Spotify-recensie

Spotify-streaming-logo

Spotify is een premium muziekstreamingservice die beschikbaar is in zowel gratis als premium-versies. Spotify is een van de beste muziekdiensten. Ondanks de stevige concurrentie van andere vergelijkbare diensten, waaronder Tidal en DJ-centric LiveXLive, blijft Spotify de meest populaire nieuwkomer in deze categorie, met zijn overvloedige muziekaanbod, aanpasbare afspeellijsten, podcasts en vele andere aantrekkelijke functies.

Streaming-App-per-Android-TV

Een van de geheimen van het succes van Spotify is de gemakkelijke toegankelijkheid. Je hebt toegang tot Spotify door de webplayer te starten, desktop-apps te downloaden (Chromebook, Linux, Mac en Windows) of een van de mobiele apps te installeren (Android, iOS en Windows Mobile). Spotify kan ook worden gebruikt op tv’s, settopboxen, smartwatches en videogameconsoles.

Desktop-applicaties hebben voorrang op webplayer en mobiele applicaties, omdat ze ook M4P-, MP3- en MP4-audiobestanden kunnen afspelen die op uw computer zijn opgeslagen. Dit is een bijzonder goede functie voor diegenen die alle muziekstreams en audiobestanden vanaf één centrale locatie willen afspelen. Helaas is de desktop-applicatie niet compatibel met M4A-bestanden.

De Android-app en de iOS-app hebben echter extra voordelen. Op mobiel werkt Spotify samen met Genius, een van de meest populaire songtekstsites op internet. Deze functie geeft de belangrijkste songteksten weer (niet de volledige songteksten!), Maar helaas zijn er geen songteksten in web- of desktoptoepassingen. Behind The Lyrics biedt ook informatie achter de schermen.

Je kunt je aanmelden voor Spotify Free of een van de vier Spotify Premium-niveaus. Met de gratis versie kun je naar 160 Kbps luisteren, je digitale muziekbestanden beheren en verbinding maken met anderen via ingebouwde sociale netwerkfuncties.

Met betaalde Spotify Premium kun je naar bepaalde albums luisteren voordat ze worden uitgebracht en nummers op aanvraag afspelen. U kunt nummers ook in de cache opslaan voor offline afspelen op uw computer, telefoon of andere apparaten. Dit niveau verhoogt ook de geluidskwaliteit tot 320 Kbps. Qua functie en kwaliteit is Premium de prijs waard.

Spot.-voor-kinderen

De familieversie van Spotify is echt portemonneevriendelijk. Spotify heeft een aantal goede features in de gezinsversie, zoals Family Mix en Spotify Kids (een aparte kinderservice).

Als je een Spotify nodig hebt die slechts twee personen dekt, is de Spotify Duo de juiste keuze.

plaats.-voor-studenten

De studentenversie van Spotify bevat advertentie-ondersteunde Hulu en Showtime, die geen enkele andere streaming muziekservice kan.

Veel nummers

De Spotify-bibliotheek bevat meer dan 50 miljoen nummers, evenals audioboeken, komedies, hoorspelen, podcasts en gedichten. Spotify heeft zelfs tal van niet-muzikale extra’s, zoals The Joe Budden Podcast en Hulu Originals-soundtrack, die de DJ’s en muziekgeschiedeniskanalen van LiveXLive compenseert, evenals de muziekfuncties en exclusieve video’s van Tidal. Toch heeft Spotify niet veel muziek- of concertvideo’s. LiveXLive is in dit opzicht beter, net als SiriusXM Internet Radio.

Als we op de naam van een artiest klikken, verschijnen er andere liedjes van de artiest, we kunnen ook de biografie en foto’s van de artiest vinden. De LiveXLive DNS-host doet het echter beter met artiestenprofielen, met behulp van interviews en andere extra functies.

Afspeellijsten en community

De Spotify-bibliotheek heeft een heel brede selectie. Je kunt afspeellijsten maken met elk nummer of album dat Spotify aanbiedt. Spotify streamt standaard nummers in afspeellijsten zonder onderbreking.

Functie groepsvergadering

Met de functie Groepssessie kunnen de gebruiker en andere Spotify Premium-abonnees tegelijkertijd naar dezelfde inhoud op hun eigen apparaten luisteren – en ook het afspelen van de inhoud regelen. Groepssessie ondersteunt twee tot vijf personen en we kunnen onze vrienden en familie gemakkelijk uitnodigen om naar muziek te luisteren door een link te sturen.

Spotify-geluidskwaliteit

Gratis Spotify kan streams van 128 Kbps en Premium 320 Kbps in goede kwaliteit afspelen. Als je naar Spotify luistert op je laptop of telefoon terwijl je werkt of reist, zul je merken dat de geluidskwaliteit voldoende is. Als je een thuisbioscoopsysteem hebt met een serieus geluidssysteem en versterker en daar Spotify doorheen gebruikt, zal het geluid natuurlijk beter zijn. Let ook op de akoestiek van de ruimte, want met het geluid van muziek of bioscoop kunnen we pas tevreden zijn als we de wanden, het plafond, de raam- en vloeroppervlakken behandelen met akoestische geluidsabsorberende producten. Als u een perfect geluid wilt bereiken, wilt u misschien een akoestische meting in die kamer uitvoeren. Het type en de hoeveelheid akoestische geluidsabsorberende en diffusorpanelen die zijn gespecificeerd door de experts die de meting uitvoeren, zullen de akoestiek van de kamer of zelfs het kantoor aanzienlijk verbeteren .

Als u echter een betere geluidskwaliteit wilt en een koptelefoon hebt, kunt u de service van Tidal overwegen. Tidal biedt ongecomprimeerde 1411 Kbps FLAC-audio met een veel hogere kwaliteit dan standaardaudio. Beter nog, het bevat een muziekcollectie genaamd Tidal Masters die high-definition audiostreams van studiokwaliteit biedt. Ze klinken fantastisch. Amazon Music Unlimited, Primephonic en Qobuz bieden ook high-definition geluid.

Naast het luisteren naar singles, albums en afspeellijsten, kunnen we een Artist Radio-station maken dat muziek speelt van onze favoriete muzikanten en muzikanten met een vergelijkbare stijl.

Zoals eerder vermeld, mist Spotify LiveXLive DJ-services. (specifieke afspeellijsten en Slacker DNS-stations vol muziekgeschiedenis).

Als u een VPN aanschaft, beschermt de VPN uw telefoon, tablet of computer en kunt u toegang geven tot andere gelicentieerde muziek, afhankelijk van de locatie van de VPN-server. Het gebruik van een VPN kan echter in strijd zijn met de servicevoorwaarden van Spotify, dus wees voorzichtig.

Conclusie

Spotify is een uitstekende streaming muziekdienst. Er zijn veel geweldige muziek, exclusieve deuntjes en podcasts beschikbaar, de meest populaire onder muziekstreaming en popcultuurgerelateerde inhoud. Als je de voorkeur geeft aan muzikale diepgang en concertvideo’s, raden we LiveXLive aan. Als u high-definition audio wilt, is de bekroonde Tidal-service van Editors ‘Choice de ideale keuze.

Geschreven door Robert Polgár