We hebben de Anthem AVM 60 high-end home cinema-voorversterker geprobeerd!

Anthem AVM 60 voorversterker

We hebben het Canadese merk Anthem eerder ontmoet en we hadden er zeer positieve indrukken van. Het AVM 60-model heeft een 11.2-kanaals, 4K Dolby Atmos, processor van referentieklasse met een praktische, strakke uitstraling. Het aluminium frontpaneel heeft een lichtblauwe LED-statusindicator met een grote volumeknop en de standaard instelknop. Onder het display bevinden zich 6 bedieningsknoppen.

Voorpaneel van de Anthem-AVM-60 voorversterker

Het AVM 60-model ondersteunt 30 virtuele ingangen die kunnen worden geselecteerd in het schermmenu. Gebruik de Input-knop op de afstandsbediening om het menu op te roepen. In de rechter benedenhoek bevinden zich de aan / uit-knoppen van de hoofd- en secundaire zone. HDMI-ingang aan de voorkant, USB-upgradepoort en hoofdtelefoonaansluiting zijn verborgen in de linker benedenhoek achter een klepje. Het achterpaneel heeft 13 XLR-uitgangen, die 11 luidsprekers en 2 parallelle subwoofers ondersteunen. De eerste HDMI-uitgang ondersteunt ARC, dus we kunnen naar de audio luisteren via de tv, er is geen speciale audiokabel nodig. Er zijn geen onnodige in- en uitgangen. De behuizing heeft lage resonantie componenten van zeer hoge kwaliteit die bij de fabricage zijn gebruikt. De knoppen op de afstandsbediening zijn logisch en transparant geplaatst. Zijn gewicht van 9 kg is gewoon ideaal.

Backplane voorversterker Anthem-AVM-60

Men kan zeggen dat de AVM 60 een verbeterde versie is van het MRX 1120-model. Net als andere high-end Anthem-versterkers, beschikt dit model ook over het Anthem Room Correction (ARC) -systeem, dat een meetmicrofoon gebruikt om de juiste frequentiethreads en geluidsvertragingswaarden van 5 tot 10 punten in de kamer te meten en te berekenen. Op deze manier kunnen we de ongunstige akoestiek van de ruimte corrigeren. (Let ook op de akoestische behandeling van de wanden, het plafond en de glasoppervlakken van de kamer! Het gebruik van geluidsabsorberende panelen en diffusers maakt de beleving van het luisteren naar muziek en film kijken compleet!)

Overige informatie over processormogelijkheden:

-HDMI 2.0a-aansluitingen met HDR, HDCP 2.2-ondersteuning -32-bits D / A differentiële uitgangsconverter-digitaal LED / OLED-display -3 optische ingangen, 1 optische uitgang -2 coaxiale digitale ingangen -automatische surroundsignaalherkenning -RCR, XLR-connectoren – Meerkanaals RCA analoge audio-uitgang

Anthem microfoon

Het was niet moeilijk om te installeren en in te stellen. Het systeem maakt een profiel aan op basis van de waarden die we hebben ingesteld, die individueel kunnen worden aangepast en in het geheugen kunnen worden opgeslagen. Er kunnen 4 profielen worden gemaakt die passen bij het volume, de locatie, de gevoeligheid… van de luidsprekers, enz. Aangepast. Aangepaste instellingen zijn mogelijk voor verschillende ingangen. Het was een beetje moeilijk om verbinding te maken met het draadloze netwerk, wat behoorlijk vervelend was. Maar uiteindelijk kwam hij bij elkaar….

Luister- en filmtest

In de prachtig ingerichte thuisbioscoopruimte waar we de Anthem AVM 60 hebben getest, vonden we de akoestiek op basis van onze metingen volledig onberispelijk. Zelfs de vloer werd niet vergeten door de zorgvuldige eigenaar, die het parket bekleedde met een zacht akoestisch tapijt van hoge kwaliteit.

Wie weet er niet van Star Wars-films? Zoals velen van ons fans zijn van enkele van de bekendste en misschien wel meest populaire films in het sciencefictiongenre, Star Wars III. We hebben de Revenge of the Sith in de dvd-speler gestopt. We kregen een krachtige bas, levensecht, nauwkeurig en ruimtelijk geluid, het was een echte surround-ervaring. Stallones film uit 2018, Creed II. We bleven filmen met. De klanken en muziek van de sportfilm, die ook een dramatische boodschap heeft, en de dialogen spraken ook perfect puur en harmonieus. Niet alleen waren de diepe tonen intens, de midden- en hoge frequenties waren ook mooi in balans.

Daarna keken we naar het sciencefiction-avontuur The Ant-Man and the Wasp. Ook dit keer was er geen klacht over het processorproduct, met het ARC-systeem kun je de instellingen verder verfijnen naar je eigen smaak / oor. Niet alleen waren de ontwikkelaars bedoeld om naar dit superproduct te kijken, ook muziekliefhebbers vinden hun berekeningen met de AVM 60-processor. Met een muziekfilm wilden we het toestel ook op dit gebied testen. De film Enchanted uit 2007, bezaaid met pakkende liedjes en een charmant verhaal, is in ieders hart gestolen. Zowel de muziek als de zang waren rijk aan details, waardoor een ruimtelijk, echt effect ontstond.

Samenvatting

Het verbaasde ons niet echt dat Anthem’s andere high-end voorversterker, met een paar kleine gebreken, bijna perfect is. Intense bas, levensecht en gedetailleerd geluid, eenvoudig menu en ARC-systeem behoren duidelijk tot de voordelen van de processor. We hebben niet veel slechte ervaringen gehad, hoewel we ook de meerkanaals analoge ingang, AM-tuner en beperkte triggerondersteuning missen. Analoge videocomponenten zijn ook geschrapt voor de AVM 60. En de DTS Play-Fi-functie kan alleen worden gebruikt via iOs, Android en Windows, die kunnen worden gewijzigd. Maar dit kunnen niet als significante problemen worden beschouwd, want ondanks dit alles zouden we het high-end product van het Canadese bedrijf belonen met 5 punten uit 5 punten.