We hebben de Mackie CR3 studiomonitor getest!

Het Amerikaanse audio- en hifibedrijf Mackie werd in 1988 opgericht in Seattle. Het CR3-model is een van de betaalbare studiomonitoren.

Snel overzicht van de Mackie C3:

Mackie-CR3-Studio monitor-Test

Deze studioluidspreker is een uitstekende keuze voor het opnemen van geluid, hij doet het uitstekend in kleinere studio’s. Kan ook worden gebruikt voor audiobewerkings- en videobewerkingstaken. Het kan ook worden aangesloten op een multimediasysteem en is ook geschikt voor DJ-werk. Dit type is een van de best geprijsde studiomonitoren die momenteel op de markt zijn. De ingangen bevinden zich aan de voorkant van de luidspreker voor eenvoudigere toegang, maar ondanks zijn compacte formaat is hij in staat tot serieus volume.

Helaas heeft het echter ook nadelen, waarvan de meest prominente misschien wel de fabricagekwaliteit is, die iets achterblijft bij andere, duurdere studiomonitoren. De geluidskwaliteit is niet slecht, maar het is niet de beste in vergelijking met andere merken luidsprekers. Bassen zijn niet genoeg.

Andere informatie:

De C3-studioluidspreker biedt een professionele ervaring bij gebruik in een kleine studio. De luidsprekers bieden een extreem brede frequentie. De frequentie ligt tussen 80 Hz en 20 kHz. Dit is de ideale frequentie om een ​​optimale geluidservaring te garanderen. De speaker bevindt zich aan de voorkant van het speakersysteem en heeft twee ingangspoorten aan de voorkant van de speaker. Hierdoor sluit je de speakers eenvoudig aan op een koptelefoon of ander apparaat. De volumeregelaar aan de voorkant van de speaker doet tevens dienst als aan/uit-knop. De verlichte stroomring wordt gebruikt om de huidige stroomstatus van de luidspreker aan te geven.

De CR3 fungeert ook als een luidsprekersysteem dat kan worden aangesloten op zowel een multimediasysteem als een smartphone. Deze speakers zijn ook zeer geschikt voor het kijken van films en het spelen van games.

Overwegingen bij het selecteren van studiomonitors

Studiomonitors spelen een belangrijke rol bij het opnemen en verwerken van geluid. Daarom moeten we goed nadenken over wat voor soort studiomonitor we kopen. Sommige studiomonitors bestaan ​​uit twee luidsprekers, terwijl andere slechts één luidspreker hebben. Wil je hem in een studio gebruiken, dan zijn de twee speakers veel voordeliger. U moet ook rekening houden met de soorten en hoeveelheden ingangen die door de luidsprekers worden aangeboden. Er zijn studiomonitoren die een meer universele oplossing bieden. Dit vergroot de mogelijkheden voor het verzenden van audiobestanden via luidsprekers. Evenmin is het een verwaarloosbare overweging waar de luidsprekerpoorten zich bevinden? Als alle poorten zich aan de achterkant van de monitor bevinden, kan dit ongemak veroorzaken tijdens het gebruik. De ingangsingangen op het voorpaneel zijn ideaal voor het aansluiten van smartphones en koptelefoons.

We kijken ook naar het frequentiebereik van studiomonitors voor nauwkeurigheid en dynamiek. Natuurlijk is ook de kwaliteit van de productie van belang. Dankzij het ontwerp van betere kwaliteit gaan monitoren langer mee.

Toets

De Mackie CR3 biedt volgens de fabrikant neutraal geluid van hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs. De compacte 3-inch subwoofer is een goede keuze voor een kleine studio of voor degenen die geen explosief volume en muurverpletterende bas nodig hebben. Deze studiomonitor is ideaal voor zowel beginners als professionals.

Tijdens onze tests hebben we het Mackie C3-luidsprekerpaar getest in een zeer kleine studio. De akoestische afhandeling van de studio ging redelijk goed, de akoestiek werd praktisch perfect. Hoe kleiner een ruimte, hoe meer akoestische problemen we kunnen tegenkomen als we de akoestiek niet verbeteren met geluidsabsorberende en diffusorpanelen. In deze studio is aan alles gedacht, dus de echo werd weggewerkt, het basbereik overheerste niet en ook geluidsproblemen door oververzwakking dankzij QRD-diffusors werden geëlimineerd.

Geluidskwaliteit

Kastsluiting C3

De middentonen en pieken waren stevig en levendig, maar de bas ontbrak helaas. Gezien het formaat van de monitor is dit niet verwonderlijk. Als iemand aandringt op lage frequenties, is het raadzaam om ook in een subwoofer te investeren.

Zorgen voor een goed, gelijkmatig, neutraal geluid is van cruciaal belang voor studiomonitors. De C3-luidsprekers zijn in staat tot verrassend volume in vergelijking met hun formaat. De helderheid was goed op alle volumeniveaus, hoewel het misschien niet bevredigend is voor mensen met uitgesneden oren.

Ontwerp

Het exterieurontwerp van de Mackie CR3 is acceptabel, maar niet vergelijkbaar met sommige duurdere monitoren. Ze zijn robuust en bieden behoorlijke prestaties, maar hun vakmanschap laat te wensen over, maar voor deze prijs kunnen we niet meer verwachten dan dat. We willen erop wijzen dat het onwaarschijnlijk is dat deze monitoren ons vele decennia zullen dienen…

De CR3-box is bedekt met een matte vinylcoating, de groene kleur rond de tweeter en subwoofer geeft een aangename, levendige kleur. De volumeknop is constant verlicht, gelukkig niet te fel, dus ook in het donker niet storend.

Specificaties:

De 3-inch subwoofer is geweldig om te luisteren in kleinere studio’s of nabijgelegen terrein. Dankzij de frequentierespons van 80 Hz en 20 kHz (-3 dB) kunnen ze een goed frequentiebereik bieden voor een helder geluid. Met 97 dB zijn ze behoorlijk luid, vooral gezien hun grootte. Bij de speakers worden alle benodigde kabels meegeleverd. De speakerbehuizing is gemaakt van MDF en weegt iets meer dan 3,5 kg.

Afstemopties

Er is geen afstemmingsoptie op de Mackie CR3-X-luidsprekers. Eventuele wijzigingen in het geluidsprofiel moeten worden afgehandeld via de audiosoftware.

Verbindingsopties

C3 ronde studio.

Het front biedt ook een koptelefooningang en een AUX-ingang. Sluit je smartphone snel aan op de voorkant van de speaker, een handige oplossing.

De achterkant biedt zowel gebalanceerde als ongebalanceerde aansluitmogelijkheden. Hier bevinden zich ook de linker en rechter keuzeschakelaars. (Helaas gaan deze twee keuzeschakelaars op basis van gebruikerservaringen vaak fout.) Deze maken het eetbaar om in te stellen of de hoofdluidspreker links of rechts zit. Dit zorgt voor maximale flexibiliteit bij plaatsing.

Uitspraak

Het valt niet te ontkennen dat deze luidsprekers behoorlijk behoorlijk klinken en ook enkele slimme functies hebben. Het is moeilijk om voor deze prijs een andere studiomonitor te vinden die zoveel biedt als Mackie CR3-monitoren.

Door zijn compacte formaat kan hij gemakkelijk in kleine ruimtes worden geplaatst. Een kleine kamer heeft geen grote luidspreker nodig om de ruimte te vullen. Is het echter een grote studio, dan is het beter om grotere studiomonitors te nemen. Geluid bij kleine monitoren kan in een grote ruimte direct verloren gaan. Wil je de ruimte op een behoorlijk volume vullen, kies dan voor een grotere monitor. Kleine monitoren zullen snel uitvallen als u gedurende langere tijd op maximaal volume luistert. Wanneer u uw geluidssysteem instelt, moet u er ook voor zorgen dat de meeste studiomonitors zijn ontworpen om op nabijgelegen terrein te luisteren. (Meestal binnen een meter.) Dit betekent niet dat de studiomonitor geen serieus volume kan produceren om een ​​kamer te vullen. Als je toch een beter klinkende luidspreker wilt, is een van de beste alternatieven de KRK Rokit 5 G4 studiomonitor.

Helaas blinkt de C3 studiomonitor niet uit in de diepere bereiken, dus als je percussie bas wilt, wil je misschien ook een subwoofer aanschaffen.

Geschreven door Robert Polgár