Samsung HW C700 Home Cinema-versterker recensie

Het Koreaanse Samsung-merk hoeft waarschijnlijk aan niemand voorgesteld te worden. Verschillende audio- en hifi-producten worden gebruikt bij de vervaardiging van mobiele telefoons, slimme apparaten, slimme tv’s, technische en huishoudelijke elektronische producten. De home cinema-versterker kon niet ontbreken in hun brede assortiment.

Laten we eens kijken naar de HW C700 home cinema-versterker!

De belangrijkste technische gegevens van een digitale home cinema-versterker zijn de volgende:

Hij heeft een vermogen van 7×120 Watt, meet 430 x 164 x 368 mm en weegt slechts 6 kg. Het ondersteunt ook Dolby Digital, Dolby Digital EX, Dolby Digital Plus, Dolby ProLogic II / x / z, Dolby TrueHD, DTS-ES en DTS-HD om aan de moderne eisen te voldoen.

De versterker heeft 4 HDMI 1.4 ingangen, 1 HDMI uitgang, 2 component ingangen en 1 uitgang, 7.1 analoge ingangen, 3 optische en 1 coaxiale digitale audio ingangen, 5 composiet video ingangen en 1 composiet video uitgang. het heeft ook een iPod-dockingang en 2 subwooferuitgangen.

Samsung HW C700 uiterlijk

Samsung-HW-C700-versterker

In termen van het uiterlijk van de versterker vertegenwoordigt hij een moderne, vierkante stijl, zijn esthetische uitstraling. Het voorpaneel is geborsteld Hoewel het niet echt van metaal is gemaakt, maar van geverfd plastic, maar het totaalplaatje niet bederft. Het strakke voorpaneel is voorzien van een LCD-scherm en volumeregeling, evenals een aan / uit-knop. Aan de onderkant van het voorpaneel bevindt zich een scharnierende klep die knoppen verbergt voor volledige bediening, evenals aansluitingen op het voorpaneel zoals koptelefoons, een microfoon en composiet video-aansluitingen. Op de achterkant staan ​​de aansluitingen al vermeld, evenals de FM-antenneconnector en de RCA-ingang.

Tijdens het instellen van de versterker ontdekten we een ontbrekende schakel, namelijk de OSD-functie. Als gevolg hiervan kunnen alle instellingen alleen worden gemaakt met behulp van het display op het voorpaneel en de bedieningsknoppen, en duurt het even voordat het menu en de instelmogelijkheden die het biedt, leren kennen.

Afgezien hiervan zijn de instellingen eenvoudig te maken, heeft de versterker ook een Smart Volume-functie, die vervormingen door klankvereffening voorkomt. Een aangename verrassing in deze prijsklasse was het automatische kamercorrectiesysteem, dat meestal meer voorkomt in duurdere apparaten. Met behulp van een microfoon kan het ASC-programma vrij nauwkeurige en geschikte instellingen maken.

hw-c700-afstandsbediening

De afstandsbediening die bij de versterker werd geleverd, heeft geen achtergrondverlichting, wat niet erg gunstig is voor een thuistheatersysteem als je de afstandsbediening in het donker wilt gebruiken. Er is bijna geen verschil tussen de knoppen, wat het ook moeilijk maakt om in het donker te navigeren.

HD-signalen worden met een kleine vertraging verwerkt, maar de kwaliteit gaat niet achteruit. Het audiosignaal wordt zonder compressie door de HDMI-aansluiting geleid, waardoor we geen verlies hebben ondervonden. Dat de iPod dock standaard op het toestel zit, is een groot voordeel van de Samsung HW C700 versterker.

Het hoofdmenu biedt 13 opties, waaronder geluidsinstelling, luidsprekergrootte en afstand, luidsprekerniveau, testtoon, bas- en treble-regeling, kamerkalibratie-instelling, mp3-versterker, HDMI-instellingen en meer.

Om de speaker aan te passen zijn er opties in het menu, je kunt de grootte en het aantal speakers in het systeem selecteren. Het luidsprekerniveau regelt het relatieve volume van elke luidspreker.

Test

We hebben de Samsung HW C700 versterker getest in de thuisbioscoopruimte van een van onze lieve klanten. We hebben de versterker aan elkaar gekoppeld met een Dynaudio luidsprekersysteem. Om ervoor te zorgen dat het apparaat echt bevredigende prestaties levert, is het belangrijk om het juiste geluidssysteem op te zetten. Daarnaast moeten we echter letten – of we het nu hebben over een thuistheaterkamer of een studio – aan de akoestische behandeling van de wanden en het plafond van de kamer. Dit kan met speciaal voor akoestische doeleinden ontwikkelde geluidsabsorberende en diffusorpanelen. Elementen die spons- en schuimgeluidsabsorbers worden genoemd, zijn vanwege hun structuur helemaal niet geschikt voor het optimaliseren van geluid.

In het begin waren we nieuwsgierig naar de muzikale mogelijkheden van de versterker, dus luisterden we naar een gezamenlijk nummer van Black Eyed Peas en Shakira, Girl like me. We hadden een vrij dynamische, gespierde prestatie, maar tegelijkertijd werden de hoge tonen erg naar de achtergrond geduwd, het geluid was niet natuurlijk of realistisch, het digitale effect was sterk voelbaar en we misten ook het brede podiumbeeld.

Dit werd gevolgd door filmtesten. We keken naar de sciencefiction-rampenfilms die Geostorm in 2017 presenteerde. Dynamiek, intense bassen en helderheid waren kenmerkend voor het geluid van de versterker. De beelden waren scherp, wat niet verwonderlijk is voor het Samsung-product. De surround sound was ook absoluut ideaal, we kregen een ruimtelijke ervaring

Conclusie
HW-C700-versterker

De versterker van Samsung is geen premium-apparaat. De lage prijs is het duidelijkst in de plastic behuizing, maar het uiterlijk van de versterker laat niets te wensen over, hij is elegant maar modern en stijlvol. Het menu instellen was eenvoudig en probleemloos, maar de OSD-functie ontbrak ernstig.

Door het ongewoon lage gewicht is de plaatsing geen probleem. De aanwezigheid van een video-ondersteunde iPhone, iPod-dock is een groot voordeel voor de versterker, net als het automatische kamerkalibratiesysteem. Het is ook in staat tot full HD audio-ondersteuning via HDMI, maar er is geen ingangsniveauregeling, geen FM-radio, geen menu op het scherm en geen achtergrondverlichting van de afstandsbediening, wat een nadeel is voor een bioscoop.

Kies voor het luisteren naar muziek een ander, duurder categorie-apparaat of een stereoversterker die speciaal voor audiosystemen is gemaakt. Helaas blijft het muzikale geluid achter bij de prestaties van de thuistheaterversterkers die we eerder hebben getest.

We waren niet tevreden met het stereogeluid of de kwaliteit van de hoge tonen, het geluid had een sterk digitaal effect, we ervoeren geen realistische of natuurlijke geluiden. De HW C700 home cinema-versterker bleek echter absoluut ideaal om films te kijken. De foto’s waren fantastisch scherp, mooi, de kleuren en tinten waren accuraat, de ruimtelijkheid was uitstekend.

Voor degenen die op zoek zijn naar perfectie, is het de moeite waard om te investeren in een duurdere thuisbioscoopversterker, maar voor degenen die niet te veel willen uitgeven of de versterker voornamelijk willen gebruiken om films te kijken, is het misschien een goed idee om de Samsung HW C700 te kopen.

Geschreven door:

Róbert Polgár

Similar Posts