In onze steeds luidruchtiger wordende wereld wordt het creëren van een stille leefruimte een steeds grotere uitdaging. Gelukkig is het geen onmogelijke opgave, want soms zijn zelfs enkele goede ideeën voldoende om stressveroorzakende geluidssmog uit onze omgeving uit te sluiten.

Geluidsabsorptie is de oplossing!

Geluidsabsorberende elementen kunnen akoestische producten zijn die speciaal voor dit doel zijn ontworpen, maar zelfgemaakte oplossingen kunnen ook veel helpen als u in een lawaaierige, drukke omgeving woont of werkt. In een lawaaierig kantoor is het veel stressvoller om je te concentreren dan in een stille, kalme omgeving, dus de werkefficiëntie kan ook worden verhoogd met geluidsisolatie achteraf.

Geluidsisolatie met voorwand

Omdat de akoestische aspecten bij gebouwen vaak het minst worden overwogen, is het niet verwonderlijk dat de meeste gebouwen onaangename akoestische eigenschappen hebben, die achteraf gelukkig kunnen worden verbeterd, bijvoorbeeld door het gebruik van voorwanden. Qua geluidsabsorptie is het uitstekend, maar het nadeel is dat het behoorlijk arbeidsintensief is. Als het tijd is om uw huis te renoveren, moet u deze optie zeker overwegen. Hoewel het effectief is, mag niet over het hoofd worden gezien dat het voldoende ruimte nodig heeft, omdat glas- of steenwol tussen de steunen 8-10 cm dik is.

Met geluidsabsorptie tegen geluidssmog

Niet alleen kunnen we ons beschermen tegen geluid van buiten door het geluiddicht maken van muren, vloer, plafond en het plaatsen van moderne deuren en ramen, maar ook binnenshuis kunnen we geluidsabsorberende materialen plaatsen.

6-hoekpanelen-canapé-rapide-300x300Geluidsabsorberende afdekkingen kunnen zeer veelzijdig zijn. Ze voorkomen de weerkaatsing van geluiden, verminderen de echo, wat het gevoel van comfort aanzienlijk verhoogt. Tegen geluidssmog kunnen we beschermen met zachte materialen, geluidsabsorberende gordijnen en akoestische matten. Traditionele uitvoeringen zijn ook geschikt, maar als je daar het maximale uit wilt halen qua geluidsabsorptie, kun je ook akoestische gordijnen en tapijten krijgen. Deze laatste kunnen uiteraard ook gebruikt worden als wandgeluidsabsorberende matten. Bovendien is het een kosteneffectieve oplossing voor het personaliseren van interieurontwerp. Er is oneindig veel variatie mogelijk.

Laten we de verspreiding van geluiden stoppen

De grote ruimtes laten vrij geluid door, wat vooral gunstig is voor een concertzaal, maar niet zozeer in een kantoorgebouw. Indien mogelijk is het raadzaam om roomdividers of roomdividers te gebruiken. De schermen zien er niet alleen goed uit, ze zijn ook makkelijk te verplaatsen, waardoor ze snel en eenvoudig te plaatsen zijn waar je ze wilt hebben. Een boekenplank of archiefkast vol met grotere boeken voorkomt ook ongewenste geluiden en vermindert het volume enigszins.

Geluidsisolatiepanelen

Fotoakoestische panelen ..- 300x200

Het ziet eruit als een artistiek uitgevoerde foto, maar het is veel meer dan dat, en het geheim ligt in de structuur. Het bestaat meestal uit verschillende zachte stukken. Het kan overal worden opgehangen als we het pad van geluid in een grotere ruimte willen doorbreken. Het is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren en vormen, het kan vrij worden gevarieerd, zodat vrij unieke oplossingen kunnen worden gecreëerd, die ook het ontwerp van de kamer kunnen verbeteren. Het kan zelfs als baldakijn in de slaapkamer rond het bed worden gehangen. Het effect zal direct voelbaar zijn. Het maakt de rest een stuk rustiger. Maar we kunnen ons ook isoleren van de ongewenste geluiden die op ons gericht zijn terwijl we werken. Als we tijdens het werken of ontspannen naar een soort ontspannende muziek luisteren, zal deze veel minder verspreid in de kamer zijn, zodat we niet gestoord worden door onze activiteiten.

Ook de isolatie van de geluidsbron mag niet vergeten worden

Er zijn veel machines in een kantoor of zelfs in ons huis die verschillende geluiden produceren tijdens het gebruik. Probeer ze indien mogelijk zo ver mogelijk weg te plaatsen van het punt waar u het meest aan het werk bent. De printer, kopieermachine en shredder kunnen ook worden omgeven door geluidsabsorberende materialen voor geweldige resultaten.

Geluidsabsorptie in stijl

Meubilair speelt ook een belangrijke rol bij de interne geluidsabsorptie, omdat het ook ongewenst geluid voorkomt en afhankelijk van de eigenschappen neutraliseert of verspreidt. Niet alleen het design van het meubel en de hoes van de bank spelen een belangrijke rol bij het creëren van een aangenaam akoestisch klimaat, ook het materiaal van het meubel is belangrijk. Dit geldt met name voor houten armaturen. Grenen, eiken en zwarte walnoot zijn niet alleen opzichtig, maar hebben uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen. Ineffectieve en lelijke oplossingen zoals piepschuimpanelen, eierdozen en plastic sponzen kunnen worden vergeten. Ze zien er niet alleen ongemakkelijk uit, ze maken de situatie zelfs erger, omdat ze niet in staat zijn de smog te elimineren.

Een grote kledingkast absorbeert alleen geluidstrillingen, wat ook een alternatief kan zijn voor geluiddemping. Bovendien betekent het geen extra kosten, omdat het in elk huishouden te vinden is. Het moet naast de muur worden geplaatst die grenst aan de kamer van waaruit het geluid wordt gehoord. Wat dat betreft is een boekenplank nog steeds een prima alternatief, maar een uitgekiende fotowand kan ook helpen om een ​​luidruchtige buurman intiemer te maken.

De meeste van de genoemde ideeën zijn uiterst eenvoudig en goedkoop te implementeren. Het is natuurlijk aan ons in hoeverre we iets willen doen tegen stemsmog. De beste resultaten worden bereikt met de hulp van een specialist, die met een speciaal instrument het geluidsabsorptiesysteem ontwerpt door akoestische metingen uit te voeren.

Categorieën: Blog