We hebben de Sonos Sub-subwoofer getest!

Sonos-Subwoofer-Caché-300x300

In onze vorige test schreven we over de Sonos One-speaker, vandaag doen we verslag van onze ervaringen met het andere lid van het merk Sonos, de Sonos Sub-subwoofer. De Sonos Sub weegt 16 kg, dus hij is best zwaar. Door het innovatieve ontwerp kan hij verticaal of horizontaal worden geplaatst.

Sub-subwoofer-Boden

Het heeft zeer weinig connectiviteitsopties, alleen een voeding en een Ethernet-ingang. De Sub kan draadloos worden gekoppeld met elke Sonos-luidspreker, Sonos Amp of Connect: Amp, waardoor hij gemakkelijk in een muziek- of thuistheatersysteem kan worden geïntegreerd. Je maakt eenvoudig verbinding met je bestaande Sonos systeem door op de knop aan de voorkant te drukken. We kunnen de Sonos Sub aansluiten op een paar Sonos Play of Sonos One: de 3 stereoluidsprekers leverden een verbluffende output.

De prijs is iets hoger in vergelijking met gemiddelde subwoofers, maar dat is begrijpelijk omdat het draadloos is en speciaal gemaakt voor het Sonos-systeem. Het valt niet te ontkennen dat het een uitstekende bas heeft, van fijne bassen tot serieuze, daverende diepe bassen, en met de Sonos-app kun je de basniveaus eenvoudig aanpassen. Dus hoewel de prijs hoog is, zijn de resultaten uitstekend.

Ontwerp

Sonos-Sub-Subwoofer-Schwarz

Verkrijgbaar in glanzend zwart of wit model, de Sonos Sub. De vorm is interessant, het uiterlijk is elegant, er is een kleine akoestische opening en een reflexopening in het midden van de behuizing. Er is een Sonos-logo op de voorkant en een statuslampje en een knop aan de linkerkant om verbinding te maken met het draadloze netwerk.

De Sub gebruikt twee Klasse D-versterkers, de frequentieoverdracht is 25 Hz en de maximale crossover-frequentie is 110 Hz. De twee geforceerde gebalanceerde luidsprekers zijn tegenover elkaar geplaatst, zodat we een dieper en helderder, gedetailleerder geluid kunnen krijgen.

Zorg ervoor dat de Sub niet te dicht bij de muur staat, aangezien de akoestische opening luchtruimte nodig heeft voor effectieve prestaties. De speaker kan ook horizontaal op de vloer worden geplaatst. De vier poten van de Sub minimaliseren trillingen. De onderkant van de speaker heeft een verborgen stroomconnector en een ethernetkabel.

Het installeren van de speaker met een bestaand Sonos-systeem is net zo eenvoudig als normaal met Sonos-producten. Een van de grootste waarden van het bedrijf is de hoogwaardige app, die het instellen van een luidspreker in wezen vereenvoudigt – alles wat je nodig hebt is een wifi-wachtwoord en de app doet de rest.

De app kalibreert in eerste instantie de Sub-instellingen, meet de akoestiek van de ruimte en past zich dienovereenkomstig aan. U kunt de subinstellingen binnen de applicatie wijzigen. Naast het in- en uitschakelen van de subwoofer, kunt u het volume aanpassen ten opzichte van de andere luidsprekers in de kamer, de fase instellen op 0 of 180 graden of de crossover-frequentie aanpassen. De standaardinstelling voor de schakelfrequentie is 80Hz. Maar het kan ook worden ingesteld tussen 50Hz en 110Hz, en afhankelijk van de instellingen en de grootte van de kamer, kan het veranderen van deze parameter een enorm verschil maken in het algehele geluid.

Sonos-Subwoofer-Innen

De instellingen, actieve egalisatie, zorgen voor een verliesvrij en dynamisch geluid dankzij het nieuwste DSP-circuit (Digital Signal Processing).

Het is vermeldenswaard dat de Sub alleen werkt met andere Sonos-luidsprekers, wat geen grote verrassing is, maar voor deze prijs is het verrassend dat hij bijvoorbeeld niet kan worden gebruikt met een Sonos-versterker. De versterker heeft een subwoofer-aansluiting die perfect zou zijn voor het combineren van Sub- en niet-Sonos-luidsprekers, maar het zal niet werken. (Je kunt Sub met de versterker gebruiken als je Sonos Architectural by Sonance-luidsprekers gebruikt, maar dat is de enige manier.) Sub is een draadloze luidspreker zonder fysieke verbindingen en werkt niet met andere draadloze niet-Sonos-luidsprekers die fysiek zijn verbonden met de Sonos op een versterker. Voor deze prijs is dit een te grote beperking.

Het geluid van Sonos Sub

De Sub werkt met vrijwel elke Sonos-luidsprekerconfiguratie, maar we hebben hem getest met de Sonos One-luidspreker. De kamer is ca. Het was 15 vierkante meter, met akoestische geluidsabsorberende panelen en diffusors aan elke muur en aan het plafond. Voor een perfect geluid raden we onze klant aan om Giga-bastraps in de hoeken te plaatsen. Bass-traps moeten helemaal op elkaar worden geplaatst tot aan het plafond om diepe reeksen nog effectiever te kunnen hanteren. Op de vloer van de kamer werd een 4 cm dik, dicht geweven akoestisch vloerkleed gelegd, wat het geluid aanzienlijk verbeterde. Ook hebben we onze opdrachtgever geholpen met het plaatsen van de speakers. Het is belangrijk wat voor soort luidspreker we plaatsen en waar deze moet worden geplaatst om ideaal te klinken

Bij het standaardvolumeniveau van Sub is er een merkbare toename van de bas. Tijdens het kijken naar een film hoorden we ook schokkend intense bas bij de standaardinstelling van Sub. Een Star Wars VIII. we keken naar een deel ervan en hadden enkele diepe diepten.

Zelfs de laagste reeksen spraken mooi, zuiver en met voldoende kracht en dynamiek. We ervaarden ook dynamisch, helder geluid, een breed podiumbeeld en brute diepe reeksen tijdens het luisteren naar muziek. We hebben de subwoofer in verschillende muziekgenres geprobeerd en in alle gevallen uitstekend gepresteerd. Terwijl we naar de orkestrale en akoestische liedjes luisterden, hoorden we elk instrument afzonderlijk, en de fijne details ontbraken ook niet.

Vonnis

Wil je je bestaande Sonos-systeem uitbreiden met intense basdiepte, dan stelt dit model je niet teleur. Hoewel het een vrij dure subwoofer is, is deze compacte luidspreker echt ongelooflijk. Helaas werkt het alleen met andere Sonos-apparaten, wat een behoorlijk groot compromis is in deze prijsklasse. Als we echter vertrouwen in het merk Sonos stemmen en elk lid van het geluidssysteem van dat merk kiezen, zullen we zeker tevreden zijn. Hij weegt nogal wat, maar voor een subwoofer is dat niet zo gek. Soms vonden we het te luid, iets waar de buren misschien niet blij mee zijn.

Geschreven door Róbert Polgár

Similar Posts