We hebben de Anthem MRX 710 AV-ontvanger geprobeerd!

Versterker-tuner AV Anthem MRX710

Tijdens het testen van het product van het Canadese bedrijf, de MRX 710 AV-ontvanger, kwamen we aan bij een goed ingerichte filmkamer. We hebben Anthem-versterkers al eerder getest (Anthem MRX 1120 en Anthem AVM60), dus we waren niet onbekend met het merk.

Verschijning

De MRX 710 AV-receiver is een strak, eenvoudig ogend apparaat met een zwart aluminium frontpaneel. Omdat hij ook een afstandsbediening heeft, hoefden er niet teveel knoppen op het voorpaneel te worden geplaatst, aangezien we alles toch met de afstandsbediening bedienen. Hij weegt 14 kg. Aan de linkerkant bevinden zich enkele bedieningselementen voor navigatie, evenals een te openen klep die een koptelefoonaansluiting en een extra HDMI-ingang verbergt.

MRX-710 gevel

In het midden van het voorpaneel bevindt zich een groot blauw LED-display dat van een afstand te zien is. Onder het display vindt u een paar knoppen om de helderheid van het display aan te passen, de modus te selecteren, het niveau aan te passen, zone 2 in te stellen en de ingangen te selecteren. De versterker ondersteunt 20 virtuele ingangen, we kunnen daartussen schakelen met de afstandsbediening. Aan de rechterkant is de regelknop voor hoog volume en twee aan / uit-schakelaars. Uitgerust met 8 HDMI 1.4a-ingangen, heeft de MRX 710 ook twee HDMI 1.4a-uitgangen op het achterpaneel. HDMI-aansluitingen ondersteunen 3D- en ARC-functies, ze kunnen ook 4K-signalen ontvangen.

Anthem MRX achterpaneel

Aan de achterkant bevindt zich een kleurgecodeerde digitale aansluiting. Met de ethernet aansluiting is IP aansturing mogelijk geworden, hier kan ook het ARC -Anthem Room Correction systeem doorheen lopen, updates kunnen ook via een USB aansluiting worden uitgevoerd. Het achterpaneel van de versterker heeft een 7.1-kanaals voorversterkeruitgang en surround-achteruitgangen die kunnen worden gebruikt als stereo-uitgang in Zone 2 en om de voorluidsprekers aan te sturen voor dubbele versterking. Er zijn ook stereo analoge ingangen, IR (infrarood) in- en uitgang, 12 Volt uitgang, RS232-aansluiting en een FM / AM-radioantenneconnector.

MRX-710 afstandsbediening

De afstandsbediening is goed te zien, de lay-out van de knoppen is ook ideaal, de achtergrondverlichting is handig bij gebruik in een verduisterde ruimte.

Laten we deze ontvanger eens zien!

Het menusysteem is heel duidelijk, snel en gemakkelijk aan te passen. Zoek niet naar DTS Neo: X-ondersteuning op dit model, aangezien de bovenste, brede en hoge voorluidsprekeruitgangen ook ontbreken. Het heeft een FM / AM-radio-ontvanger, maar geen internetradiofunctie. We kunnen ook geen externe USB-apparaten op de versterker aansluiten, maar dit zijn niet zulke grote tekortkomingen. Voor radio’s zijn de belangrijkste vereisten om een ​​duidelijk aanpassingssysteem te hebben en geweldig te klinken. Het circuit en het signaalverwerkingssysteem zijn uitstekend.

Het heeft een digitale signaalverwerkingseenheid -DSP- waarmee het ARC, kamercorrectiesysteem meer filters kan toepassen en het instellen van het programma dus sneller en eenvoudiger is.

Houd er echter rekening mee dat ruimtecorrectiesystemen alleen kunnen verbeteren onder perfecte akoestische omstandigheden. Dit komt doordat equalizerprogramma’s de geluidsdruk meten en op basis daarvan correcties aanbrengen. Als er echter akoestische storingen en echoproblemen zijn in de betreffende ruimte, kunnen deze niet worden gecorrigeerd door het ruimtecorrectiesysteem, integendeel! Omdat het ook weerkaatsingsproblemen of reflecties behandelt als een geluidsdrukprobleem, vermindert het de geluidsdruk in plaats van echte fouten te corrigeren, waardoor het geluid nog erger wordt.

Hoewel geavanceerdere DCR-programma’s de fase- en pulsoverdracht al kalibreren, wat de helderheid en dynamiek van geluiden verbetert, zijn ze op zichzelf niet voldoende. Daarom wordt aanbevolen muren, plafonds, ramen en vloeroppervlakken te behandelen met akoestische panelen en stoffen, alsof de ruimte een perfecte akoestiek heeft, kunnen we het geluid verder verbeteren met kleine aanpassingen met equalizerprogramma’s. De fabrikant komt ook met een meetmicrofoon voor het ARC-systeem, samen met een statief microfoonstandaard, evenals een cd met een ARC-kalibratiesysteem, een USB-kabel om de microfoon en de versterker aan te sluiten en een CAT5-kabel voor netwerkverbinding met de ontvanger.

Anthem Advanced Load Monitoring is een belastingscircuit

MRX-710-intern

De nieuwste generatie radio’s van Anthem zijn voorzien van een ultramoderne digitale signaalverwerkingseenheid (DSP) die spannings- en stroomwaarden bewaakt om overbelasting te voorkomen. De versterker wordt gekoeld door een ventilator met dubbele snelheid.

Luistertest

Het testen van de Anthem-versterker zou kunnen worden uitgevoerd in een akoestisch optimaal behandelde ruimte. Diffusor-frontplaten en geluidsabsorberende elementen aan de wanden zorgen voor het juiste geluid. Als resultaat van onze metingen hebben we aanbevolen om vloeroppervlakken te behandelen met geluidsabsorberende akoestische matten, die 20-30 decibel geluid kunnen absorberen in vergelijking met traditionele matten.

We hebben een heel nieuwe film bekeken om het geluid van de versterker te testen. Spannende scènes uit de actie van 2020, Tenet, een sciencefictionfilm met veel geluidseffecten. Ondanks de eenvoud van Anthem kwam het als een zeer aangename verrassing. We hebben de versterker gekoppeld aan een paar luidsprekers van het merk Genelec. We ervaarden een realistisch, ruimtelijk geluid, een breed podiumbeeld en een schat aan details. De diepe waren erg stevig, strak en percussief. De dialogen waren begrijpelijk en duidelijk, misschien waren de middentonen soms een beetje naar de achtergrond geduwd, maar de hoge tonen waren mooi en levendig, net zoveel als nodig was.

Overzicht

Anthem-ontvanger weet zoveel als een ontvanger nodig heeft. Sommigen vinden de functies misschien onvolledig, we raden ze liever andere modellen aan, omdat er genoeg te krijgen is met een apparaat met veel meer functies dan de MRX 710 AV. Maar als iemand niet van overbevolking houdt of een oneindig aantal functies overbodig vindt en een schoon, intens geluid wil, dan is deze versterker er het meest ideaal voor, eenvoudig maar geweldig!