Denon AVR-X3700H Home Cinema-ontvangertest

We hebben al meerdere receivers van Denon getest en het kan gezegd worden dat deze home theater receivers door hun hoge fabricagekwaliteit en geavanceerde technologie tot de beste behoren.

Belangrijkste kenmerken van de Denon AVR X3700H:

Denon X3700H AV-receiver testrapport (1)

-3D audio-ondersteuning

-8K-Ultra High Definition-mogelijkheden

-Compatibiliteit met de meest geavanceerde audiohulpmiddelen

-Perfecte game-ervaring

-Uitstekende geluidskwaliteit

-Vlotte Bluetooth-audiotransmissie

-Eenvoudige en gemakkelijke installatie

-Ingebouwde AirPlay 2, Wi-Fi en Bluetooth-compatibiliteit

-12V triggeruitgang

-IP- en externe besturingsopties voor eenvoudige aanpassing

Geluidskwaliteit/prestaties

Volgens Denon is de AVR X3700H een nieuwe generatie thuisbioscoopontvanger die is ontworpen om het niveau van thuisbioscoop, muziek en games te maximaliseren. Het model dat 9 kanalen ondersteunt, heeft een verwerkingsfunctie voor 11.2 kanalen. De AVR X3700H levert 105 watt per kanaal. Met eARC-ondersteuning staat deze AV-receiver garant voor een verbluffende 3D-audio-ervaring. Dit apparaat is ook compatibel met de meest geavanceerde 3D-audioformaten en geavanceerde videotechnologieën. De Denon AVR X3700H heeft ook een aantal andere innovatieve en geavanceerde functies. Bij deze AV-receiver mag je volledige 3D audio-ondersteuning verwachten.

8K-Ultra High Definition

X3700H achterpaneel

Met de nieuwste technologie kan de AVR-X3700H ook 8K/60Hz en 4K/120Hz verwerken. Het heeft ook snelle mediawisseling en dynamische HDR-functies. Voor een uitstekend contrast, helderheid en kleur worden HDMI-ingangen ook geleverd met BT.2020 pass-through-ondersteuning, 3D, Hybrid Log-Gamma (HLG), Dolby Vision, HDR10 en 4: 4: 4 Pure Color-subsampling.
Tegen kopiëren beveiligde inhoud is perfect plezierig. Het bevat ook een volledig kalibratiecontrolepakket en ISF dag- en nachtvideomodi.

Compatibiliteit met de meest geavanceerde audiohulpmiddelen

De Denon AVR X3700H-ontvanger is compatibel met geavanceerde virtuele spraakassistenten zoals Google Assistant, APPLE Siri en Amazon Alexa. Met deze virtuele assistenten geef je commando’s via je telefoon of slimme speaker.

Game-ervaring

De game-ervaring wordt extreem leuk met de nieuwste HDMI-ondersteuning voor je AV- of home cinema-ontvanger. Met innovatieve functies zoals automatische lage vertragingsmodus, snelle beeldoverdracht, variabele verversingssnelheid en 4K / 120Hz doorvoer en opschaling; we kunnen een vertragingsvrije en naadloze game-ervaring verwachten.

Uitstekende geluidskwaliteit

We zullen ongelooflijke geluidskwaliteit hebben met high-definition soundtracks. Uitgerust met AKM’s 32-bits D/A-converters, biedt deze AV-receiver high-definition audiodecodering. Deze functie heeft verschillende verliesvrije bestandstypen, zoals WAV, FLAC en ALAC, met een afspeelkwaliteit tot 192 kHz / 24-bit. Dit werkt perfect met 2,8/5,6 MHz DSD-bestanden. Om een ​​plezierige luisterervaring te garanderen, biedt dit toestel ondersteuning voor bestandstypen zoals WMA en MP3.

Naadloze Bluetooth-audiotransmissie

Met de Bluetooth-audio-overdrachtsfunctie kunt u audio van de AV-receiver naar de Bluetooth-headset overbrengen. Audio kan tegelijkertijd worden afgespeeld op de Bluetooth-headset en de aangesloten luidsprekers.

We hebben het getest

We hebben de Denon-receiver getest bij een oude klant thuis. De kamer was een bioscoop van 28 vierkante meter, waar we de mogelijkheden van de AV-receiver hebben getest met een paar Definitive Technology D15-luidsprekers. De akoestiek van de ruimte was op basis van onze metingen bijna ideaal, dankzij de geluidsabsorberende panelen aan de wanden en de basstraps in de hoeken zijn er maar een paar diffusers nodig voor een gebalanceerd geluid. Een van onze meest populaire diffusers, de parametrische diffuser, werd gekozen door de eigenaar, zodra ze klaar zijn en op de muren zijn geplaatst, zal de akoestiek van de kamer absoluut onberispelijk zijn. Bedenk voordat je luidsprekers aanschaft goed welk type luidspreker we moeten kiezen, waar en met welk doel je de luidsprekers gaat gebruiken als je echt perfect geluid wilt bereiken.

Audyssey-instellingen

Met Audyssey MultEQ XT32-kalibratietechnologie kunnen we het geluid verder verbeteren en na een beetje handmatige fijnafstemming krijgen we echt optimale geluiden. Kamercorrectieprogramma’s kunnen erg handig zijn, maar het is belangrijk om te vermelden dat zelfs deze software alleen iets waard is als we ook de muren en het plafond, de vloer en de glazen oppervlakken van de kamer akoestisch behandelen! Als de versterker wordt gebruikt in een kamer met een slechte akoestiek, zal het kamercorrectieprogramma niet veel verbetering kunnen bereiken. Als de ruimte goed klinkt, kun je een echt harmonieuze akoestiek creëren door de kalibratieprogramma’s nauwkeurig af te stemmen.
De diepte was intens, gedefinieerd en luchtig. Ook de dynamiek en detaillering waren voldoende. Zelfs bij lage volumes kan het geweldig klinken. We gebruikten de versterker meestal in de Pure Direct-modus, wat ons de schoonste, schoonste en meest nauwkeurige prestaties opleverde. De hoge tonen klonken ook goed, ook over het surround-effect hadden we niet te klagen. Luidsprekers van goede kwaliteit zijn ook essentieel voor helder en gelijkmatig geluid.

Uitspraak

Deze AV-receiver zal bij de merkenliefhebbers niet teleurstellen. Het brengt de gebruikelijke Denon-stijl en kwaliteit in zowel uiterlijk als geluid. We ervaarden een prettig, helder geluid en het surround-effect was voldoende. Qua detail, dynamiek en vermogen is dit niet de beste home cinema receiver die we tot nu toe hebben getest, maar we hebben geen grote minpunten kunnen ontdekken. Als je de receiver vooral wilt gebruiken om naar muziek te luisteren, wil je misschien op zoek naar een speciale stereo-ontvanger, maar als home theatre-receiver is de X3700H absoluut perfect om films te kijken.

Geschreven door Robert Polgár

Similar Posts