Wij hebben de UE Wonderboom 2 bluetooth speaker getest!

Ultimate Ears is een Amerikaanse fabrikant van oortelefoons en luidsprekers in de Verenigde Staten. Mindy en Jerry Harvey richtten het bedrijf in 1995 op. In augustus 2008 werd Ultimate Ears overgenomen door Logitech.

UE Wonderboom 2 recensie

Wonderboom 2 UE luidspreker review

De zomer is een periode van vrijheid en reizen, en dat komt goed van pas met een duurzame draagbare bluetooth-speaker met een goede geluidskwaliteit die niet verpest wordt door een paar druppels water of stof en die kleine schokken kan weerstaan. Het is belangrijk dat het relatief licht en compact van formaat is om in een kleinere tas te passen.

Wonderboom lijkt een beetje op de gewone UE Megaboom 3 – iets breder maar veel korter. Het model van de tweede generatie is slechts iets groter dan de originele Wonderboom. Hij weegt bijna het dubbele van de JBL Clip, maar dat betekent niet dat hij zwaar zou zijn.

Aan de bovenkant van het apparaat bevinden zich aan / uit- en Bluetooth-koppelingsknoppen, evenals een textiellus om de luidspreker op te hangen of te dragen. Aan de bovenkant van Wonderboom 2 vinden we ook een extra knop in het midden waarmee je het afspelen kunt regelen. Druk eenmaal op deze toets om het nummer af te spelen of te pauzeren en tweemaal om vooruit te spoelen. Het volume pas je aan met de grote + en – knoppen aan de zijkant van de speaker.

Micro USB UE Boom-2-ingang

De microUSB-poort voor opladen bevindt zich onder het deksel aan de onderkant van de luidspreker. Wonderboom heeft geen poort voor bedrade verbindingen.

Uitvoering

De Wonderboom levert een verrassend vol geluid in vergelijking met een kleine speaker met echt diepe en hoge tonen. Het biedt een beetje meer bas dan het model van de eerste generatie. Het is een van de best klinkende draagbare luidsprekers die we voor deze prijs kunnen krijgen, hoewel de JBL Flip 4 of 5 iets beter is in geluidskwaliteit – vooral omdat de Flip groter is, waardoor je een breder geluidsveld kunt creëren.

Toets

We hebben Wonderboom 2 ook getest in een kleinere kamer en buiten. De ruimte is recentelijk akoestisch behandeld, met dubbele lederen membraan geluidsabsorberende panelen op de wanden en Cube akoestische geluidspanelen op de vloer om een ​​goed geluid te garanderen. Er zijn zelfs Art-diffusors op de muren, die zorgen voor een gelijkmatige verdeling van geluiden.

Luisterend naar Topic / Bebe Rexha’s Chain My Heart, klonk de bas op optimale diepte op Wonderboom 2 en de zang was helder en gemakkelijk te horen. Zowel het midden- als het hoge bereik waren verrassend levendig en helder, en geen van alle was verontrustend overheersend.

De Wonderboom heeft buiten indrukwekkend vermogen, ook bij het zwembad. Aan de onderkant van de speaker zit de Outdoor Boost-knop, die het volume nog meer verhoogt in rumoerige omgevingen. Alle knoppen zijn van het membraantype voor waterbestendigheid. Als je de outdoor Boost-knop onderaan indrukt, is hij in staat tot een volume van bijna 100 decibel, maar produceert hij nog steeds een volume van 94 decibel. Maar we moeten wel constateren dat we vervorming ervoeren op maximaal volume en het klonk veel beter rond de 85 decibel.

Wonderboom-2-Wasserdicht

De Wonderboom 2 heeft een IPX67-classificatie, wat betekent dat hij tot 30 minuten kan worden ondergedompeld. We dompelden ons 5 minuten onder in het water van het zwembad en speelden zonder problemen verder. Bovendien is hij zelfs stofdicht. We kunnen de speaker meerdere keren laten vallen zonder ernstig beschadigd te raken, dus het is een speaker die we echt overal mee naar toe kunnen nemen, of we nu gaan wandelen of zelfs ontspannen bij het zwembad.

Volgens de UE zal de Wonderboom 2 13 uur volledig opgeladen zijn. Het is echter vrij moeilijk om informatie te krijgen over de staat van de batterij. De volumetoetsen moeten tegelijkertijd omhoog en omlaag worden ingedrukt en de luidspreker speelt een geluid af dat overeenkomt met een van de drie niveaus: hoog, gemiddeld of laag, wat de oplaadstatus van de batterij aangeeft. Een visuele weergave zou beter zijn geweest dan veel andere Bluetooth-luidsprekers. Bij continu gebruik in de Outdoor Boost-modus wordt de levensduur van de batterij echter gehalveerd.

De Wonderboom 2 was snel gekoppeld aan de iPhone. Het had voldoende signaalsterkte en handhaafde de communicatie tussen de telefoon en de luidspreker, zelfs door verschillende muren heen. Slimme instellingen worden helaas niet aangeboden door de UE, dus er is geen manier om het geluid aan te passen.

Je kunt ook twee Wonderbooms koppelen door de middelste knop op de bovenkant van de luidsprekers 3 seconden te koppelen, maar helaas kun je maar twee Wonderboom-speakers koppelen, Wonderboom 2 kan niet worden aangesloten op andere modellen van de fabrikant.

Wonderboom 2 biedt 360-graden geluid dankzij het omlopende raster, wat betekent dat je dezelfde geluidskwaliteit krijgt, zelfs als je naar de luidspreker kijkt.

Gevolgtrekking

Wonderboom-2-Farben

Als u op zoek bent naar een draagbare Bluetooth-luidspreker die klein genoeg is om gemakkelijk bijna overal mee naar toe te nemen en tegelijkertijd hunkert naar goed geluid, dan voldoet de Wonderboom aan de meeste gebruikersbehoeften. Het heeft een goede bas in vergelijking met een kleine luidspreker. De Wonderboom scoort hoog in de ranglijst van draagbare Bluetooth-luidsprekers op het gebied van prijs, grootte en geluidskwaliteit. De UE Wonderboom 2 is een fantastische, robuuste en waterdichte luidspreker waarvan het kleine formaat absoluut geen zwak geluid betekent, want de luidspreker is extreem luid en klinkt geweldig. Hoewel het niet overeenkomt met het basgeluid van grotere luidsprekers zoals de UE Boom 3 of Bose SoundLink Revolve, geeft de verbeterde bas warmte en intensiteit aan de muziek die het vorige model miste. Je zou verwachten dat de luidspreker wordt geleverd met een USB-C-lading, maar helaas heeft Ultimate Ears dat gemist, net als de slimme functies.

Geschreven door Robert Polgár