We hebben de JBL LSR6332L passieve studiomonitor getest!

Na een akoestische meting werd een akoestische behandeling uitgevoerd in een geluidsopname- en mengstudio in Boedapest, die ongeveer 18 vierkante meter groot is. Zowel op de wanden als op het plafond zijn geluiddempende en diffusorpanelen geplaatst. Op de harde tegelvloer hebben we een akoestisch tapijt gelegd, waardoor de studio surround sound absoluut perfect is. In het geval van sound recorders of dubbing studio’s is het nog belangrijker dat de akoestiek onberispelijk is, alsof het geluidsmateriaal opgenomen is in een galmende ruimte kan het eindresultaat teleurstellend zijn. Hoewel we de fouten enigszins kunnen corrigeren met apparaten met geluidstechniek, kunnen we zelfs dan niet helemaal tevreden zijn. Daarom is de akoestische behandeling van dit type kamer bijzonder belangrijk. Dit keer hebben we de JBL LSR6332 passieve studiomonitor getest.

JBL- de Amerikaanse droom

JBL is een dochteronderneming van Samsung, een Amerikaans bedrijf in Zuid-Korea. Het werd in 1946 opgericht door James Bullough Lansing, een Amerikaanse ingenieur. Sindsdien worden JBL-producten ook gebruikt in Toyota, Ferrari en Smart-auto’s. Officiële audioproducent van de NBA (National Basketball Association).

JBL-LSR6332L-Studiomonitore

Maak kennis met de JBL LSR6332L-luidspreker

De 3-weg passieve speaker heeft een vermogen van 150-1000 Watt, frequentieoverdracht 60Hz-20kHz, maximale geluidsdruk 112 dB, crossover frequentie 250 Hz-2,2 kHz, impedantie: 4 Ohm, speakergewicht 20,4 kg. In tegenstelling tot actieve luidsprekers hebben passieve luidsprekers geen ingebouwde versterker, dus voor degenen die voor het passieve type kiezen, hebben ze een externe stereoversterker nodig die op de luidspreker kan worden aangesloten. De dual-coil Neodymium Differential Drive-subwoofer verhoogt de prestaties en vermindert vervorming. De neodymium middenluidspreker, de magnetische kevlar conus en de titanium composiet tweeter resulteren in uitstekende lineariteit, hoge resolutie en lage vervorming. Bij het opnemen of mixen van audio is het een groot voordeel dat de JBL-luidspreker LSR-technologie (Linear Spatial Reference) gebruikt om geluiden echt, gedetailleerd en nauwkeurig uit te zenden.

JBL-LSR6332L recensie

Het kan ook worden gebruikt als referentie- of hoofdmonitor, dankzij het precieze ontwerp is de frequentieoverdracht volledig optimaal, de opname is evenwichtig, het geluidsbeeld is helder en gedetailleerd. Het dichte schot en de versterkte behuizing zorgen voor stabiliteit en minimaliseren de resonantie van de behuizing. Linear Dynamics Aperture voorkomt turbulentie. Het kan gemakkelijk omgaan met hoge geluidsdruk. Vergeleken met zijn voorgangers heeft de JBL LSR6332L een geweldige nieuwe functie. Compensatie in de ruimtemodus maakt het mogelijk om interferentie in het bereik onder 100 Hz te elimineren, rekening houdend met de kenmerken van de kamers.

Op een muzikale reis

Omdat we de speakers in een opnamestudio hebben getest, hebben we ons vooral op de muziek gericht. We hebben geprobeerd naar zoveel mogelijk verschillende genres te luisteren. We luisterden naar Michael Jackson’s marathonlange, sensationele hit Smooth Criminal. Bij het horen van de unieke zangstem van de King of Pop, de fantastische ritmes en muziek, voelden we allemaal de drang om te dansen. Uiteindelijk negeerden we het en spitsten we onze oren op. De JBL zorgde voor een echt levensecht en ruimtelijk geluid, we kregen mooie bassen en aangename midden- en hoge tonen. Elk geluid van het nummer was gedetailleerd en duidelijk verwijderbaar en scheidbaar. De spreker speelde op een manier die de koning van de pop waardig was. Een van de prachtige en bekende muziekstukken in het klassieke genre, Haydn: Cauldron Drum Symphony II. stelling werd gevolgd. De luidspreker, gecombineerd met een versterker van goede kwaliteit, klonk zonder vervorming, zelfs bij hoog volume, we hoorden de instrumenten alsof we deelnemers waren aan een live concert. Bij het luisteren naar Beethoven: Moonlight Sonata ervoeren we overeenkomsten. Elke beat en ritme klonk in perfecte harmonie.

Freddie-Mercury

Onder verwijzing naar de wereldhit van Freddie Mercury: “De show moet doorgaan!” We speelden The Show Must Go On. Met de onvergetelijke rots raakte het onze ziel opnieuw, de geluiden stroomden gelijkmatig, bedekten de hele ruimte en creëerden een gevoel van ruimte.

De laatste vertolker van het muzikale avontuur was het lied Bella Ciao, gezongen door La Casa De Papel. De verwerking van het van oorsprong Italiaanse volksliedje werd bekend en populair als bijvoegsel voor een populaire serie. JBL stelde niet teleur, wederom hadden we alleen maar positieve indrukken.

Onze mening

We kunnen alleen de voordelen van deze geweldige studiomonitor noemen, er zijn geen minpunten gevonden. We raden het vooral aan voor professionele geluidsmixing en geluidsopname. Voor hobbydoeleinden loont het de moeite om hifi-luidsprekers te kiezen met een actieve ingebouwde versterker, in het geval van passieve monitoren kan het geen kwaad om enige expertise te hebben op het gebied van audio, zodat we de juiste versterker en stel het in. De Amerikaanse droom, de JBL LSR6332L, zal uitstekend werk leveren in een studio met een optimale akoestiek.

Similar Posts