Arcam AVR 750 7.1 Home Cinema-versterker Test

Een thuisbioscoop was de locatie van onze laatste audiotest. Het surround-geluid van de kamer was voldoende, er werd geen ernstige fout gedetecteerd. Toen wij er waren, werd een prachtige zwarte Silent geluiddichte mat verkocht door ons bedrijf op de vloer van de kamer gelegd, dus de akoestische behandeling was echt compleet. We hebben de AVR 750 home theater versterker van het Engelse Arcam getest met behulp van Dali Epicon 8 speakers.

Arcam 750 – Uiterlijk:

Arcam-AVR-750

Naar onze mening is de “kracht” van de Arcam AVR 750 home theater versterker niet precies wat hij eruit ziet. Minimalistisch ontwerp, stijve behuizing kenmerkt het audioapparaat van 16,7 kg, het eenvoudige, misschien ietwat “goedkope” uiterlijk maakt duidelijk dat het productiebedrijf zich het meest op functionaliteit richtte. Het is kleiner en lichter van formaat dan eerdere Arcam-modellen. Grote koellichamen en temperatuurgeregelde ventilatoren zorgen voor verkoeling. Het heeft een groot, informatief display met volume- en ingangsselectieknoppen en een analoge ingang. Dit laatste is ook een microfoonconnector.

Wat kan de Engelse 750 “geheim agent” doen?

De Arcam AVR 750 versterker heeft 7 HDMI-ingangen en 2 HDMI-uitgangen, die ARC (Audio Return Channel) compatibel zijn. Het kan natuurlijk ook naar 4K worden geconverteerd, en de 3D-mogelijkheid is niet vergeten tussen de vele functies. Er zijn 3 componenten, 4 composiet video-ingangen, 1 composiet video-uitgang, 6 stereo analoge in- en uitgangen, RCA-connectoren, 4 coaxiale digitale en 2 optische digitale ingangen op de versterker. U kunt ook USB-poorten, LAN-connectoren, IR-extensies, FM- en DAB-radioantennes ontdekken.

Arcam versterker

De ruimteakoestische compensatie maakt een nog nauwkeurigere afstelling mogelijk. Helaas heeft het geen ingebouwde Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit. In ruil daarvoor kunt u dankzij Ethernet verbinding maken met uw thuisnetwerk. Speciaal voor Arcam is gratis downloadbare software ontwikkeld om de versterker te bedienen. Helaas kan deze app voor velen alleen worden gedownload naar iPad, niet beschikbaar voor iPhone of andere Android-apparaten. Het menu is eenvoudig en praktisch. De luidsprekers moeten goed worden geplaatst, hoewel de automatische luidsprekerinstelling van de AVR 750 compensatie, testtonen en een microfoon mogelijk maakt. Het volume wordt geregeld door een Cirrus CS3318-chip. Het ondersteunt bijna alle formaten, inclusief surroundformaten zoals Blue Ray, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, Dolby Digital Plus, Dolby Digital EX, Dolby Digital, Dolby Pro Logic llx..etc. Het ondersteunt daarentegen geen Dolby Atmos-, Auro 3D- of DTS: X-formaten.

Klasse “G” versterker

Arcam-amp.

Het combineert de voordelen van de “A” en “AB” -klassen en elimineert hun nadelen. De AVR 750 heeft meerdere voedingen, met de eerste voeding in Klasse A. De belangrijkste deugd van Klasse “A” versterkers is het heldere, vervormingsvrije, realistische geluid, maar hun verbruik is extreem hoog (150-250 Watt), zelfs in rust. 80% hiervan is in de vorm van thermische energie. Klassen “B” en “AB” zijn al veel efficiënter, verbruiken minder, maar er is enige kruisvervorming.

Afstandsbediening

De slanke, lichtgewicht zwarte plastic afstandsbediening is handig, gemakkelijk te gebruiken en de achtergrondverlichting is erg gunstig in een verduisterde bioscoopkamer.

In de bioscoop

We zaten voor het eerst voor de Blue Ray-versie van de musicalfilm Cats uit 2020, die vele wereldberoemde acteurs en sterren opnam. Hoewel ik de film niet echt leuk vond, werkten de versterker en Dali-luidsprekers prima samen. De AVR 750 produceerde een levensecht, ruimtelijk, detailrijk geluid. We waren ook niet teleurgesteld over de muziek-inserts, hoewel hij niet zo goed was met een laag volume. “

We speelden toen een oorlogsfilmdrama uit 1917. Explosies en geweervuur ​​omringden ons, en vanwege hun levensechte effect huiverden we bij de donderende, explosieve geluiden.

Onzichtbare man filmposter

We bleven filmen met het sci-fi horrorgenre. We keken naar een griezelig stuk getiteld Invisible Man, ook in Blue Ray-kwaliteit. Ook in dit geval presteerde de versterker uitstekend, de dialogen, de angstaanjagende, spanningsopwekkende geluidseffecten raakten en trilden ons leven, en hun maag werd vaak bekneld als gevolg van het 3D-geluid.

We hebben het nieuwste nummer van Katy Perry, de hit Daisies, gedownload, zodat we de Arcam-versterker konden proberen terwijl we naar muziek luisterden. De stemmen klonken goed, mooi en natuurlijk. De muziek, het zingen waren duidelijk van elkaar gescheiden.

Kopen of niet kopen? Dit is de vraag!

Al met al presteerde de Arcam AVR 750 home cinema-versterker overtuigend in onze test. Of je het nu wilt gebruiken om films te kijken of naar muziek te luisteren, wij kunnen er blij mee zijn. Het wordt gekenmerkt door eenvoud, goede geluidskwaliteit en uitstekende dynamiek. Het is in staat tot helder, ruimtelijk en realistisch geluid. Het heeft echter ook minder positieve eigenschappen. De prijs is vrij hoog, maar in deze prijscategorie kunnen we ook een versterker krijgen met betere kwaliteit, prestaties en veeleisender uiterlijk. Het bleek een beetje zwak te zijn bij een laag volume. Het uiterlijk was misschien te simpel. Een ander nadeel is het ontbreken van wifi en bluetooth en het feit dat het niet de nieuwste audioformaten ondersteunt. De downloadbare software kan alleen worden gebruikt door iPad-bezitters, maar kan helaas niet worden gedownload naar iPhones of andere Android-apparaten.

We zouden 4 van de 5 punten geven.

Similar Posts