We hebben de Denon AVR-X3600 H 9.2-kanaals AV-receiver home theater-versterker getest!

DENON-AVR-X3600H versterker

We hebben de Denon AVR-X2600H-versterker al eerder getest, dus we waren benieuwd wat indruk op ons maakte van de nieuwere AVR-X3600 H. Vergeleken met zijn voorganger kreeg deze versterker nieuwe functies en werd hij extra zwaar, de prijs is relatief betaalbaar.

Esthetisch design, veel functies

De behuizing heeft een solide, strakke, esthetische uitstraling, het lijkt erop dat er bij de productie hoogwaardige grondstoffen zijn gebruikt. Het audio-frontpaneel van 12,1 kg is voorzien van een groot wit LCD-display op het metalen front, met goed zichtbare en verre letters in ideale grootte. Gebruik de linker scroll-toets om de bronnen te selecteren, de rechter scroll-toets om het volume aan te passen, de andere toetsen zijn rechthoekig.

Denon AVR X3600H achterpaneel

Het voorpaneel heeft 1 digitale HDMI-, 1 analoge composietvideo-, RCA- en USB-ingang, evenals hoofdtelefoon- en ingebouwde microfoonaansluitingen. Het achterpaneel heeft 11 paar luidsprekeruitgangen, een bekabelde Ethernet-poort, een FM / Am-antenne, een 12 V-trigger en RS-232-connectoren. Uiteraard werden digitale HDMI- en analoge composiet- en componentvideo-ingangen en -uitgangen, evenals stereo RCA en bewegende magnetische phono-ingangen niet vergeten in het ontwerp. Het apparaat heeft ook LAN-, Wifi- en Bluetooth-verbindingen. De stopcontacten zijn ook geschikt voor banaanstekkers en blootliggende kabels. De vele connectoren zijn transparant gerangschikt. De 32-bit AKM AK4458 / VN digitaal-naar-analoog-omzetter kan muziekbestanden zonder verlies decoderen en kan ook FLAC-, WAV-, 24 bit / 192 kHz, 2,8 15,6 MHz DSD-bestanden afspelen. De IR (infrarood) afstandsbediening is uitgerust met middelgrote, mooi geordende, kleurgecodeerde, zachte knoppen. Helaas had de afstandsbediening geen achtergrondverlichting, alleen de twee knoppen aan de bovenkant (Main, Zone2) branden.

Kenmerken

Denon-AVR-X3600H waarvan

Dankzij de Denon -X3600HA 9-kanaals eindversterker is het ook mogelijk om een ​​7.22 of 5.2.4 systeem te bouwen. Door 11-kanaals signaalverwerking kan zelfs een 7.2.4-systeem worden gebouwd in combinatie met een externe versterker. Het surroundeffect wordt geleverd door de 3D-formaten: Dolby Atmos, DTS: X, DTS Virtual: X en de upgradebare Dolby Atmos Virtualization-technologie. De Denon AVR-X3600 H is ook verkrijgbaar in 4K Ultra HD resolutie. Audyssey MultiEQ XT32, Sub EQ HT en Audyssey MultiEQ Editor helpen bij het instellen. De versterker ondersteunt ALLM (Auto Low Latency Mode) en heeft ook IMAX Enhanced geluidskwaliteit en correctie. Apple AirPlay2 en ingebouwde internetradio bieden ook de mogelijkheid om muziek te streamen. (Spotify, Amazon, Tidal, Deezer) Amazon Alexa is ook beschikbaar (Amazon Echo vereist) om de belangrijkste functies met spraakbesturing te bedienen. De AVR-X3600 heeft een H-frequentieoverdrachtwaarde van 10 Hz tot 100 kHz. Er kunnen nog 2 externe applicaties, AVR Remote en HEOS-functies worden gedownload voor gebruik op iO’s, Android-systemen, mobiele telefoons en tablets.

Geluid

Het opzetten van de Denon-versterker is extreem eenvoudig en snel, we zijn erin geslaagd om het in ongeveer 15 minuten op te zetten en op te zetten. Samen met een paar Genelec 8050A studiomonitors hebben we de AVR-X3600 H klein geprobeerd. We hebben getest in een woonkamer van 20 vierkante meter met geluidsabsorberende en diffusorpanelen aan de muren en geluidsabsorberende gordijnen voor de ramen om het geluid van het thuistheatersysteem te optimaliseren. We lanceerden de filmtest door een spannende, deprimerende en griezelige Amerikaanse thriller, Shutter Island, te vertonen. De hoofdpersoon, de grote Leonardo DiCaprio, de film werd in 2010 in de bioscopen vertoond. De Denon AVR-X3600 H levert dynamisch, nauwkeurig en helder geluid met een 3D, levensecht effect. De dialogen waren duidelijk en begrepen. We waren ook blij met het geluid van de actiekomedie Men in Black – International uit 2019, zelfs op hoog volume ervoeren we heldere en natuurlijke geluiden. De geluiden omringden ons en zorgden voor een realistische, nauwkeurige dynamische ervaring voor het versterker- en luidsprekerpaar. Tot slot zetten we de repetitie voort met het luisteren naar muziek. Het themalied van de fantasieserie Game of the Thrones werd gespeeld. Alle provincies spraken mooi, aangenaam, de Denon presteerde geweldig, hoewel het stereogeluid verre van perfect was! Vergeleken met de Marantz-versterker produceerde de AVR-XA3600 H duidelijk zwakker stereogeluid, wat het meest opviel bij hoge tonen, de muziek was minder gedetailleerd en natuurlijk dan we hadden verwacht. (Om de middenbereikversterker van Denon te beschermen, moeten we echter vermelden dat de Marantz-versterker veel duurder is!)

Onze mening

De Denon AVR-X3600H versterker is gemaakt van hoogwaardige materialen en is een aantrekkelijk ogend audioapparaat. Het heeft een aantal functies en ondersteunt de nieuwste videotechnologieën. Het geeft een schoon, surround-geluid en is redelijk geprijsd. Stereogeluid is echter niet de “kracht” van deze versterker. Wat ons betreft is de stereo zwakker, minder natuurlijk en niet gedetailleerd genoeg, maar in deze prijsklasse is de Denon AVR-X3600H voorlopig de kampioen!

Similar Posts