs hun omgeving aankleden met hun aanwezigheid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat u uw aankoop kunt aanpassen aan uw individuele behoeften. Op deze manier kan de gecreëerde harmonie worden omhuld. En pas op, niet alleen thuis! Wandpanelen kunnen ook goed van pas komen op werkplekken, onderwijsinstellingen en openbare ruimtes.

Categorieën: Blog