We hebben de Anthem MRX 1120 11.2-kanaals high-end home cinema-versterker getest!

We hebben onlangs het 11e district van Boedapest, Kelenvölgy, bezocht voor akoestische metingen en het testen van thuisbioscoopversterkers. De akoestiek van een van de kamers in een erfelijk familiehuis dat ongeveer 20 jaar geleden is gebouwd, moet ideaal worden gemaakt voor het thuistheatersysteem. Het oud gebouwde pand wordt momenteel gerenoveerd. Traditionele bouwmaterialen, in dit geval baksteen, hebben helemaal geen goede akoestische eigenschappen, dus het is absoluut noodzakelijk om de surround sound in deze ruimte te verbeteren met geluidsabsorberende en diffuse akoestische panelen. Op basis van de resultaten van onze metingen werden bas-traps geplaatst in de hoeken en op de muren, het plafond, de vloer en het raamoppervlak. Tamás, de eigenaar, bestelde de juiste hoeveelheid, maat en type akoestische elementen en textiel.

Anthem MRX 1120

Anthem topbioscoop

Amplificatore Anthem MRX

Het MRX 1120-model van het Canadese bedrijf draagt bij aan het kamp van hoogwaardige, hoogwaardige thuisbioscoopversterkers. Het uiterlijk van de versterker is schoon, onopvallend, de behuizing van het apparaat is stijf, stabiel en resonerend. Het zwarte aluminium frontpaneel focust op het grote LCD-scherm. Aan de rechterkant zijn volumeknoppen en andere aan / uit-knoppen. Er zijn verschillende knoppen onder het display. Aan de linkerkant zie je 4 richtingstoetsen, en daaronder is de verrassend zwakke kap, waarachter verborgen HDMI-ingang, koptelefoons en USB-connectoren zitten. Aan de achterkant bevinden zich de wifi-antennes en de verschillende connectoren. We zetten er enkele op een rij zonder te beweren uitputtend te zijn:

Anthem-MRX achterpaneel

-8 HDMI-ingangen, 2 HDMI-uitgangen

-5 analoge stereo-ingangen, dubbele stereo-uitgang (Line Audio, 2 zones)

-3 Toslink-ingangen, 1 uitgang

-2 coaxiale digitale ingangen

– IR-ingang, trigger-uitgang

-RSC-232, FM-radioantenne

-Ethernet-netwerkconnector

-USB-aansluiting

Anthem Home Theater

Dankzij de 11,2 versterkte output van de 18 kg versterker en de ondersteunde Dolby Atmos en DTS: X is hij ook perfect voor meerkanaals werking in grotere ruimtes. Met een 4-core digitale signaalprocessor en 32-bit / 768 kHz D / A-omzetters met differentiële uitgang, is de Anthem MRX 1120 in staat om 4K-video’s om te zetten.

Aan de negatieve kant zijn de connectoren van elk paar te ver uit elkaar tussen de 11 luidsprekeruitgangen, dus we kunnen geen dubbele banaanstekkers gebruiken. Tegelijkertijd maken lange afstanden handmatige bekabeling gemakkelijker. De afstandsbediening is gebruiksvriendelijk, transparant en de achtergrondverlichting komt goed van pas bij gebruik in een verduisterde filmkamer. Binnenin het apparaat bevindt zich een ringkerntransformator en een groot koellichaam naast de voeding.

Het geweldige ARC-systeem en de backstage

Systeem ARC

Een van de grootste voordelen van de versterker is naast het high dynamic range (HDR) en uitstekende stereogeluid de Anthem Room Correction (ARC), een kamerkalibratiesysteem dat via Ethernet kan worden aangepast. Dankzij dit geweldige systeem kunnen we de akoestiek van een bepaalde kamer corrigeren, de frequentierespons en geluidsvertragingswaarden optimaliseren. In het geval van onze testlocatie was deze functie van bijzonder belang, omdat de akoestiek van de ruimte nog niet voldoende is, dus corrigeert de ARC de fouten met behulp van de meetmicrofoon. Zodat we kunnen zien of er ARC is – vermijd mislukking! Maar niet al het goud dat schijnt … Eerlijk gezegd waren we een beetje teleurgesteld toen we ontdekten dat het ARC-systeem niet elke subwoofer afzonderlijk aankon. Een audioapparaat van deze kwaliteit en prijsklasse, dat bovendien was uitgerust met een kamerkalibratiesysteem, had moeten worden overwogen bij het ontwerp en de fabricage van dit kleine, maar niet te verwaarlozen detail.

Klassement Anthem-MRX

Welke mogelijkheden heeft de MRX 1120?

HDMI Out 1 ondersteunt ARC en HDMI In 7 ondersteunt MHL, waardoor u verbinding kunt maken met mobiele apparaten. De 106 dB / signal-to-noise A / D converters zenden ook signalen van analoge bronnen in topkwaliteit uit. Dankzij DTS Play-Fi zijn ook opnames van digitale streamingproviders (Spotify, Amazon Music…, enz.) Beschikbaar gekomen, met de iOs Android, pc-gebaseerde bedieningsmodus. Hij is uitgerust met een klasse B ingebouwde versterker. Het vermogen is 7 x 120 watt en 4 x 50 watt per kanaal. De aanbevolen luidsprekerimpedantie is 4-16 Ohm, de frequentieoverdracht: 10-30000 Hz, het stroomverbruik tijdens gebruik is 900 Watt. De MRX 1120 heeft een aantal modi, zoals Dolby Digital EX, Dolby Digital Plus, Dolby True HD… en meer. Je kunt naar FM-radio luisteren, maar de versterker is niet uitgerust met een AM-radioantenne.

De enige tekortkoming van het ARC-systeem, die verscheen in de al genoemde subwooferbehandeling, zou belangrijk zijn om de subwoofers onafhankelijk te behandelen.

We hebben het getest

Filmaffiche Black Panther

De Marvel-film met de titel Black Panther is uitgebracht op de dvd-speler. De geluidseffecten en dialogen van het spannende verhaal klonken extreem realistisch, ruimtelijk en duidelijk. We waren omringd door geluiden en de hoge en diepe reeksen waren op hun plaats. Liam Neeson, de thriller van de actie van 2018, “The Commuter”, was ons volgende testonderwerp. Anthem heeft opnieuw bewezen een uitstekende versterker te zijn. Het herstelde perfect het thrillergevoel van de thriller dankzij het onberispelijke geluid. Door de ruimtelijke klank en begrijpelijke dialogen, de heldere, gelijkmatige klankverdeling voelden we ons bijna in een multiplexbioscoop.

Het luisteren naar muziek maakt meestal ook deel uit van de test, dus luisterden we eerst naar de muziek van de Pirates of the Caribbean-film, vertolkt door het Auckland Symphony Orchestra. Het was een geweldige ervaring, we hoorden de instrumenten goed van elkaar gescheiden, de harmonieuze ritmes vulden de hele ruimte.

Ons oordeel

We waren erg tevreden met de Anthem MRX 1120 home theater-versterker. We hebben fantastisch geluid, helder en gedetailleerd geluid. Het ARC-systeem is een zeer serieus voordeel, het enige bezwaar is misschien het feit dat het subwoofers niet afzonderlijk kan verwerken. Het is niet overdreven om te zeggen dat het het geluidsniveau benadert dat wordt ervaren in een echte bioscoop!