Wij hebben de Marantz SR6015 AV-receiver getest!

Kort overzicht:

 • Dolby Atmos®, Dolby Atmos Height virtualisatietechnologie, DTS: X® en DTS Virtual: X™ en IMAX®
 • Negen kanalen met twee onafhankelijke subwooferuitgangen
 • Het kan ook worden gebruikt als een 11.2-kanaals processor door interne versterkers los te koppelen
 • eARC- en HDMI 2.1-technologie voor ongecomprimeerde audiosignalen van de Smart TV en 4K- of 8K-videoverwerking op alle zeven HDMI-poorten
 • Audyssey MultEQ XT32 kamercorrectie
 • In het schermmenu kun je de instellingen gebruiken om in een oogwenk te installeren en in te stellen

Introductie van de Marantz SR6015 AV-receiver!

Ontvangertest uit Marantz-SR6015

Marantz is onderdeel van Sound United, dat ook eigenaar is van Denon, Polk Audio, Classe, Definitive Technology en andere merken. Elk merk behield zijn eigen unieke stijl en technologie. Marantz heeft altijd gestreefd naar eersteklas geluidskwaliteit. Alle producten die ze maken, ondergaan een zorgvuldig ontwerp en fabricage, onder toezicht van deskundige ingenieurs. Zowel de AV- als de SR-lijnen omvatten de HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module), die op een hogere capaciteit werkt en Marantz-producten onderscheidt van de concurrentie. Het is in feite een discrete schakeling met korte signaalpaden. Het werkt als een op-amp-type. De SR6015 biedt afzonderlijke high-current versterkers op alle kanalen en levert 110 watt per kanaal (8 ohm, 20Hz-20kHz, THD: 0,08% voor tweekanaalsregeling). Robuuste, robuuste interne componenten zorgen voor stabiliteit bij het gebruik van luidsprekers met een lage impedantie. De SR6015 maakt ook gebruik van de AKM AK4458 32-bit D/A-converters.

De SR6015 heeft negen versterkers met een HDAM-module, 110 watt vermogen per kanaal, met twee kanalen. Het heeft zeven HDMI-ingangen en drie uitgangen. Een daarvan is een speciale poort die 8K-video bij 60 Hz en 4K bij 120 Hz ondersteunt. Het ondersteunt ook Dolby Vision, HLG, HDR10, 21:9 video, 3D en BT.2020 kleurversies, en de nieuwste HDCP 2.3 kopieerbeveiligingsfunctie op alle HDMI-ingangen.

sr6015 vanaf hier

De videoprocessor van het model kan native videosignalen met een resolutie tot 8K verwerken en ondersteunt HDMI eARC, waarmee audioformaten zoals Dolby Atmos en DTS:X van uw smart-tv naar uw thuisbioscoopluidsprekers kunnen worden gestreamd. De SR6015 beschikt over de nieuwste Bluetooth-technologie en kan via Airplay 2, LAN of Wi-Fi met het netwerk worden verbonden. HEOS maakt overdracht naar andere HEOS-compatibele apparaten door het hele huis mogelijk. De SR6015 kan ook worden gebruikt als voorversterker en worden aangesloten op een externe versterker.

Specificaties MARANTZ SR6015 AV-ontvanger

 • 9.2 kanalen (twee onafhankelijke subwooferuitgangen), configureerbaar tot 11.2 kanalen met 2 pre-outs
 • 9-kanaals discrete versterker, 110 W per kanaal (8 ohm, 20Hz-20kHz, 0,08% THD 2-kanaals)
 • Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization, Dolby TrueHD, Dolby Surround, DTS: X, DTS Virtual: X, DTS HD Master, DTS Neural: X, Multichannel Stereo, IMAX Enhanced, Auro 3D
 • Audyssey MultEQ XT32, dynamisch volume, dynamische EQ
 • 7 HDMI-ingangen (1 HDMI-ingang op het voorpaneel) met volledige HDCP 2.3-ondersteuning, 3 HDMI-uitgangen, eARC
 • 8K / 60Hz en 4K / 120 Hz full speed transmissie, 4: 4: 4 kleurenresolutie, HDR10, HLG, BT.2020 en Dolby Vision
 • INGEBOUWDE HEOS multiroom audio, spraakbesturing en digitale muziekstreaming.

In- en uitgangen:

sr6015 ingangen-uitgangen

-5 stereo RCA-lijnniveau, 1 Phono (MM), 2 optisch, 2 coaxiaal, 1 USB, 11.2 meerkanaals (2 subwooferuitgangen), 2 multiroom, 3 composiet, 2 component, 1 component, 2 composiet

Ontwerp

Marantz neemt design serieus. Het minimalistische voorpaneel van de SR6015 is voorzien van symmetrische, ronde knoppen aan de linker- en rechterkant om het volume en de ingangen te wijzigen. Het centrale display geeft je net zoveel informatie als je nodig hebt. De info-knop op de afstandsbediening geeft aanvullende informatie weer, zoals geluidsverwerking en instellingsdetails, op het tv- of projectorscherm en u kunt de geluidsinstellingen direct wijzigen. In tegenstelling tot de meeste andere ontvangers, toont het eigenlijk alleen de meest noodzakelijke informatie op het display, waardoor het gemakkelijk te zien is.

Op de voorkant, achter een klepje, vind je de hoofdtelefoon- en Audyssey-microfoonaansluitingen, zonecontrollers, audiomodi, USB en A/V-componentingangen. Maar als je alles met de afstandsbediening kunt bedienen, hoef je dit klepje niet eens vaak te openen.

Het achterpaneel bevat de elf vastzetkolommen en beschikt over zeven HDMI-ingangen en drie uitgangen, een speciale 8K-ingang die 8K / 60Hz en 4K / 120Hz transmissiemogelijkheden ondersteunt, en 4: 4: 4 Pure Color sub-sampling, Dolby Vision, HLG, HDR10, 21:9 video, 3D en BT.2020 functies. De radio-ontvanger herkent de invoerapparaten en geeft ze automatisch een naam, maar dit kan eenvoudig naar wens worden bewerkt.

Het enige probleem met de SR6015 afstandsbediening is dat deze geen backlight heeft, wat een groot nadeel is omdat hij vaak ‘s avonds gebruikt wordt of in het geval van een thuisbioscoop overdag, met volledige dimming.

Test

We hebben de versterker getest in een relatief bescheiden kamer, gecombineerd met Definitive Technology D15-torenluidsprekers. De ruimte was akoestisch relatief netjes, op de wanden waren lederen geluidsabsorberende membranen geplaatst, Cube akoestische geluidspanelen in de hoeken en akoestische gordijnen voor het raam zorgden voor de ideale balans van geluiden en volledige verduistering. Voor een perfect geluid zouden nog wel diffusors aan het plafond moeten worden geplaatst. We hebben muzikaliteit eerst getest op de Marantz AV-receiver, het gloednieuwe nummer Bad Habits van Ed Sheeran.

De muziek vulde de ruimte en overspoelde de kamer wonderbaarlijk. We hadden een dynamisch, levensecht, gedetailleerd geluid.

Ook hebben we het toestel getest tijdens het kijken van een film. We keken naar de actiefilm Extraction met Chris Hemsworth in de hoofdrol. De receiver produceerde een perfect surround-effect, de dynamiek was behoorlijk indrukwekkend, ook het detail. Na de Audyssey-correctie werden de diepe ook sterk en percussief.

Conclusie

Dankzij een uitstekende geluidskwaliteit, snelle en eenvoudige instellingen, Audyssey MultEQ XT32 correctiesysteem, 4K en 8K videoverwerkingsmogelijkheden, is deze versterker echt een goede ontvangst. Het feit dat het ook als voorversterker kan worden gebruikt – gewoon de kers op de taart. De Marantz SR6015 heeft de meeste kenmerken van de high-end SR8015 tegen een lagere prijs maar met iets minder vermogen. De afstandsbediening kan een achtergrondverlichting hebben. Deze geweldige tool is ook een ideale keuze voor filmliefhebbers en muziekliefhebbers.

Geschreven door Robert Polgár

Similar Posts