Bowers & Wilkins PV1D subwoofer recensie

Bowers & Wilkins, of B&W, is een Brits bedrijf dat luidsprekers heeft geproduceerd. B&W werd in 1966 opgericht door John Bowers in Worthing (West Sussex, Engeland).

Belangrijkste kenmerken

BW_PV1D_ Subwoofer

De Bowers & Wilkins PV1D is de opvolger van B & W’s bekroonde PV1, met een digitale update gemarkeerd met “D” waarmee de subwoofer kan worden verfijnd met behulp van EQ-opties.

PV1D bedieningspaneel

Beschikbaar via een OLED-display en een centraal gemonteerd touchscreen, optimaliseert de DSP tegelijkertijd de algehele prestaties van de PV1D. Als je de PV1D in een 2.1-configuratie wilt gebruiken, biedt de subwoofer vooraf geselecteerde EQ-modi om je te helpen integreren met een van de zes verschillende soorten luidsprekers. De aandrijfeenheden van de PV1D (2 x 20 cm) en versterking (400 W) zijn ook aangepast, resulterend in een model dat de volledige snelheid en dynamiek van zijn voorganger behoudt, evenals aanzienlijk extra basvermogen en uitbreiding. het DSP-systeem helpt om het lagere bereik uit te breiden, de dynamische bas-EQ regelt de mate van laag vermogen uitgang om zowel de versterker als de aandrijfeenheden binnen optimale limieten te houden.

Achterpaneel van de P1D-subwoofer

De PV1D kan worden aangesloten op een Windows-computer met behulp van de RS-232-aansluiting en de meegeleverde kabel. Hiermee kunt u de B&W SubApp gebruiken – die gratis kan worden gedownload van de website van het bedrijf – om de instellingen van de subwoofer erdoor aan te passen. Het heeft een vermogen van 400 watt, een nominaal stroomverbruik van 150 watt, meet 342 mm x 270 mm x 358 mm en weegt 18,7 kg.

Geluid van Bowers & Wilkins PV1D

PV1D-Sub-Inside

De subwoofer is getest in een relatief grote woonkamer. De akoestiek van de kamer was niet perfect omdat er teveel geluidsabsorberende elementen op de muur en in de hoeken waren geplaatst, waardoor de diepe geluiden in de kamer te gedempt werden, waardoor het geluid van films en muziek slechter werd. De eigenaar werd geadviseerd om naast de geluidsabsorberende panelen ook akoestische roosters aan de wanden en het plafond te plaatsen om het geluid in balans te houden. We hebben de zwart-wit-subwoofer gekoppeld aan een paar Definitive Technology D15-luidsprekers en een Marantz SR8012-thuisbioscoopversterker.

We begonnen met testen door naar muziek te luisteren en naar Bastille’s Doom Days te luisteren. De bas klonk verbluffend en produceerde gedetailleerde, heldere en geleide bassen. We hebben soortgelijke ervaren tijdens het kijken naar een film. We keken naar het spannende actiedrama 2016, Patriots ’Day. De zwart-wit-subwoofer straalde precieze, percussieve bassen uit.

De uniek ontworpen PV1D maakt gebruik van twee tegenover elkaar liggende schijven in een superstevige behuizing om snelle, zuivere, stevige diepe bassen voor muziek en films te leveren. Met behoud van het evenwicht van zijn voorganger, gebruikt de PV1D een gloednieuw ontwerp en een verbeterde versie van het DSP-platform. Digitale verwerking biedt meer controle en veelzijdigheid, waardoor PV1D naadloos kan worden geïntegreerd met thuistheatersystemen.

Met de subwoofer met hoge intensiteit ervaar je alle kracht van actiefilms. Gecombineerd met een stabiele, robuuste behuizing, verdelen de basaandrijvingen van de PV1D de bas beter, stabieler en houden ze vast. Met het eenvoudige touchscreenpaneel kunt u PV1D-instellingen maken. Maar ontwikkelaars waren niet alleen geïnteresseerd in de extravagante look, maar ook in de technologie. Het idee van de bolvorm van PV1D werd gegeven door de verschillende drukdragende structuren: het was gewoon de enige vorm die deze kracht aankon. De sandwichconussen van de subwoofers dragen met hun hoge stijfheid bij aan een helder, nauwkeurig geluid. De twee 200 mm-schijven worden gevoed door een compacte digitale schakelende voeding van 500 watt die warmte afvoert via de aluminium behuizing van de radiator. Zachte rubberen voetjes zorgen voor stabiliteit. De bas-egalisatie kan in drie fasen worden aangepast, wat de hoogst mogelijke geluidsdruk beïnvloedt.

Geluidskwaliteit

Met behulp van lasertechnologie ontdekten B & W-ontwerpers dat de vibratie van hun bollen 20 tot 40 decibel lager was dan die van traditionele diepdrukbehuizingen. En echt: ook bij hogere volumes voel je de trillingen van de speakerbehuizing nauwelijks.

Samenvatting

Witte PV1D subwoofer

De niveaustabiliteit is beperkt, maar de bas van de kleine PV1D-luidspreker van B&W is indrukwekkend. De bolvormige subwoofer leverde zeer heldere, gedetailleerde en nauwkeurige geluiden. In grotere thuistheaters is het echter de moeite waard om er minstens een paar te gebruiken. De bassen werden gecontroleerd. Vergeleken met zijn formaat heeft deze speaker met een bijzonder design een verrassende kracht getoond. Als je echter een echte, diepe, muurverpletterende bas wilt, kies dan voor een subwoofer met een groter formaat en betere prestaties, zoals de SVS SB16 Ultra subwoofer.

Geschreven door Róbert Polgár