Onkyo TX NR676 home theater receiver review

Het audio- en hifi-merk Onkyo streeft ernaar om sinds 1946 producten te produceren met een perfecte geluidskwaliteit. Men kan zeggen dat ze hierin behoorlijk succesvol zijn, zoals blijkt uit hun vele bekroonde producten.

Laten we de TX NR676 home cinema-ontvanger eens leren kennen!

Onkyo-TX-NR676-Ripetitore-1.

De versterker heeft een 7.2 systeem en is qua uiterlijk vrijwel niet anders dan eerdere Onkyo home theater versterkermodellen. De laatste jaren is ook bij andere merken die audio- en hifi-producten produceren, geconstateerd dat meer geavanceerde, modernere technologie in dezelfde apparaatbehuizing is geplaatst als eerdere modellen. De belangrijkste reden hiervoor is waarschijnlijk dat zelfs significante veranderingen op het gebied van design niet meer gerealiseerd kunnen worden, maar de technologie evolueert voortdurend, dus de nadruk ligt op het gebruik van de meest up-to-date technologieën die mogelijk zijn voor een perfecte en nog professionelere geluidskwaliteit. . Deze versterker heeft een vierkant, praktisch ontwerp, het display is van grotere afstand te zien en daaronder bevinden zich de ingangsselectieknoppen. Aan de rechterkant van het voorpaneel zit een ietwat oversized volumeregelaar en de aansluitingen zitten aan de achterkant. In het geval van de USB-ingang is dit een nogal onhandige lay-out, het zou beter zijn geweest als de USB-aansluiting op het voorpaneel zat.

TX-NR-676 achterpaneel

Het heeft zeven HDMI-ingangen, waarvan er één op het voorpaneel zit. De HDMI-ingangen kunnen ook 4K / 60hz UHD-signalen omzetten en zijn compatibel met HDCP 2.2, BT 2020, HDR10 en Dolby Vision. 2 optische, 1 coaxiale, 2 composiet video, 2 component video, 6 stereo RCA-ingangen en 1 phono-ingang kunnen ook op de achterkant worden ontdekt. Dankzij de phono-ingang kunnen ook liefhebbers van vinylplaten aan hun trekken komen. We merkten helaas op dat de Onkyo home theater-versterker de 12-volt Trigger-uitgang mist. Aan uitgangen geen gebrek, 2 HDMI-uitgangen, 9 luidsprekeruitgangen, 2 subwooferuitgangen, 1 hoofdtelefoonuitgang, een Zone 2-uitgang, een LAN-aansluiting en een FM / AM-antenne. De TX NR676 weegt 10 kg en meet 435 x 173,5 x 378 cm. Connectoren zijn transparant gerangschikt. De frequentieoverdracht van de versterker ligt tussen 10 Hz en 100 kHz.

TX-NR-676 afstandsbediening

De afstandsbediening is absoluut handig, klein, maar helaas zijn hierdoor de knoppen te klein en heeft ze geen achtergrondverlichting.

Andere kenmerken van de Onkyo TX NR676 thuisbioscoopversterker

De Cirrus Logic home cinema-versterker decodeert met een quad-core, 32-bit, CS49844 DAC-chip, ondersteunt Dolby Atmos, DTS: X, DSD-formaten voor SACD-schijven en natuurlijk eerdere Dolby- en DTS-audio, evenals 192 kHz / 24 bit bestandsformaten. (FLAC, WAV, AIFF, ALAC)

Onkyo TX-NR676 ontvanger binnen

Luidsprekers met lage impedantie van -4 ohm kunnen ook door deze versterker worden gevoed. Bij één kanaalbelasting werd het vermogen voor een 150-watt 6-ohm-luidspreker door de fabrikant ingeschat als iets achter de versterker, omdat we in werkelijkheid, in tegenstelling tot de bewering van de fabrikant, voor 4-ohm-luidsprekers 80-120 kunnen verwachten watt vermogen met lage vervorming. Het FireConnect-systeem is erg handig, dat ook kan worden gebruikt voor integratie met een multiroom-systeem. Door de Onkyo Controller-applicatie te downloaden, kan het systeem ook worden bediend via mobiele apparaten. Net als bij andere thuisbioscoopversterkers in vergelijkbare categorieën, is streaming hier natuurlijk mogelijk, waardoor TIDAL-, Pandora-, Deezer- of Tuneln-radio beschikbaar is. Airplay en Bluetooth, evenals wifi-connectiviteit, zijn beschikbaar en Chromecast of DTS PlayFi zijn beschikbaar na een software-update.

NR676E-Menu-AccuEQ

Wat voor ons in deze prijsklasse een aangename verrassing was, is het AccuEQ-ruimteakoestiekkalibratiesysteem, dat een 15-bands, multi-instellingsoptie biedt, drie gebruikersinstellingen in zijn geheugen kan opslaan en ook NTFS-formaten herkent, wat ook een aangename verrassing.

De versterker heeft een Music Optimizer-functie, die voornamelijk is ontworpen om de kwaliteit van gecomprimeerde digitale liedjes te verbeteren, maar op basis van onze ervaring en tijdens de repetitie, verbeterde het ook de helderheid van de geluiden en versterkte het de bas bij het afspelen van vinylplaten. En de functie Vector Linear Shaping Circuitry (VLSC) van Onkyo vermindert pulsruis.

Test

We hebben de Onkyo-ontvanger eerst getest terwijl we naar muziek luisterden, door hem te koppelen met een paar Focal Chora 826 stationaire luidsprekers en een Velodyne Digital Drive Plus18-subwoofer. We begonnen de muziekrepetitie met het nummer 21 Guns van de Green Day-band. De versterker klonk dynamisch, dynamisch, we ervoeren sterke, duidelijke diepe en middentonen, de diepe waren nauwkeurig en directioneel, we ontdekten dat Onkyo correct leefde op alle volumeniveaus. Dit werd gevolgd door The Weekend Fales Alarm, waar we soortgelijke ervaringen kunnen melden. Gedetailleerd geluid en een breed podiumbeeld werden verkregen, en bij laag volume en hoger volume werd de productie van de versterker gekenmerkt door helder en weinig vervorming.

Na het luisteren naar muziek hebben we het toestel ook getest tijdens het kijken naar een filmpje. We vertoonden voor het eerst de film J. Edgar, die in 2011 werd uitgebracht. We hadden dit keer ook geen serieuze klacht over de prestaties van de versterker, de dialogen waren begrijpelijk, hoewel we bij een hoger volume geen detail bij de pieken ontbraken. We vervolgden de repetitie van de Onkyo-receiver met de film Extinction uit 2018. Het surround-geluid was verbluffend, net als de dynamiek en het momentum, de bas die we aanvankelijk een beetje overdreven geaccentueerd voelden, we waren in staat om kleine subtiele veranderingen aan te brengen met de AccuEQ-instellingen op de receiver, waardoor de geluiden nog nauwkeuriger en zelfs meer werden mooi.

Een kamercorrectieprogramma heeft natuurlijk alleen zin als de akoestiek van de kamer voldoende is. Om dit te doen, wordt aanbevolen om akoestische panelen op de wanden en het plafond te plaatsen. We kunnen het beste geluid bereiken als we niet alleen geluidsabsorberende elementen gebruiken, maar ook diffusorpanelen. Akoestische behandeling was nog niet voltooid op onze testlocatie, er zijn geprinte wandpanelen op de wanden geplaatst, maar op basis van de metingen zullen ook diffusors en hoek-bass traps nodig zijn.

Conclusie
Voorpaneel van de TX-NR676-ontvanger

De TX NR676 home theater receiver is een zeer goed toestel in deze prijsklasse. De surround sound, het momentum en de helderheid waren voldoende. We hebben ook veel duurdere thuisbioscoopversterkers getest die minder functies hadden of minder goed presteerden. Dit model van de Onkyo, hoewel niet in de premium high-end categorie, is voorzien van vrijwel alle moderne technieken en features. De dynamiek en kracht moeten nog worden verbeterd, het kan beter, en we voelden ons soms een beetje te terughoudend om te klinken. In het geval van de afstandsbediening zou het goed zijn om achtergrondverlichting te krijgen, omdat het in een donkere bioscoopkamer voordelig is om de knoppen op de afstandsbediening te zien, die sowieso erg klein zijn. Bij alle volumes klonk het mooi en helder, bij hogere volumes misten we detail bij de pieken, en de basgeluiden lijken in eerste instantie soms te opdringerig, dus hier moesten we het kamerkalibratiesysteem verfijnen om ze te elimineren. Anders produceerde de ontvanger nauwkeurige en gerichte diepten.

Geschreven door Róbert Polgár

Similar Posts